Proiect de program al PCdR

Acest proiect de program are la baza cele 5 principii fundamentale pe care le-am convenit alaturi de alti membri ai Comitetului de Initiativa pentru constituirea PCdR, adica socializarea integrala si, de regula, prin confiscare, a mijlocelor de productie, egalizarea nivelurilor salariale ale muncitorilor si directorilor de fabrici ca mijloc de prevenire a aparitiei unei noi burghezii dupa lichidarea celei vechi, caracterizarea drept CAPITALISTA a Chinei de azi, lupta contra oricaror forme de rasism, cu precadere a rasismului antitiganesc, cel mai periculos din tara noastra si, in sfarsit, sustinerea riguroasa a principiului separatiei religiei de stat si a religiei de scoala. De asemenea pornim de la ideea ca programul pe termen scurt, adica minimal, trebuie tratat separat de cel pe termen lung, maximal, pe care are menirea sa il PREGATEASCA. Prin urmare:

 

 

Partea I: Programul pe termen scurt, sau minimal

 

PCdR porneste de la premisa ca Romania este o tara de tip semicolonial, o tara asuprita de imperialism, de mega-corporatiile provenite atat din Vest cat si din Est. PCdR defineste Romania ca o colonie a imperialismului strain, in special occidental. Specificul Romaniei este insa diferit de al altor colonii occidentale. In primul rand, tara noastra, desi inclusa in Imperiul Capitalist de Apus, in UE si NATO, este in acelasi timp foarte aproape, in sens geografic dar si in alte sensuri, de celalalt mare imperiu capitalist, cel din Est, adica de colosul Eurasiatic dominat de Rusia. Suntem membri NATO si UE insa pe de o parte prezenta militara NATO in Romania este nesemnificativa iar pe de alta parte Imperiul Eurasiatic este militar pe Nistru, la cateva ore distanta de Bucuresti, si economic el este infipt adanc in ramuri strategice ale economiei nationale cum ar fi industria aluminiului (controlata in totalitate), siderurgia (controlata in buna parte) si industria petroliera (controlata in proportie aproximativa de 50%). Prin urmare:

 

1. Romania nu isi poate permite in momentul acesta sa lupte doar cu imperialismul occidental, ea trebuie sa lupte in mare masura si cu cel eurasiatic, reprezentat de Rusia putinista. In momentul de fata NU exista in Romania o putere imperialista care sa fie dusman principal. In momentul de fata nici imperialismul occidental nici cel eurasiatic nu constituie dusmanul principal al poporului roman, ci imperialismul IN GENERAL.

 

Avand in vedere situatia ei de tara dependenta de imperialismul strain din Vest si din Est si asuprita crunt de acesta, Romania nu se afla in acest moment in faza revolutiei socialiste propriu-zise ci in faza revolutiei antiimperialiste. Regimul politic care trebuie instaurat in Romania in momentul actual nu este cel al dictaturii proletariatului, ci este cel al Noii Democratii, regim teoretizat prima oara de Mao Zedong in perioada luptei poporului chinez cu cotropitorii japonezi. Intai vom instaura regimul Noii Democratii si pe urma vom trece de la acesta la cel al dictaturii proletariatului. In Romania consideram ca un regim al Noii Democratii trebuie sa ia urmatoarele masuri pentru a lichida jugul imperialistilor straini din Vest si din Est si pentru a usura trecerea la etapa urmatoare, cea a dictaturii proletariatului:

 

1. Nationalizarea imediata, prin CONFISCARE si FARA DESPAGUBIRE, a TUTUROR marilor companii aflate in proprietate straina, in primul rand in domeniul bancar, energetic si metalurgic. Bancile, petrolul si metalurgia sunt baza economiei unei tari, bancile jucand rolul de sistem nervos, petrolul de sange si metalurgia pe cel de coloana vertebrala a unei economii. Ele trebuiesc in mod RAPID trecute in proprietatea poporului roman pentru a reda economia nationala poporului nostru, pentru a scutura jugul imperialist si a usura trecerea spre socialism.

