4 iulie 1776, o zi trista in istoria omenirii

4 iulie 1776, ziua de nastere a Statelor Unite ale Americii. Multi o sa zica- dom’le, nu suntem obligati sa o sarbatorim noi in Romania dar macar EI au dreptul sa o sarbatoreasca pentru ca e ziua LOR.

Poporul SUA este de multa vreme indoctrinat sa sarbatoreasca aceasta zi si sa venereze personajele asociate cu ea- asa-numitii „Parinti Fondatori”. O tara fondata pe principiile „libertatii”, „democratiei”, „egalitatii sanselor”, o astfel de tara are tot dreptul sa-si serbeze ziua de nastere, nu?

Faptul ca SUA sunt la ora actuala PRIMII in lume la violarea drepturilor omului face, desigur, ca actuala lor clasa conducatoare sa scada foarte mult in ochii lumii. Totusi, ar putea zice unii, conducatorii americani de acum sunt doar niste tradatori care s-au abatut de la principiile „drepte” enuntate in Declaratia de Independenta si in Constitutia din 1787. Bush, Clinton, Obama s-au abatut de la aceste principii dar Parintii Fondatori raman intangibili.

Cat de intangibili raman ei la o privire mai atenta?

Cati oameni stiu ca unul din motivele Razboiului de Independenta al celor 13 colonii nord-americane impotriva Angliei a fost faptul ca Anglia NU lasa colonistii americani SA SE EXTINDA SPRE VEST? Si cat de multi din cei care stiu totusi asta nu s-au mai obosit sa se intrebe- CE ANUME PRESUPUNEA aceasta extindere spre Vest?

Va dau un indiciu- la inceputul secolului 17 cand s-a intemeiat prima colonie europeana pe pamantul Americii de Nord AMERINDIENII formau CVASITOTALITATEA populatiei actualelor SUA. La inceputul anilor 2000 ponderea amerindienilor in cadrul populatiei americane scazuse la nu mai putin de… 1.5%. Exact! Extinderea spre Vest pe care o oprisera britanicii si care ii nemultumea pe Washington, Adams, Franklin, Jefferson si alti „Fii ai Libertatii” a dus la exterminarea a… peste 98% din populatia BASTINASA a SUA! Intelegeti acm ce a insemnat „extinderea spre Vest”? Exterminarea amerindienilor de dupa castigarea independentei fata de Anglia a fost o consecinta DIRECTA a acestei „glorioase lupte pentru independenta”. Si cat de insemnata, cat de cumplita poate fi o exterminare de 98%? Comunistii au fost acuzati de „cel mai mare genocid din istorie”, dar sa nu se uite ca in timpul comunistilor populatia tarilor respective (mai putin a Cambodgiei sub Pol Pot, da Cambodgia e un caz mai special) a CRESCUT, pe cand Parintii Fondatori ai unui „bastion al libertatii” au exterminat un popor in proportie de peste 98%! Asta inseamna un procent chiar mai mare decat cel al exterminarii naziste a evreilor! Se pare ca Washington, Jefferson si alti Fii ai Libertatii l-au intrecut cu mult chiar pe Hitler! Atat de mult incat trebuie spus chiar ca Hitler INSUSI ii ADMIRA pe Parintii Fondatori si spunea uneori- cum i-au exterminat americanii pe amerindieni sa faca loc albilor asa o sa procedam si noi cu slavii, evreii, tiganii din Est ca sa facem loc „rasei superioare germanice”. Sa il intreci procentual pe Hitler si sa iti castigi ADMIRATIA lui Hitler, ce onoare deosebita pentru acesti Parinti Fondatori si urmasii lor imediati.

Sa nu se creada insa ca au fost doar niste „cazuri izolate”. Exterminarea amerindienilor si reducerea la SEMI-SCLAVIE a celor ce au scapat prapadului. au fost rezultatul unui PROCES BINE PUS LA PUNCT, a fost ceva PLANIFICAT, ceva facut cu binecuvantarea si din initiativa Parintilor Fondatori insisi. Referindu-se la uniunea de triburi a irochezilor, ce ocupa partea de NE a actualelor SUA, nimeni altul decat George Washington insusi, ii scria prietenului sau francez LaFayette ca scopul lui este de a-i „sterge de pe harta Americii”. Cuvantul folosit azi pentru asa ceva este PURIFICARE ETNICA. Nimeni insa din conducerea americana si aproape nimeni din elita intelectuala americana nu ar concepe insa sa il puna pe „Bunul George Washington” alaturi de Slobodan Milosevici, Saddam Hussein sau Radovan Karagici….

