Conditii minime de aderare la PCdR

Am revazut vechile conditii de aderare postate anul trecut si am ajuns la concluzia ca pentru momentul actual ele pot fi reduse la 4. In viitor pot apararea noi situatii care sa solicite divergente dar cred ca, in ce priveste situatiile care confrunta ACUM miscarea comunista de la noi, aceste conditii fara de care nu poate fi conceputa o aderare la PCdR, pot fi reduse la 4:

1. Membrii PCdR trebuie sa fie de acord cu revendicarea socializarii INTEGRALE a mijloacelor de productie, fie ele mari fie mici. Ei trebuie sa fie de acord cu afirmatia ca TOTI patronii trebuie expropriati, fie ei mari sau mici, autohtoni sau straini. Desigur, pentru micii patroni se pot acorda compensatii in momentul exproprierii dar problema aceasta a contestatiilor nu cred ca poate constitui in momentul de fata un subiect stringent de dezbatere. Membrii PCdR trebuie deci sa fie de acord ca nu nationalizarea integrala trebuie discutata sau disputata ci exclusiv ORDINEA in care se va face aceasta nationalizare integrala. Propunerea aberanta facuta de cei de la „nPCR” privind „infiintarea de unitati economice de stat care sa concureze cu cele private” trebuie RESPINSA DIN START, ca fiind una extrem de impractica. Solutia nationalizarii este una cu mult mult mai ieftina si cu mult mai lipsita de riscuri inutile, deci membrii PCdR trebuie sa fie de acord in primul si in primul rand cu lozinca socializarii INTEGRALE a mijloacelor de productie aflate in proprietate privata sau de grup (un exemplu sugestiv de proprietate capitalista de grup fiind societatile pe actiuni).

2. Membrii PCdR trebuie sa fie de acord cu faptul ca actuala China este o tara CAPITALISTA. Intr-o tara unde exista nu doar capitalisti mici ci ci capitalisti foarte mari (atat de mari incat apar in clasamentul Forbes), intr-o tara unde intreprinderile de stat se conduc dupa principiul CAPITALIST al maximizarii profitului, intr-o tara in care capitalistii sunt oficial, de 10 ani de zile, membri de partid, intr-o astfel de tara trebuie sa fie clar pentru oricine ca socialismul a suferit, dupa moartea lui Mao si arestarea Bandei celor Patru, o istorica INFRANGERE

3. Membrii PCdR trebuie sa fie de acord sa luptam nu doar cu capitalismul privat ci si cu cel de stat, care trebuie definit ca un sistem in care fabricile si alte mijloace de productie sunt in proprietatea capitalista de grup a NOMENCLATURII, din care fac parte persoanele cu functii de partid si de stat, directori, manageri etc. Capitalismul de stat poate fi considerat un sistem in care directorii si alti oameni cu functii se comporta, in practica, LA FEL CA NISTE PATRONI. Fabricile sunt pe hartie in proprietatea intregului popor dar IN PRACTICA directorii si nomenclaturistii se imbogatesc pe seama muncitorilor. Un astfel de sistem a existat in Iugoslavia pe timpul lui Tito, in URSS dupa moartea lui Stalin (indeosebi in anii 60, perioada „planului Lieberman”), in Ungaria pe timpul lui Kadar, in China dupa moartea lui Mao si in buna parte si azi, cand s-a amestecat in mare masura cu capitalismul privat incat e greu sa iti dai seama unde incepe unul si unde se termina celalalt. Membrii PCdR trebuie sa fie de acord ca noi vom nationaliza totul integral insa NU vom face asta ca sa dam directorilor si altor nomenclaturisti privilegiile vechilor patroni. Noi nu vom lua fabricile patronilor ca sa dam unor oficiali ai statului dreptul de a se imbogati pe seama angajatilor! Noi vom lua fabricile patronilor „particulari” ca sa ridicam in primul si in primul rand pe cei care muncesc, pornind de la principiul enuntat de Stalin in 1952 ca legea economica suprema a socialismului e satisfacerea maximala a nevoilor mereu crescande ale intregii societati”.

4. Membrii PCdR trebuie sa accepte ca principala forma a internationalismului proletar in momentul de fata o reprezinta apararea tiganilor in fata atacurilor ultranationaliste, atat celor venite din partea legionarilor cat si din partea unor falsi comunisti. Tiganii sunt etnia cu cea mai ridicata rata a saraciei din Romania, in 2008 aceasta era de 3 ori mai mare decat media nationala. si in afara de asta sunt singura etnie care se inmulteste, astfel ca in cateva decenii s-ar putea ca ei sa formeze majoritatea covarsitoare a proletariatului romanesc. Prin apararea tiganilor eu inteleg 2 lucruri: 1. ca tiganii nu trebuiesc atacati in bloc, ci trebuie atacati numai tiganii BOGATI, care isi exploateaza de altfel la sange proprii co-etnici si 2. ca tiganii bogati trebuie, cu toate ca sunt exploatatori 100%, sa fie atacati mai putin decat capitalistii de alte nationalitati de la noi, care sunt intr-o masura mult mai mare decat capitalistii romi vinovati de dezastrul de dupa 1989. Bineinteles ca trebuie atacati, si chiar foarte dur, si acesti tigani bogati, insa ei trebuie atacati ceva MAI PUTIN decat capitalistii romani, maghiari, evrei etc., care au detinut in ultimii 22 de ani o putere mult mai mare. Trebuie de asemenea inteles ca in cazul in care extrema dreapta se va intari prea puternic- ceea ce nu prea e cazul in momentul de fata- chiar si cu tiganii bogati putem incheia o intelegere TEMPORARA pentru a bara drumul spre putere al acestei extreme drepte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s