 

2. Companiile nationalizate in domeniul bancar si al marii industrii vor trebui admininstrate in mod SOCIALIST de statul roman si nu in mod capitalist, pentru a ne asigura ca Noua Democratie va pregati trecerea spre socialism si nu spre capitalism. Daca statul roman va admininstra fabricile si bancile in mod capitalist, adica punand pe primul plan profitul, atunci de la Noua Democratie vom ajunge la capitalism si nicidecum la socialism, iar lupta Partidului Comunist si a poporului roman vor fi fost in zadar. Deci trebuie neaparat sa admininstram fabricile si bancile in mod SOCIALIST, asigurand ca nu profitul va fi criteriul de baza in activitatea lor ci statisfacerea nevoilor intregii societati, cum genial a aratat Marele Stalin in lucrarea sa din 1952 „Problemele economice ale socialismului in URSS”. Nivelul salarial al directorilor va trebui, pe cat posibil, egalizat cu cel al muncitorilor calificati obisnuiti. Fabricile nerentabile nu vor fi inchise ci vor fi tinute in spate de cele rentabile pana si ele vor deveni, la randul lor, rentabile, chiar daca asta ar cere multi ani de asteptare. Statul national-democratic va putea sa suporte costurile acestei politici pentru ca el nu se va lasa condus de setea de profit specifica burgheziei ci de interesele generale ale intregii societati, interese care cer mentinerea fabricilor nerentabile pana cand ele insele vor atinge rentabilitatea.

 

3. Regimul Noii Democratii va nationaliza de asemenea intreprinderile mari detinute de capitalistii romani pentru ca in caz contrar marea burghezie romana va creste intr-atat incat isi va folosi averile uriase pentru a corupe statul si statul Noii Democratii se va transforma intr-un stat burghez. Pentru a ne asigura ca Noua Democratie va merge spre socialism si nu spre o dictatura a burgheziei nationale va trebui deci sa asiguram nu doar ca sectorul de stat va fi admininstrat in mod socialist ci si ca sectorul de stat va cuprinde TOT ce inseamna mare industrie. Diferenta intre marile companii straine si cele romanesti este ca marile companii romanesti vor putea fi, dupa caz, nationalizate si cu o compensatie pentru patroni, cu conditia ca ei sa slujeasca cu fermitate interesul national romanesc si nu pe cel al imperialistilor. Abia in momentul cand vom trece la confiscarea intreprinderilor mijlocii si mici, abia atunci vom putea vorbi de sfarsitul Noii Democratii si trecerea la etapa Revolutiei Socialiste.

 

4. Regimul Noii Democratii va interzice toate partidele fasciste si toate organizatiile care promoveaza fundamentalismul religios si se opun separatiei stricte a religiei de stat.

 

5. Regimul Noii Democratii va interzice toate partidele burgheze care desi nu sunt fasciste sunt favorabile imperialismului, va interzice toate organizatiile si publicatiile care fac propaganda in favoarea unei puteri imperialiste sau a alteia, fie ca e vorba de Vocea Americii sau de Vocea Rusiei.

 

6. Regimul Noii Democratii va priva de drepturi electorale, de dreptul de vot si de dreptul de a fi ales, toate persoanele sustinatoare activ ale fascismului, extremismului religios sau imperialismului strain.

 

7. Regimul Noii Democratii nu va interzice partidele si organizatiile burgheze patriotice, nesupuse imperialismului strain si care recunosc regimul Noii Democratii, insa le va impune sa recunoasca rolul conducator al Partidului Comunist in stat. Fara acest rol conducator va fi imposibil ca regimul Noii Democratii sa mearga inainte spre socialism, ci, din contra, burghezia nationala mica si mijlocie isi va putea folosi influenta pentru a rasturna regimul Noii Democratii si a instaura un regim de dictatura a burgheziei nationale.

 

8. Organul suprem al puterii de stat trebuie sa fie o Adunare Nationala unicamerala. Existenta celei de-a doua camere, a Senatului, este incompatibila cu progresul si cu adevarata democratie populara. In aceasta Adunare Nationala vor putea fi reprezentate si partidele burgheziei mici si mijlocii insa Adunarea Nationala, ca si guvernul, trebuie sa recunoasca rolul conducator al Partidului Comunist. Functia de presedinte al tarii nu o mai consider oportuna, cred aici ca rolul de sef al statului trebuie sa fie exercitat de presedintele Adunarii Nationale.

