Comemorare a 79 de ani de la Luptele Muncitoresti de la Grivita

Anunțuri

3 gânduri despre “Comemorare a 79 de ani de la Luptele Muncitoresti de la Grivita

 1. Vă felicit și vă mulțumesc pentru ceea ce faceți ! Aveți un mare merit pentru că vă sacrificați timpul și energia în slujba unui ideal al celor mulți -pentru care avem deja DOI MARTIRI (după 25 decembrie 73/1989): Virgiliu Cătălin Zbăganu și Virgil Săhleanu- în care includem cinstirea Eroilor din trecutul de tristă amintire (regimul burghezo-moșieresc anterior). Dar tot ce reușim să realizăm în afara Partidului rămîne un simplu simbol fără eficiență. Esența și efectul -chiar major- nu se obțin decît prin Partid. Spre confirmare, vă propun să vedeți ce rătăciri se întîmplă sub numele ”NOI, COMUNIȘTII”. Cu alese salutări tovărășești ! Prof. Gh. Ungureanu

  • Bun, dvs vorbiţi de partid dar cu ce ne poate ajuta pe noi partidul, care nu este decât o formă dacă noi nu avem cu ce să-l umplem, nu avem conţinutul, ne lipseşte elementul uman. Problema mişcării comuniste, în opinia mea, este lipsa comuniştilor autentici, slăbiciunea numerică, dispuşi să se aplece cu stăruinţă şi să se dedice cauzei. Este prea jos, din păcate, nivelul conştiinţei politice în această ţară pentru a putea spera, în acest moment, ridicarea la nivel de partid a mişcării comuniste.
   Ceea ce se întâmplă pe forumul Noi comuniştii este în acest sens un exemplu şi indică cu acurateţe de seismograf haosul ideologic şi nivelul scăzut de instrucţie politică, decăderea şi neputinţa mişcării comuniste.

   Organizarea este bună, partidul este bun dar, haidem să fim cinstiţi cu noi înşine până la capăt, ne lipsesc oamenii. Acei oameni generoși, altruişti, care crezând cu tărie în ideea comunistă să depună gratis, fără a se aştepta la recompensă materială aceea muncă herculeană de curăţirea a grajdurilor lui Augias, care înseamnă curăţirea conştiinţei oamenilor de tot gunoiul prejudecăţilor şi mentalităţilor burgheze sedimentate acolo de generaţii şi împrospătate mereu de mass-media.

   Ei trebuie să formeze scheletul oricărui partid autentic al clasei muncitoare. Ei constituie nucleu în jurul căruia trebuie să graviteze masele. Dar nici masele nu trebuie să asiste la această luptă pasive, trebuie să se implice să acţioneze. O situaţie de acest tip există în
   Grecia.

   Din păcate România se află la ani lumină distanţă de acest ideal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s