Revolutia Romana de la 23 August 1944

23 August 1944 este cea mai luminoasa si mai mareata zi din istoria Romaniei. Este Ziua Libertatii, ziua care marcheaza inceputul unui proces de eliberare a poporului roman atat din jugul imperialismului strain cat si din cel al exploatatorilor interni- mosierii si capitalistii. Este ziua in care poporul roman, sub conducerea incercata a comunistilor, a inceput lupta victorioasa impotriva acestui dublu jug, ziua fara de care Victoria impotriva acestor monstri ar fi venit mult mai greu sau n-ar fi venit deloc.

Timp de secole poporul roman, indiferent de nationalitatea sa, a trait din greu, asuprit atat de exploatatorii din interior cat si de cei din afara. In Evul Mediu taranii iobagi si robii tigani trudeau pe mosiile boierilor si ale Bisericii si indurau din greu nemilosul jug strain al otomanilor. In secolul XIX a inceput sa patrunda in Romania capitalismul. Dar boierimea feudala era atat de puternica incat capitalistii au trebuit sa ajunga la un compromis cu ea. Regimul instaurat la noi dupa 1866, o data cu dinastia Hohenzolernilor, nu a fost de aceea un regim capitalist mai mult sau mai putin pur, un regim burghez mai mult sau mai putin pur, ca in Anglia sau America, ci un regim BURGHEZO-MOSIERESC, unul in care muncitorii industriali erau exploatati de capitalisti iar taranii muncitori traiau sub dublul jug al mosierilor, adica urmasilor boierilor „de vita veche” si al noilor imbogatiti de la sate, arendasii si chiaburii. Viata poporului sub acest regim era foarte grea. Romania era PRIMA IN EUROPA la capitolul MORTALITATE INFANTILA. In 1938 ea era la noi de nu mai putin de 182,5 la mie, fata de „doar” 144,4 la mie in Bulgaria. Rata analfabetismului era de nu mai putin de 54,3%, un inspaimantator 54,3%, in vreme ce in Grecia de pilda era de 40% iar in Ungaria de doar 6%. Concluzia- ramanerea in urma a Romaniei fata de Grecia si Ungaria nu se datoreaza comunistilor ci ea exista INCA DE PE VREMEA MULT-LAUDATEI MONARHII. Ba chiar putem spune ca in ce priveste decalajul dintre Romania si Bulgaria la capitolul analfabetism comunistii nostri l-au REDUS mai mult decat a putut-o face ORICINE ALTCINEVA! Mai departe. Cam in aceeasi perioada existau in Romania burghezo-mosiereasca doar 1500 de medici la sate, ceea ce insemna un medic la peste 17 000 de sateni, in timp ce in Italia de exemplu proportia era de 1 medic la 3000 de sateni, cu alte cuvinte Italia statea inca de pe atunci de aproape 6 ORI MAI BINE decat Romania mult-laudatilor Hohenzolerni la capitolul calitate a vietii la sate.

Din rea cum era situatia se va schimba insa in mai rau. In septembrie 1940 ajunge la putere in Romania extrema dreapta, adica FASCISMUL, in frunte cu generalul Ion Antonescu si cu legionarii, iar dupa ianuarie 1941 numai cu Ion Antonescu. Ce inseamna fascism? Fascismul inseamna cea mai rea dictatura imaginabila, inseamna o dictatura a burgheziei si mosierimii in care poporul nu mai are drepturi nici macar pe hartie, inseamna o dictatura in care muncitorilor si taranilor li se iau pana si drepturile de pe hartie! Iar avangarda poporului, comunistii, nu mai sunt doar interzisi, ca sub Maniu, Bratianu si Carol al II-lea ci si UCISI! Cei care se plang pe toate drumurile si la toate televiziunile de „teroarea comunistilor” sa nu uite ca fascistii au ucis somunisti cu mult INAINTE ca noi comunistii sa ucidem fascisti! Cei care au bun simt vor sta putin pe ganduri aici…

Iata doar cateva exemple de comunisti ucisi de dictatura fascista:

Pe 16 octombrie 1940 comunista Ocsko Tereza, membra a comitetului regional PCR-Banat este ucisa IN BATAIE de legionari. In ianuarie 1941 comunistul Constantin David, secretar PCR pe Bucuresti, este ucis in mod bestial de legionari in padurea Pantelimon. Pe 19 iulie 1941 comunistul Filimon Sarbu este executat in inchisoarea Jilava pentru ca se opunea razboiului impotriva URSS. Iata deci cine erau victimele ATUNCI. Este oare moral ca urmasii CALAILOR de atunci sa faca pe victimele acum?

