194 de Ani de la nasterea lui Karl Marx

Se implinesc maine, 5 mai, 194 de ani de la nasterea marelui dascal al proletariatului Karl Marx, genial ganditor, om de stiinta si revolutionar, fondatorul ideologiei si miscarii noastre.

Noi, comunistii, trebuie sa cinstim aceasta zi, sa nu uitam niciodata ca pe 5 mai sa il cinstim pe fondatorul celei mai marete invataturi aparute vreodata pe Pamant.

Marx, ajutat si de Engels, a intemeiat aceasta doctrina cum nu a fost si cum nu este alta. Altii, in principal Lenin, Stalin, Mao Zedong, Che Guevara, iar la noi Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu au pus-o in practica. Nu toti dintre discipolii lui Marx au stiut la fel de mult sa aplice marxismul in mod creator insa fara a trada principiile de baza. Fara indoiala ca Lenin, Stalin si Mao Zedong se disting in calitatea de cei mai mari marxisti ai secolului 20.

Constatam astazi ca in cea mai mare parte cele spuse de Marx SUNT in continuare valabile. Evident ca nu tot ce a spus Marx s-a adeverit, evident ca nu tot ce a spus Marx in secolul 19 mai este valabil si azi. Insa principiile de BAZA ale marxismului, principii cum ar fi rolul exploatator al TUTUROR capitalistilor fara exceptie, principii cum ar fi pauperizarea crescanda a celor ce muncesc, dictatura proletariatului, internationalismul proletar, societatea fara clase, toate aceste principii de baza ale invataturii lui Marx SUNT valabile si in ziua de azi si cei care le neaga sunt cei mai mari dusmani ai miscarii comuniste!

Exista doua feluri in care dusmanii marxismului il pot combate pe Marx:

In primul rand- prin zeificare

In al doilea rand- prin negarea principiilor de baza ale invataturii sale.

Prima deviere se numeste dogmatism, cea de-a doua se numeste nihilism. In ziua de azi nihilismul fata de Marx a devenit mult mai puternic decat dogmatismul fata de Marx, mai ales in conditiile de vid ideologic cvasitotal existent in miscarea comunista de dupa Marea Tradare din 1989, mai ales in conditiile mentalitatii de practicism ingust ce predomina net in aceasta miscare comunista de la noi. Nihilismul fata de Marx a devenit, mai ales la noi, mai puternic decat dogmatismul fata de Marx. De aceea nihilismul a devenit in mod implicit si mult mai PERICULOS decat dogmatismul. Consider deci ca miscarea comunista autentica trebuie in primul rand sa se axeze pe combaterea dogmatismului ideologic si doar IN SECUNDAR sa combata si dogmatismul. A-l cinsti pe Marx trebuie sa insemne in primul rand a-i combate pe cei care, sub masca, „modernizarii comunismului”, lovesc in dictatura proletariatului, lovesc in invatatura lui Marx despre plusvaloare, lovesc in invatatura lui Marx despre comunism, lovesc in maretul principiu al internationalismului proletar! Acestia sunt dusmanii numarul unu ai comunismului din miscarea comunista a zilelor noastre.

 

La Multi Ani, Nemuritorule Karl Marx!

Sa combatem in principal nihilismul fata de Marx si dogmatismul fata de Marx abia in mod secundar!

Reclame

2 gânduri despre “194 de Ani de la nasterea lui Karl Marx

  1. Va salut! Imi pare bine ca am gasit pe cineva care mai incearca sa deceleze realitatea in care traim in mod rational, imun la sabloanele si sloganele inepte care invadeaza mass media si societatea.
    As vrea sa colaboram, am niste analize de data recenta privind sensul de evolutiei al capitalismului neoliberal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s