Date noi despre CAPITALISMUL chinez

Numarul real al miliardarilor din China asa-zis „socialista” este de 251, comparativ cu numai 15 in 2006. Cel mai bogat dintre ei este Zong Qinghou care, impreuna cu familia, are nu mai putin de 12,6 miliarde de dolari americani. Pe locul 2 il intalnim pe Wang Jianlin, cu 10,3 miliarde de dolari; pe 3 se afla Li Yanhong, cu 8 miliarde de dolari. Acestea sunt, fara discutie, averi care ar face invidiosi pe oricare din oligarhii nostri autohtoni.

Mai grav, din. punctul de vedere al socialismului- au existat nu mai putin de 5 miliardari care au avut statut de delegati la ultimul Congres, al 18-lea, al Partidului „Comunist” Chinez, ceea ce inseamna nu doar putere economica in mainile lor ci si EGALITATE POLITICA a lor cu comunistii, mai bine zis cu cei care mint lumea ca sunt „comunisti”.

Cel mai bogat din acesti MILIARDARI ROSII este Liang Wengen, cu o avere de 7,3 miliarde de dolari americani. Averile totale ale acestor 5 MILIARDARI ROSII se ridica la nu mai putin de 13,8 miliarde de dolari, iar daca luam in calcul si 2 MILIONARI ROSII delegati la congresul P”C”C, averile celor 7 MAGNATI ROSII insumeaza 14,7 miliarde de dolari. Sursa pentru aceste afirmatii este una CHINEZA, anume Hurun Rich List, link-ul fiind http://www.hurun.net/usen/NewsShow.aspx?nid=349

De fapt, numarul total al CAPITALISTILOR PARTICULARI- excluzand deci burghezia provenita din aparatul de stat sau din conducerea intreprinderilor de stat, numarul „intreprinzatorilor particulari” prezenti ca delegati la facatura numita „congres comunist” de anul acesta a fost de peste 30, comparativ cu 17 la precedenta facatura, cea din 2007. Sursa pentru aceasta este insusi organul Partidului „Comunist” Chinez, People’s Daily, cu link-ul http://english.people.com.cn./90785/8015976

Concluzia care se desprinde de aici este ca avem in China de azi nu doar MARE capitalism- ba chiar unul mare spre foarte mare- ci si un mare capitalism inzestrat cu FORTA POLITICA, intrucat prin patrunderea capitalistilor particulari in ceea ce se pretinde a fi citadela unui partid proletar- prin patrundere acestor capitalisti particulari in partid ei dobandesc EGALITATE POLITICA cu comunistii, cu cei care se pretind a fi comunisti. Daca facem abstractie de capitalistii proveniti din aparatul de stat, partidul „comunist” chinez ii inzestreaza pe capitalisti cu o combinatie letala intre o putere economica fenomenala si o putere politica EGALA CU A COMUNISTILOR. Una este sa tolerezi capitalisti de talia lui Liang Wengen in AFARA partidului si alta e sa il primesti in partid, cu drepturi egale cu ale restului de delegati prezenti la Congres, care este organul suprem de conducere al acestui partid.

Restaurarea capitalismului a inceput de fapt cu mult inainte de politica criminala a lui Hu Jintao de la Congresul al 16-lea din 2002, cand a deschis celor de teapa lui Liang Wengen portile Partidului. Ea a inceput inca din 1976, cand clica lui Deng Xiaoping a arestat factiunea maoista a PCC, „Banda celor Patru”, a repudiat teoria lui Mao privind existenta burgheziei in Partidul Comunist, a inceput tolerarea burgheziei particulare pe langa cea a burgheziei de stat, la inceput tolerarea burgheziei particulare mici iar apoi si a celei mari. Sctul criminal al lui Hu Jintao din 2002 trebuie considerat doar o LEGALIZARE a starii de fapt in care s-a aflat China din 1976 pana in 2002, anume a DICTATURII BURGHEZIEI.

Anunțuri

2 gânduri despre “Date noi despre CAPITALISMUL chinez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s