Referitor la razboiul impotriva URSS trebuie spus ca el a fost un razboi profund NEDREPT intrucat Uniunea Sovietica era pe atunci SINGURUL STAT SOCIALIST DIN LUME, deci atacarea sa, indiferent sub ce pretext, era o crima impotriva nu doar a muncitorilor din URSS ci si impotriva muncitorilor din intreaga lume. In timp ce in Romania lui Antonescu muncitorii si taranii erau sclavi in propria tara in URSS ei erau stapani pe viata lor, erau oameni LIBERI. Iata de ce comunistii din Romania aveau datoria SFANTA de a APARA Uniunea Sovietica LA FEL CA PE PROPRIA LOR TARA. Iata de ce comunistii din Romania, indiferent de etnia lor, s-au opus din prima clipa razboiului impotriva Uniunii Sovietice si in felul asta i-au ajutat nu doar pe muncitorii sovietici ci in primul rand pe muncitorii romani, care ar fi dus-o de sute de ori mai rau daca Hitler, stapanul lui Antonescu, ar fi reusit sa zdrobeasca Uniunea Sovietica. Inca din 6 septembrie 1941 Partidul Comunist din Romania a chemat la rasturnarea dictaturii lui Antonescu si au invitat partidele burgheze antifasciste, ca PNT si PNL, sa li se alature. Dar liderii lor nu se hotarau deloc sa colaboreze cu comunistii pentru ca, la fel ca si Antonescu, ei reprezentau clasele exploatatoare, care traiau din munca poporului si se temeau de muncitori si tarani mai mult decat se temeau de Hitler si Antonescu. Abia in 1944, cand trupele sovietice victorioase au intrat pe teritoriul Romaniei liderul PNT Iuliu Maniu si regele Mihai s-au decis sa accepte oferta comunistilor, nu din antifascism ci ca sa salveze macar ce sperau ei ca mai poate fi salvat. Pe 20 iunie 1944 s-a format Blocul National Democrat, in care intrau PCR, PSD, PNT si PNL, cu scopul rasturnarii lui Antonescu. Maniu si Antonescu initial dorisera ca Antonescu sa intoarca el insusi armele impotriva lui Hitler, dar acesta nici nu vroia sa auda de asa ceva, pana in ultima clipa el a sustinut ca va intoarce armele numai cu acordul lui Hitler, dar Hitler nu ar fi acceptat sub nici o forma sa renunte le petrolul si granele Romaniei. Sa nu uitam ce i-a facut fidelului sau aliat Horthy atunci cand a aflat ca se gandea la „tradare”. Exista pericolul foarte real ca Hitler sa impuna un guvern legionar, decis sa lupte pana la capat, precum Szalasi in Ungaria, iar in acest caz Romania ar fi fost distrusa mult mai rau decat a fost in realitate, pagubele materiale si pierderile umane ar fi fost imense, represaliile sovietice impotriva civililor romani ar fi fost masive, ca in Germania (trist dar germanii in URSS au facut de sute de ori MAI RAU), intr-un cuvant poporul roman ar fi suferit mult mai mult daca lupta contra sovieticilor pana la capat decat daca il rasturna pe Antonescu si intorcea armele.