Washington nu era deloc singurul care gandea asa. Renumitul Thomas Jefferson spunea inca si mai clar- daca „indienii” vor sa se dea din calea noastra bine, daca nu, atunci cea mai potrivita solutie e EXTERMINAREA TOTALA.

Bine, s-ar putea spune, dar majoritatea amerindienilor exterminati, majoritatea celor 98% care au pierit in urma colonizarii ce a fost o consecinta DIRECTA a „Revolutiei” americane, majoritatea lor ar fi pierit de… bolile aduse de albi impoptriva carora nu aveau imunitate naturala. Bine, dar, se stie ca popoarele DEPOSEDATE, popoarele SARACITE, popoarele INFOMETATE sunt si mult mai VULNERABILE la boli. De ce oare o fi fost tifosul atat de frecvent in lagarele naziste? Nu cumva pentru ca detinutii respectivi erau, printre altele, SISTEMATIC INFOMETATI? Pierderea pamanturilor, pierderea surselor de hrana, a ogoarelor, a recoltelor dar si a vanatului (vezi exterminarea in masa a bizonilor de catre colonistii albi din secolul XIX), toate acestea nu puteau decat sa INFOMETEZE populatia amerindiana, facand-o mult mai VULNERABILA la „bolile albilor”. Se cuvine sa recunoastem acest lucru, sa nu mai cautam standarde duble. Si nu au fost oare aceste „boli ale albilor” raspandite in mod DELIBERAT printre amerindieni? Stim cu certitudine de un caz din 1837. Corectie, STIAM de el, pentru ca, atunci cand un renumit istoric american cu radacini amerindiene pe nume Ward Churchill a inceput sa faca PUBLICITATE acestui caz s-a intrunit o „comisie de experti” care a decis peste noapte, de parca ar fi primit o comanda, ca Ward Churchill, a „inventat” totul si de fapt n-ar fi fost o infectare deliberata a unor amerindieni in anul 1837. Pentru ca, va dati seama, ar fi fost ceva foarte STANJENITOR, ceva foarte jenant pentru liderii SUA daca lumea ar fi aflat si ar fi tras urmatorul rationament- pe Saddam Hussein l-ati acuzat ca a vut arme biologice si s-a dovedit ca n-avea nici una, iar acum aflam ca de fapt armele biologice le-ati brevetat VOI, si le-ati folosit pe amerindieni candva in anul 1837? Extrem de stanjenitor ar fi fost.

 

Iata deci o consecinta MAJORA a asa-zisei „Sarbatori a Libertatii”, ziua de 4 IuliE

Mai e insa si problema negrilor. Ei nu au fost tinta unei campanii de exterminare conventionale dar au fost- cu ACCEPTUL Parintilor Fondatori- victimele unei ucideri lente si la fel de cumplite- SCLAVIA, sclavia animalica, un regim infernal care a facut ca la un moment dat, la inceputul secolului 19, viata unui sclav negru se consuma in medie in numai 7 ANI DE MUNCA. Asta insemnand ca daca un sclav incepea sa munceasca la 15 ani speranta lui de viata era de doar 22 de ani, daca incepea sa munceasca la 18 speranta de viata era de 25 etc Desigur, muncitorii albi traiau la fel de prost in epoca, deosebirea e insa ca dupa eliberarea din sclavie negrii s-au trezit discriminati in statele din S pentru inca 1 secol, cu urmarea ca pentru negri CONSECINTELE sclaviei nu au fost lichidate nici acum. Rata saraciei printre negri- 25%, printre albi- 9%. Mortalitatea infantila printre negri in 2009- 13,6 la mie, printre albi- 5,6 la mie. Etc etc. Situatia muncitorilor albi s-a imbunatatit continuu insa situatia negrilor si a amerindienilor- cei 1,5% ramasi- continua sa raman una foarte proasta. Negrii si amerindieni formeaza cele 2 grupari principale ale proletariatului american, carora li se adauga imigrantii hispanici, victime de altfel nu doar actuale ci si ISTORICE, la fel ca primele 2 grupari, ale imperialismului american care, sa ne amintim, a FURAT JUMATATE DIN MEXIC in urma razboiului din 1846-1848. A fost si aceasta indiscutabil o consecinta a zilei de 4 Iulie, o consecinta a faptului ca Statele Unite au fost GANDITE de la inceput ca o formatiune IMPERIALA, bazata pe SUPREMATIA ALBILOR asupra raselor „inferioare”. Imperialismul american de mai tarziu, cu masacrele din Filipine din 1898-1901 care l-au indignat atat de mult pe Mark Twain, masacrele din Coreea, uciderea a 3 milioane de vietnamezi CIVILI in razboiul „impotriva comunismului”, uciderea a poate milioane de iraqieni etc, toate astea nu sunt deloc o „ruptura” cu idealurile Parintilor Fondatori, ci o CONSECINTA LOGICA a unei gandiri de tip atat imperialist cat si rasist, care a inspirat ceea ce se numeste de obicei „Revolutie” americana, dar care a fost de fapt un conflict INTRE 2 grupari imperialiste si rasiste- cea de la Londra si cea din jurul lui Washington, Jefferson &co.

