In China CAPITALISTA creste costul asistentei medicale

Ca in China devenita capitalista dupa moartea lui Mao s-au pierdut o serie de facilitati gratuite precum asistenta medicala gratuita era indeobste cunoscut de persoanele informate, necunoscut doar celor influentati de propaganda social-democrata pro-chineza. Dar iata ca in China capitalista costul asistentei medicale nu doar ca e o realitate dar e o realitate in CRESTERE.

Conform ultimelor reglementari introduse in 2012 spitalele de stat, care pana atunci puteau percepe de la pacienti intre 5 yuani si 14 yuani per consultatie, au dreptul  sa perceapa pana la de 4 ori si ceva mai mult! Conform People’s Daily, organul central al Partidului „Comunist” Chineza- „As part of the reform, some hospitals are required to sell medicine at cost, but they are allowed to charge 42 yuan to 100 yuan in consultation fees (health insurance companies are required to reimburse the 40 yuan to the patient). Before the reforms, a consultation would cost between 5 yuan and 14 yuan.” Vezi: http://english.people.com.cn/90778/8358082.html

 

Problema e ca de aici rezulta un efect de avalansa, daca permiti spitalelor de stat, sau intreprinderilor de stat, sa functioneze dupa principii capitaliste, in curand noua burghezie va cere si mai mult, si anume PRIVATIZAREA fatisa, transformarea ei din burghezie de stat in burghezie cu drepturi depline, adica privata. Iar vocile care cer in China privatizarea spitalelor sunt tot mai numeroase. Conform sursei citate, nimeni altul decat directorul adjunct al Chinese Pharmaceutical Enterprises Association cere, deschis si brutal, cresterea numarului de spitale private pentru a remedia problemele existente in spitale de stat: „If the market is more competitive and there are more private healthcare providers, that will also help solve problems in the industry”. Prin urmare-capitalismul creaza probleme in sectorul public iar solutia acestor probleme e si mai mult capitalism, noi cream problemele si tot noi le remediem, creind INCA SI MAI MULTE probleme, pentru ca asta inseamna privatizarea sistemului de sanatate, trecerea de la probleme mai mici la probleme mai mari, de la nedreptati mai mici la nedreptati tot mai mari. Cat priveste numarul spitalelor private, el este in crestere in China, e inca mic dar e in crestere, cum de altfel, trebuie spus, si bancile private din China continentala (excluzand Hong Kong-ul si Macao) sunt putine si mici dar in crestere continua. Prima unitate spitaliceasca privata dateaza inca din 1981, fiind infiintata de doua surori americane, dar in prezent exista deja destul de multe spitale private, majoritatea infiintate de capitalisti chinezi din Taiwan sau Singapore, cum se poate vedea aici:

 

http://english.people.com.cn/90778/8325657.html

 

Sursa care mai relateaza si un fapt deosebit de stanjenitor pentru China actuala si liderii ei vanduti banului: nu numai ca asistenta medicala NU mai e gratuita iar costul in crestere dar exista cazuri de oameni lipsiti de ORICE forma de asigurare mediala, ceea ce ii pune in situatie de a plati mai mult pentru servicii medicale decat restul chinezilor, acoperiti de sistemul de asigurari de sanatate. E cazul mai ales al muncitorilor sezonieri, care fac naveta intre sate si orase, si care nu sunt cuprinsi nici in sistemul asigurarilor pentru sate nici in cel al asigurarilor pentru orase.

 

E trist ca s-a ajuns la asa ceva in tara care a fost odata avangarda comunismului mondial. Dar dictatura celor 300 de miliardari si 1 milion de milionari, multi dintre ei si membri de partid, nu va fi rasturnata, nici macar clintita, de apeluri patetice, de intelectuali lasi, la „reformarea partidului”. Un partid care a construit capitalismul pe o scara COLOSALA timp de nu mai putin de 35 de ani, nu se mai poate reforma, capitalismul i-a intrat in sange si ce iti intra in sange ramane in sange. Solutia REALA la abuzurile si crimele comise de oligarhia chineza impotriva propriului popor este crearea unui PARTID COMUNIST NOU care sa lupte nu pentru „reformarea” actualului partid de vanduti banului ci pentru RASTURNAREA LUI!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s