Asa se face ca pe 23 asugust 1944 comunistii au organizat arestarea de catre regele Mihai a criminalului Antonescu. Regele Mihai l-a arestat insa totul a fost organizat de comunisti. Cine il cunoaste pe Mihai isi da seama ca el, la fel ca Maniu, nu putea sa fie DECAT un executant. Faptul ca Mihai n-a fost DECAT un simplu executant e aratat de faptul ca dupa arestare Antonescu a fost preluat de COMUNISTI si inchis intr-o casa conspirativa a PCR de pe Vatra Luminoasa, in asteptarea dreptei sale judecati. Faptul ca PCR a fost cel care a organizat rasturnarea lui Antonescu e aratat si de faptul ca NUMAI PCR, dintre toate fortele politice, a putut organiza GARZI PATRIOTICE formate din muncitori inarmati care au ajutat Armata Romana sa curete, pana pe 29 august, Bucurestiul de trupele germane. De ce nu au existat garzi inarmate ale PNT si PNL? Simplu, pentru ca nici PNT nici PNL nu au fost decat, la fel ca regele. simpli EXECUTANTI, creierul si sufletul rasturnarii dictaturii fiind tot timpul PCR, PCR care inca din septembrie 1941 a chemat deschis si fara frica de represalii la rasturnarea lui Antonescu, intr-o vreme cand Maniu, Bratianu si regele jucau pe cartea „nemtii sa-i bata pe sovietici si anglo-americanii sa-i bata pe nemti”. Puteau oare niste forte politice venite la masa abia in iunie 1941 sa conceapa rasturnarea unui regim cu care comunistii, in cele mai grele conditii, luptau deja de 3 ANI? Nu, bineinteles ca nu.

Insemnatatea Revolutiei Romane de la 23 August 1944 este uriasa, pentru noi si chiar si pentru intreaga lume. Din urmatoarele motive:

1. Revolutia Romana din 23 August 1944 a SCURTAT RAZBOIUL CU 6 LUNI, ea privandu-l pe Hitler de teritoriul romanesc si de bogatiile lui. Asta nu e o inventie a comunistilor romani. Hitler insusi recunostea in fata dictatorului si sclavului sau croat Ante Pavelic ca intoarcerea armelor de catre Romaniae pentru Wehrmacht o catastrofa la fel de mare ca debarcarea anglo-americana in Normandia si marea ofensiva sovietica din Bielorusia, ambele din iunie 1944. Daca ne gandim la „armele minune” pe care le dezvolta Germania spre sfarsitul razboiului ne putem da seama ca pentru omenire actiunea comunistilor romani nu prea a fost un lucru rau.

2. Revolutia Romana din 23 August 1944 a pus capat politicii criminale si extrem de rusinoase de exterminare a evreilor si tiganilor. E drept ca deportarea evreilor si tiganilor in Transnistria a incetat dupa 1942 (dupa Stalingrad Antonescu presimtea ceva…), dar fara indoiala ca daca Hitler ar fi castigat razboiul aceasta deportare ar fi fost RELUATA, si in conditii inca si mai grele, si probabil ca nu ar mai fi ramas in viata nici un singur evreu sau tigan in Romania.

3. Revolutia Romana de la 23 August 1944 ne-a adus inapoi Nord-Vestul Transilvaniei, ce fusese rapit de Ungaria pe 30 august 1940, din ordinul expres al lui Hitler insusi. Daca n-ar fi fost 23 August 1944 si Romania lupta contra Aliatilor „pana la capat”, cum sigur s-ar fi intamplat daca Antonescu „cerea voie” de la Hitler sa intoarca armele, atunci ar fi fost sanse mari ca Aliatii sa NU restituie Ardealul Romaniei sau sa-i restituie numai o PARTE din el. Se stie ca Stalin i-a spus liderului comunist ungar Rakosi ca TOCMAI DIN CAUZA LUI 23 AUGUST Ardealul apartine Romaniei, pentru ca acel hulit 23 August 1944 a permis salvarea a sute de mii, poate milioane de vieti sovietice, deci Romania a ajutat Armata Sovietica mult mai mult decat a putut-o face Ungaria, care a luptat, „in stil antonescian”, pana la capat alaturi de nazisti. Se stie ca pana in 1947, anul Conferintei de Pace de la Paris, Ungaria a cerut ca „macar” 22 000 km patrati din cei 43 000 furati in 1940, sa i se dea ei. Ulterior ungurii au cerut sa li se dea „macar” 4000 de kilometri patrati dar Stalin a fost neinduplecat: Transilvania TOATA apartine Romaniei, si asta MULTUMITA LUI 23 AUGUST 1944.

