91 ani de la intemeierea Partidului Comunist Chinez

Azi, 1 iulie 2012, se implinesc 91 de ani de la intemeierea partidului Comunist Chinez.

Cu toate ca in ultimii 30-35 de ani acest partid a cazut cu totul in mainile tradatorilor, el a fost, la vremea sa, unul din cele mai puternice partide comuniste ale lumii, si in perioada 1960-1976 cel mai puternic. Puternic nu atat prin numarul membrilor cat mai ales prin victoriile de rasunet obtinute, victorii cum comunismul international rar a mai vazut in toata existenta sa.

Sa ne amintim ca Partidul Comunist Chinez a luat puterea aproape de unul singur. Ajutorul sovietic a existat, desigur, indeosebi dupa 1945, dar meritul principal pentru preluarea puterii a apartinut, fara discutie, comunistilor chinezi si marelui lor conducator, Mao Zedong. A fost, se vede, o situatie inversa celei din Romania, unde Partidul Comunist a avut nevoie de interventia directa a Armatei Sovietice pentru a putea creste cu adevarat. In China insa a existat nu doar un partid comunist puternic ci si o Armata Rosie Chineza, cu nimic mai prejos decat Armata Rosie Sovietica. Sa ne amintim ca lupta de la Huai-Hai, din 1948, dintre Armata Rosie Chineza si fortele anticomuniste ale lui Chiang Kai-Shek, aceasta lupta de la Huai-Hai reprezinta cea mai mare batalie terestra din Istorie, putand sta oricand alaturi de marea lupta de la Kursk, din al doilea razboi mondial, care a fost cea mai mare batalie de tancuri din istorie.

Victoriile cele mai mari ale comunistilor chinezi au venit insa dupa preluarea puterii. Perioada 1949-1976 a reprezentat cea mai fericita epoca din intreaga istorie de 3500 de ani a Chinei, perioada celei mai mari cresteri a nivelului de trai precum si perioada celei mai mari dezvoltari economice. E de ajuns sa spunem ca speranta de viata medie a poporului chinez era de numai 32 de ani in 1949 insa cu un an inainte de moartea lui Mao, in 1975, ea urcase la 65 de ani, ceea ce reprezinta MAI MULT DECAT O DUBLARE si o performanta, din cate stim, fara egal in istoria omenirii. In ce priveste industria Chinei, ea era inainte de 1949 aproape inexistenta si in multe localitati (de pilda Shanghai) ramura economica principala era turismul sexual. In perioada 1952-1976 insa ea a crescut cu 11,2% anual si, ca rezultat, China a putut detona in 1964 prima sa bomba atomica si in 1970 a putut lansa primul satelit artificial al Pamantului, numit sugestiv „Rasaritul este Rosu”.

Comunistii chinezi- si anume nucleul lor sanatos, in frunte cu Mao Zedong, sotia sa Jiang Qing, Zhang Chunqiao, Kang Sheng si altii, caci tradatori si oportunisti au existat in orice partid comunist din istorie, ei bine acesti comunisti chinezi s-au remarcat nu numai prin dezvoltarea fara precedent a economiei si prin sporirea fara precedent a nivelului de trai, ci si prin actiuni curajoase de aparare a marxismului cum ar fi apararea lui Stalin in fata atacurilor lansate de Hrusciov dupa 1956. Cand Hrusciov a lansat perfidul sau atac impotriva lui Stalin au existat doar 2 lideri comunisti care s-au ridicat in apararea acestui gigant- Enver Hodja in Albania si Mao Zedong in China. Este o cinste pentru Mao Zedong faptul ca el nu s-a ocupat doar de intarirea si infrumusetarea propriei tari ci si de probleme care interesau pe comunistii din toate tarile.

