Slava Vesnica lui 23 August 1944!

23 August 1944 este cea mai mareata zi din istoria Romaniei. Este ziua in care Partidul Comunist din Romania (PCdR), condus la acea data de Emil Bodnaras, Constantin Parvulescu si Iosif Ranghet a organizat si infaptuit actiunea de rasturnare a lui Ion Antonescu.

Ion Antonescu, sluga prea-umila a lui Hitler, vanduse Germaniei petrolul romanesc si trimisese sute de mii de soldati romani sa moara la Stalingrad pentru interese straine Romaniei. Ion Antonescu aruncase Romania in razboiul contra Uniunii Sovietice, care era pe atunci SINGURUL stat al muncitorilor si taranilor de pe Glob. Acest razboi era deci un razboi nu doar impotriva unei tari ci si impotriva muncitorilor din intreaga lume, inclusiv a muncitorilor romani.

Ion Antonescu declansase de asemenea, la comanda lui Hitler, o actiune de persecutare si exterminare a evreilor si romilor (tiganilor). In cursul anului 1942 au fost deportati in Transnistria un numar de 25 000 de tigani, atat nomazi cat si sedentari. Din acestia se estimeaza ca au murit, de foame, de frig si de tifos, cel putin cateva mii, probabil in jur de 11 000.

Ion Antonescu se facea vinovat de crime impotriva poporului roman, a unor minoritati nationale si a comunismului international. El trebuie rasturnat pentru ca Romania sa fie salvata.

Un rol deosebit de important in rasturnarea lui Antonescu l-a jucat ofensiva Armatei Sovietice din 20 august 1944, care a eliberat Iasiul si alte orase din Moldova, aducand trupele sovietice la portile Munteniei.

Armata Sovietica ar fi putut probabil sa elibereze Romania chiar si de una singura, dar asta ar fi costat mult timp. Se estimeaza ca fara rasturnarea lui Antonescu din 23 august 1944 Germania nazista ar fi castigat un ragaz de 6 luni, timp in care ar fi putut sa faca bomba atomica inaintea Aliatilor si cine stie ce s-ar mai fi putut intampla atunci. Daca Germania nazista facea bomba atomica inaintea Aliatilor atunci probabil ca ea ar fi reusit sa pastreze Estul Europei in ghearele ei si socialismul nu s-ar mai fi instaurat deloc in tara noastra. Intelegem deci cat de important a fost Actul Revolutionar de la 23 August 1944. Fara el poate nu am mai fi scapat din jugul lui Hitler si nu am mai fi avut socialism deloc. Prin urmare noi, comunistii romani, oamenii saraci si exploatati din Romania, trebuie sa cinstim ziua de 23 August 1944, care ne-a sacapat de tirania lui Antonescu si Hitler si apoi, din 1944 pana in 1947, ne-a ajutat sa scapam si de celelalte grupari, asa-zis „democratice”, ale burgheziei si mosierimii romane.

Traiasca 23 August, ziua ADEVARATEI Revolutii Romane!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s