Proiect de statut

1. Membru al Partidului Comunist din Romania poate fi orice om care este de acord cu programul si statutul, care a implinit 18 ani, indiferent de etnia sau nationalitatea sa.

 

2. Un capitalist nu poate fi membru de partid decat in cazuri cu totul exceptionale, in cazul in care dovedeste un devotament fata de cauza Revolutiei Proletare care-l face sa tradeze clasa din care face parte. In niciun caz nu se pot admite capitalisti in partid doar pe baza „recunoasterii programului si statutului”, asa cum fac tradatorii din China.

 

3. Pot intra in partid, ca membri deplini, si persoane credincioase, dar numai cu conditia sa recunoasca laicismul si separatia totala a religiei de stat si sa puna calitatea de membru de partid si de marxist mai presus decat calitatea de credincios. Spre exemplu, un ortodox poate fi membru de partid dar nu si un ortodoxist, un musulman poate fi membru de partid dar nu si un islamist.

 

4. Organele supreme ale PCdR sunt Congresul si Comitetul Central, iar liderul sau este presedintele Comitetului Central (sau presedintele Partidului).

 

5. Toate forurile conducatoare ale Partidului, precum si conducerea organizatiilor de baza, sunt alese de catre Congresul partidului.

 

6. Comitetul Central tine sedinte plenare in medie o data pe luna, indiferent daca aceste sedinte se tin cu toti membrii adunati la un loc sau pe internet.

 

7. Presedintele conduce toate lucrarile Comitetului Central in intervalul dintre plenarele acestuia, timp in care are dreptul sa dea directive care sunt obligatorii pentru toti membrii, cu conditia ca ele sa nu contravina Programului, Statutului sau rezolutiilor adoptate de Congres sau de Comitetul Central.

 

8. Toate organizatiile de partid functioneaza pe baza centralismului democratic, pe baza principiului ca orice membru de partid are dreptul sa-si spuna parerea, dar o data ce o decizie s-a adoptat, prin votul majoritatii, minoritatea trebuie neaparat sa se supuna majoritatii si sa faca totul pentru traducerea deciziei in fapt. In cazul insa in care o decizie a majoritatii intra in conflict cu Programul si Statutul, minoritatea are nu numai dreptul ci si DATORIA sfanta de a nu se supune majoritatii. Fac aceasta precizare pentru ca revizionistii de multe ori in istoria miscarii comuniste sau folosit de principiul centralismului democratic pentru a impune cele mai contrarevolutionare masuri in partidele pe care au ajuns sa le acapareze. Cu alte cuvinte, minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii insa aceasta supunere NU trebuie sa fie oarba, supunerea fata de principiile de baza ale marxismului si Partidului trebuie sa fie deasupra supunerii fata de decizia majoritatii.

 

9. Legea suprema a membrului de partid este SACRIFICIUL in folosul maselor asuprite de capitalism, sacrificiul personal pentru cauza Revolutiei Proletare. Cel mai mare beneficiu al membrului de partid fata de restul oamenilor este acela de a se SACRIFICA mai mult decat o fac restul oamenilor.

 

10. Finantarea partidului se face de catre fiecare membru, in masura posibilitatilor sale.

 

11. Secretul de partid nu trebuie dezvaluit sub nicio forma. Constituie secret de partid toate deciziile care se refera la lucruri ce nu trebuiesc cunoscute de autoritati.

 

12. Sanctiunile pentru membrii care incalca disciplina de partid sunt de trei feluri: mustrare, retrogradare sau excludere. Ele se pot lua numai de catre plenara Comitetului de Central si de adunarea organizatiei de baza. Cel sanctionat are dreptul sa faca apel la unul din forurile superioare ale partidului. Persoanelor sanctionate li se pot ridica sanctiunile daca fac dovada ca au lichidat toate abaterile pentru care au fost sanctionate.

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s