Un adevarat patriotism american trebuie sa se OPUNA prin urmare energic oricarei tentative oficiale si neoficiale de sarbatorire a zilei de 4 iulie, oricarei tentative oficiale de glorificare a unor oameni fara exagerare DIABOLICI, diabolici atat dupa standardele de atunci cat si dupa standardele de azi, cum au fost „Parintii Fondatori”. Adevaratul patriotism american, adevarata gandire progresista americana, care lupta pentru drepturile MINORITATII PROLETARE, adica a minoritatilor neagra, amerindiana si hispanica, ele trebuie sa lupte si cu RADACINILE SPIRITUALE ale acestei oprimari social- rasiste, anume GANDIREA PARINTILOR FONDATORI, felul lor de a vedea lucrurile, ascuns in general de propaganda oficiala dar mereu scos in evidenta de extremisti de dreapta adepti ai „suprematiei albe”, oameni care, dorind sa obtina cat mai multe concesii pentru „albii de rand” care nu o duc „suficient de bine”, nu se feresc sa smulga anumite masti de pe fata propriei clase conducatoare.

 

Radu V Florin

Anunțuri

2 gânduri despre “4 iulie 1776, o zi trista in istoria omenirii

 1. http://wsws.org/articles/2010/jul2010/inde-j03.shtml

  James P. Cannon on Independence Day
  From Karl Marx to the Fourth of July
  By James P. Cannon
  3 July 2010

  We are posting today for the benefit of our readers an article authored by James P. Cannon, published in The Militant on July 16, 1951. Cannon (1890-1974) was a founding member of the Trotskyist movement in the US and a longtime leader of American Trotskyism.

  I’m a Fourth of July man from away back, and a great believer in fire crackers, picnics and brass bands to go with it. You can stop me any time and get me to listen to the glorious story of the greatness of our country and how and when it all got started. The continent we inhabit has been here longer than anyone knows—but as a nation, as an independent people, the darlings of destiny favored above all others, we date from the Declaration of Independence and the Fourth of July.

  The representatives in Congress assembled 175 years ago were the great initiators. When they said: “We hold these truths to be self-evident,” they started something that opened up a new era of promise for all mankind. That’s what I am ready to celebrate any time the bands begin to play—the start and the promise. But nobody can sell me the Fourth of July speeches which represent the start as the finish and the promise as the fulfillment. I quit believing in them a long time ago. As soon as I grew old enough to look around and see what was going on in this country—all the inequality and injustice still remaining—the beneficiaries of privilege, claiming the heritage of our first revolution, struck me as imposters. I recognized the standard Fourth of July orators as phonies, as desecrators of a noble dream. They didn’t look like the Liberty Boys of ’76.

  But that never turned me against the Fourth of July, as was the case with so many American radicals and revolutionists in the past. I thought the Fourth of July belonged to the people. I always regarded its renunciation as one of the biggest mistakes of American radicalism. It is wrong to confuse internationalism with anti-Americanism; to relinquish the revolutionary traditions of our country to the reactionaries; to let the modern workers’ revolutionary movement, the legitimate heir of the men of 1776, appear as something foreign to our country.

  That is why it did my heart good to see The Militant blossom out this year in a special Fourth of July issue, with its front page manifesto greeting the people of Asia, fighting for their national independence, in the name of our own revolution of 1776—and a whole page of special articles devoted to this revolution and its authentic leaders. The articles in this special issue are obviously the result of serious study and historical research. They throw new light on the most important features of the revolution which have long been obscured, and even deliberately hidden, to serve the special interests of the present-day Tories. These revelations put a powerful propaganda weapon into the hands of those who see in the coming revolution of the American workers not a negation, but a continuation and completion of the revolution for national independence of 175 years ago.

  The authors of these remarkable articles were guided in their research by a theory which required them to look for the essential facts and study them in their inter-relationship. They sought to uncover the motive force of the class struggle—the key to the real understanding of all history. The theory which inspired the authors of these articles to study the first American revolution, and guided them in their work, is Marxism—which Congress and the courts would outlaw as a “foreign” doctrine, and the teaching of which in the schools is now virtually prohibited.