In fine Mao Zedong va ramane in istorie si pentru o contributie esentiala la dezvoltarea pe mai departe a ideologiei marxist-leniniste. Marxism-leninismul, arata Mao de nenumarate ori, nu e ceva fix, dat odata pentru totdeauna, ci el se imbogateste zi de zi. Marxismul nu e o religie ci este o Stiinta. Daca religia ramane vie numai daca ramane neschimbata, marxismul e exact invers, ramane viu numai daca se imbogateste cu teze noi, ce-si au izvorul in viata insasi. O astfel de teza noua adusa de Mao este cea a „Burgheziei Rosii”, care se  naste in insusi partidul comunist. Conform lui Mao chiar si dupa disparitia burgheziei vechi se naste una noua datorita mentinerii unor ramasite ale mentalitatii burgheze si dupa disparitia burgheziei vechi. Burghezia veche dispare dar mentalitatea ei ramane un timp si dupa, iar aceasta mentalitate genereaza o burghezie noua, dupa principiul, enuntat de Mao inca din 1937, ca nu doar baza determina suprastructura ci si suprastructura poate uneori sa determine baza socio-economica. Ca atare lupta de clasa nu se duce doar in perioada de trecere de la capitalism la socialism ci si in perioada de trecere de la socialism la comunism. Lupta de clasa nu trebuie slabita nici o clipa caci altfel socialismul va degenera si noua burghezie va prelua puterea, lucru care din nefericire s-a si intamplat in China imediat dupa moartea lui Mao si s-a intamplat si la noi in decembrie 1989, ba chiar cu si mai multa putere, pentru ca in timp ce in partidul lui Mao se mai puteau gasi si comunisti adevarati in PCR Ceausescu s-a gasit inconjurat IN TOTALITATE fie de tradatori fie de dezertori.

Mao nu a fost perfect, dupa cum nici un om nu e perfect. A facut si el greseli insa nu e locul sa le discutam aici. Putem spune insa doar atat: in cazul lui Mao, la fel ca si in cazul lui Stalin, Lenin, Marx, Engels si altora meritele sunt cu mult mai MARI decat greselile, faptele bune covarsesc cu mult pe cele mai putin bune.

 

https://pentrucomunism.wordpress.com

http://anticapitalism2.blogspot.com

Traiasca Steagul lui Marx-Engels-Lenin-Stalin-Mao Zedong!

Anunțuri

3 gânduri despre “91 ani de la intemeierea Partidului Comunist Chinez

  1. Din păcate, atât moştenirea lui Mao cât şi moştenirea lui Stalin au fost risipite de nişte urmaşi nedemni de iluştrii lor înaintaşi. Dar nu trebuie să ne pierdem speranţa. Stalin spunea undeva că înaintarea socialismului se face prin fluxuri şi refluxuri. Astăzi trăim o epocă de reflux, o epocă în care contrarevoluţia pare biruitoare. Dar noi ştim că motorul istoriei este lupta claselor, care nu încetează şi nu poate înceta decât odată cu dispariţia societăţilor împărţite în clase. Putem afirma cu certitudine că istoria nu se va opri aici, că victoria reacţiunii este vremelnică şi că balanţa forţelor sociale va înclina din nou în favoarea socialismului. Trebuie să luptăm uniţi, cu hotărâre şi cu fermitatea pentru că victoria finală nu poate fi decât a socialismului.

  2. Ce-i asa noua teza „Burgheziei Rosii”? Trotky vorbea despre efectele ei daunatoarea asupra USSR inca din interbelic (doar ca nu o numea burghezia rosie, ci birocratie),

    • caracterizarea lui Trotki nu este corecta intrucat termenul „birocratie” mascheaza relatiile de exploatare care exista intre aceasta „patura” si masele muncitoare. Termenul clasa este mai potrivit decat cel de patura si cel de burghezie rosie mai potrivit decat cel de birocratie. Conform lui Mao aceasta burghezie apare in socialism datorita mentinerii unor ramasite capitaliste in constiinta oamenilor dar cata vreme regimul este sanatos noua burghezie ramane in ilegalitate, intr-un fel de „underground”, si doar atunci cand lupta de clasa slabeste in mod nejustitificat ea preia puterea si inlocuieste socialismul cu un capitalism de stat. Acest lucru s-a intamplat in Rusia dupa moartea lui Stalin si in China dupa moartea lui Mao.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s