4. Revolutia Romana de la 23 August 1944 ne-a adus SOCIALISMUL. Nu mai e cazul sa infatisam in amanunt cat BINE a adus Romaniei socialismul. Metroul, milioane si milioane de locuinte confortabile, cladire ultramoderne in centrul Capitalei, reducerea la un minimum minimorum a analfabetismului, cresterea spectaculoasa a sperantei de viata, de la 40-41 de ani in 1938 la 67-68 in 1989 etc. Toate acestea sunt realizari incontestabile. Dar la fel de incontestabil e si faptul ca, ne place sau nu, socialismul in Romania se datoreaza in mare parte lui 23 August 1944. Sa ne gandim putin- ce fel de socialism ar mai fi venit la noi daca Germania nazista castiga razboiul? Poate abia in 500 de ani. Iar daca nu-l castiga dar Romania lupta alaturi de ea pana la capat socialismul ar fi venit la noi, aproape sigur, intr-o forma straina de spiritul romanesc, poate am fi avut socialism cu Ana Pauker in frunte in loc de Gheorghiu-Dej si cu NV Transilvaniei, sau „macar” 22 000 kmp din el ramas la Ungaria. Sau poate nici nu am mai fi fost o tara socialista independenta ci doar republica sovietica. Fara intoarcerea armelor pe 23 August am fi avut de ales intre o Romanie republica sovietica, o Romanie socialista fara NV Transilvaniei sau chiar o Romanie ramasa in ghearele fascismului, in caz ca in cele 6 luni cu care 23 August a scurtat razboiul Hitler detona prima bomba atomica si, chiar daca nu mai castiga razboiul, obtinea de la Aliati o pace favorabila, una care sa-i lase tarile ocupate, intre care si tara noastra. Muncitorii si taranii romani ramasi in robia capitalisto-mosiereasca si a trusturilor germane, exterminarea totala sau aproape totala a evreilor si tiganilor, iata ce ar fi PUTUT sa ni se intample noua fara mareata Revolutie Romana din 23 August 1944, revolutie care a dat Aliatilor 6 luni in plus si lui Hitler 6 luni in minus.

Partidul Comunist (marxist) din Romania

https://pentrucomunism.wordpress.com

Anunțuri

8 gânduri despre “Revolutia Romana de la 23 August 1944

  • e vorba de o initiativa de constituire a unui partid comunist de tip marxist-leninist-maoist, ceea ce niciodata nu s-a incercat la noi dupa 1989. Un partid anti-revizionist, care sustine ca lupta de clasa continua si in socialism, care denunta „modelul chinez” ca pe o TRADARE A SOCIALISMULUI, la fel cum denunta si hrusciovismul sau brejnevismul, unul care da o atentie sporita luptei pentru emanciparea romilor si luptei cu rasismul, in PRIMUL rand cu rasismul anti-tiganesc, fara indoiala cel mai rau tip de rasism existent la noi in tara.

 1. doamne ce adunatura de looseri

  visati ba incontinuare cai verzi pe pereti
  I-auzi miscarea comunista din Romania

  Comunismul peste tot in lume a fost instaurat cu tancurile niciodata in mod pasnic. Asa ca mergeti la banca si luati un credit pentru un tanc … hi hi hi

  • Iar crestinismul a fost aproape peste tot adus paganilor Europeni la capatul unei sultite/sabii, deci daca esti crestin sustii o religie criminala care, mai ceva decat stalinismul, a impedimentat pana si progresul stiintific prin gandirea inapoiata pe care o propaga! De ce iti spun asta? Pentru ca ti-ai inceput comentariul cu „Doamne” iar apoi ai criticat expansiunea ideologica prin forta militara. Acum intelegi ironia? App, „comunismul” a fost instaurat „fara tancuri” in toate tarile care au avut revolutii comuniste, adica Rusia in 1917, Mongolia in anii 30, China in 1949, Cuba in 1959 si multe alte tari africane si asiatice (Vietnam, Oman, Laos etc). Mai invata putina istorie amice! Viziunea ta e foarte ignoranta si eurocentrista!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s