  The procedure through which these articles in the Fourth of July issue of The Militant finally took shape is an interesting story in itself. They are the work of students in our party school of Marxism. We are committed to the proposition that the cadres of our party have a historical task to accomplish. That task is to organize and lead the coming revolution of the American working class. How better can one prepare to take effective part in such a colossal enterprise than to study the revolution out of which this nation was born? And how can one study revolutionary history seriously and profitably without the aid of the only revolutionary theory of history there is? That’s our point of view anyway. And we are serious enough about it to take a group of our leading people of the younger generation out of everyday activity for six months every year to study the history of their country and this “foreign” doctrine which alone explains it.

  You will never find two subjects which fit better together. Marx sketched the whole broad outline of American capitalism as it is today in advance of its development. In return for that, American capitalism in all its main features is the crowning proof of Marxism. Our students go to Marx to study America, and study America to verify Marx.

  Marxism is a hundred years old, and has been refuted a thousand times by professional pundits. Not satisfied with that, its opponents—who have far more than a scientific interest in the matter—continue to refute Marxism daily, weekly and monthly in all their publications and other mediums of misinformation and miseducation. Our students know all about that, and examine all the refutations conscientiously as part of their study of the doctrine itself. In the course of this examination and counter-examination they become real Marxists. They learn their doctrine thoroughly, and in learning they proceed to apply it. Marxism is not a dogma to be studied for its own sake, but a theory of social evolution and a guide to action in the class struggle. It is not a substitute for the knowledge of concrete reality, past and present, but a theoretical tool for its investigation and interpretation. Our students understand it that way. They went to Marx—and discovered America.

  And that, in my opinion, is a very important discovery. We have nothing to do with jingoism, or any kind of vulgar national conceit and arrogance. We are internationalists, and we know very well that our fate is bound up with that of the rest of the world. The revolution which will transform society and bring in the socialist order is a world-wide affair, a task requiring international cooperation to which we contribute only a part. But our part in this international cooperation is the revolution here at home. We must attend to that, study it and know it. And we can’t do that properly unless we know our country and its history and traditions. They are, for the greater part, good. The country itself is good, and so are the great majority of the people in it. Their achievements are many and great. There is nothing really wrong with the USA except that the wrong people have usurped control of it and are running it into the ditch.

  The cure for that is not to throw away the country and its traditions, but to get rid of the usurpers by the process popularized by our forefathers under the name of revolution. This new revolution will have to complete the work started by the men of 1776. They secured the nation’s independence. The Second American Revolution of the Sixties, known as the Civil War, smashed the system of chattel slavery, unified the country and opened the way for its unobstructed industrial development. The task of the Third American Revolution is to take this great industrial machine out of the hands of a parasitical clique who operate it for their own benefit, and operate it for the benefit of all.

  That’s the general idea. But it is not quite as simple as it sounds. There are complications and complexities. The workers have to make their way through a jungle of traps and deceptions. They need a map and a compass. They need a generalization of the experiences of the past and a theoretical guiding line for the future. That’s what Marxism is. The American workers will come to Marx, and with him they will be invincible. “Marx will become the mentor of the advanced American workers,” said Trotsky. We have the same opinion, and we are working to realize it.

  Karl Marx, the German Jew, who lived and worked out his profound theory in England, is native to all countries. The supreme analyst of capitalism is most of all at home in the United States where the development of capitalism has reached its apogee. Marx will help the American workers to know their country, and to change it and make it really their own.

 2. Daca tu esti de acord cu ce spune James Cannon despre cat de gresiti sunt acei „radicali” care condamna 4 iulie inseamna ca intri deja pe taramul sacrilegiului.

  „4 iulie apartine poporului”… poate DOAR daca tu confunzi „poporul” american cu majoritatea sa BURGHEZA si MIC-BURGHEZA. Nu intotdeauna majoritatea e sinonima cu poporul, in Africa de Sud pe timpul Apartheidului ea a fost sinonima, in AmeriKKKa de azi ea NU este. 4 iulie apartine acelor ANIMALE CU 2 PICIOARE supra-numite „Parinti Fondatori”, oameni care au exterminat MILIOANE de amerindieni ca sa faca loc albilor si care au sustinut, in diverse moduri, sclavia animalica a negrilor. Eu cred ca nu oti fi un american alb decent daca nu URASTI DIN TOT SUFLETUL pe George Washington si Thomas Jefferson, la fel cum nu poti fi un evreu decent daca nu urasti din tot sufletul pe Herzl, Golda Meir, Ben Gurion si altii ca ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s