PCdR sustine protestele antiamericane din lumea musulmana

Gruparea comunista pe care o reprezint isi exprima deplina solidaritate cu protestele izbucnite in lumea musulmana, indeosebi in Egipt, Tunisia, Liban, Yemen, Sudan, si pe o scara mai mica si in Turcia, India, Bangladesh, Indonezia, ca reactie la publicarea pe internet a unui film ofensator la adresa religiei musulmane si a fondatorului ei, Muhammad.

Desigur, noi nu suntem si nici nu putem fi de acord cu fanatismul religios si nici cu ideologia, in fond ierarhica si pro-capitalista a integrismului musulman, reprezentat azi in special prin gruparea ultraconservatoare a „salafistilor”. Nu impartasim fanatismul religios si nici multe lucruri din arsenalul politico-ideologic al integristilor insa atata vreme cat acesti oameni protesteaza impotriva unei puteri imperialiste si criminale, a celui mai mare parazit al acestei planete care este imperialismul american, noi suntem pe deplin DE ACORD cu ele. Imperialismul american, care a oprimat si a ucis musulmani pe scara industriala doar in ultimul secol, incepand cu razboiul din Filipine din 1898-1913 trecand prin embargoul din anii 90 impotriva Iraqului care a ucis 1 milion de iraqieni civili, din care peste 500 000 copii si continuand cu bombardarea unei fabrici de medicamente in Sudan in 1998, cu invadarea Afghanistanului in 2001 si a Iraqului in 2003, imperialismul american care pe deasupra sustine cel mai criminal regim din Orientul Mijlociu, regimul rasist cu sediul la Tell-Aviv, ei bine acest imperialism MERITA lovit de popoarele sarace si ORICE ar face popoarele Lumii a Treia impotriva lui este perfect justificat. Noi, traind intr-o tara terorizata de dictatul FMI, care este unul din bratele economice ale imperialismului american, noi, care am ajuns sclavii celor mai marsavi finantisti de pe planeta, nu putem decat sa simpatizam cu cei care, in masura posibilitatilor, fie chiar si in mod violent, ca la Tunis, Cairo sau Beirut, ataca acest imperialism american. Suntem loviti si terorizati de imperialismul american asa cum sunt si afghanii bombardati de avioanele americane, asa cum sunt si palestinienii bombardati de aliatii americanilor, imperialistii israelieni. Intelegem prea bine prin ce trec aceste popoare, pentru ca asa cum iraqienii au fost infometati de americani in anii 90 asa suntem si noi acum. Intelegem prea bine prin ce trec popoarele musulmane asuprite de americani si de aliatii lor si de aceea nu putem decat sa ii SUSTINEM pe manifestantii musulmani antiamericani, INCLUSIV pe cei care fac uz de violenta.

Lupta impotriva imperialismului a devenit astazi forma PRINCIPALA a luptei impotriva capitalismului. Fie ca a fost vorba de Usama Bin Laden, de Shamil Basayev, de Saddam Hussein, Zarqawi, Moammer Gaddafi sau Nasrallah, popoarele musulmane au dat lumii numerosi eroi ai luptei cu imperialismul occidental, israelian sau ruso-putinist. Sa speram ca aceste popoare vor da in continuare asemenea eroi! Orice lovitura primita de imperialism, in particular de imperialismul american, este un sprijin dat si altor popoare, non-musulmane, care sunt asuprite de imperialismul american, asa cum din pacate e si al nostru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s