 

9. Regimul Noii Democratii trebuie sa acorde o mare atentie luptei cu nationalismul sovin, cu rasismul si in primul rand cu rasismul antitiganesc, considerand ca romii sunt atat minoritatea cu rata cea mai ridicata a saraciei din Romania cat si singura minoritate care manifesta o crestere semnificativa in populatie. Vom sustine acordarea de spatii mai largi pentru etnia romilor in manualele scolare, vom sustine ca studierea, in diverse forme, a istoriei romilor, sa devina obligatorie in toate scolile de stat din Romania.

 

10. Toate minoritatile nationale vor avea garantat invatamantul in limba materna la toate nivelurile.

 

11. Limba de stat va ramane in continuare limba romana.

 

12. Statul roman va trebui sa ramana unul centralizat. Respingem cu fermitate federalismul in toate formele sale. Federalismul in conditiile Romaniei de azi va face jocul numai fortelor externe interesate in dezmembrarea Romaniei, si ma refer indeosebi la federalismul in forma „ardelenista” si la cel in forma „moldovenista”.

 

13. Statul roman nu va avea revendicari teritoriale fata de nicio tara vecina, dar nu va accepta sub nicio forma cedarea unui singur milimetru din teritoriul sau. Consideram absolut nejustificata si criminala orice incercare a unei mari puteri de a se amesteca in treburile unui stat in numele „protectiei minoritatilor etnice” si, mai grav, orice incercare a unei astfel de mari puteri de a revendica teritorii din alte state mai slabe, non-imperialiste. Fie ca s-a aplicat in Kosovo fie ca s-a aplicat in Crimeea sau in Donetk aceste incercari, sub ORICE pretext s-ar desfasura ele, au ca rezultat exclusiv intarirea imperialismului in dauna popoarelor asuprite de acesta.

 

14. Romania nu va accepta sub nicio forma integrarea in vreo organizatie suprastatala, in orice forma s-ar face ea. Romania va iesi a doua zi de la victoria Revolutiei National-Democratice din organismele imperialiste si criminale numite NATO si UE dar fara a adera sub nicio forma la organismele la fel de imperialiste si criminale numite CSI si Uniunea Eurasiatica. Consideram ca sunt vanzatori de tara si agenti straini care nu mai necesita verificare aceia care in mod activ sustin sa intram intr-un imperiu ca sa ne „apere” chipurile de altul. Neutralitatea si nealinierea vor fi principiile calauzitoare ale politicii externe a Romaniei Nou-Democratice, exceptand, fireste, cazurile cand va aparea o tara socialista cu care nu numai ca va trebui ci chiar vom fi obligati de indatoririle noastre internationaliste sa ne unim in forme care urmeaza sa se discute de la caz la caz.

 

15. Regimul Noii Democratii din Romania va respecta in mod riguros laicitatea statului, fiindca numai laicitatea cea mai stricta poate sa preintampine discriminarea oamenilor de alte religii sau de alt sex in numele religiei, sau discriminarea oamenilor lipsiti de religie. Consideram ca nicio religie, nici macar cea majoritara, nu poate sa beneficieze de privilegii fata de altele. Consideram ca femeile trebuie sa beneficieze de drepturi ABSOLUT egale cu barbatii in toate privintele: salariu egal la munca egala dar si dreptul de a face aceleasi lucruri pe care le fac barbatii sau de a exercita aceleasi profesii pe care le exercita barbatii. Consideram ca in scolile de stat trebuie reintrodusa urgent teoria evolutionista in manualele de biologie, dar nu ca o teorie alaturi de cea creationista ci in calitate de SINGURA teorie stiintifica privind originea speciilor si a omului. Suntem categoric impotriva construirii de edificii religioase din banii statului, insa acele lacasuri de cult care prezinta interes ca monumente istorice vor putea fi renovate cu bani de la bugetul de stat.

 

 

Partea a II-a: Programul pe termen lung, sau maximal

 

PCdR porneste de la ideea ca revolutia antiimperialista trebuie neaparat sa se continue cu una socialista, ca regimul Noii Democratii va trebui, la un moment dat, sa cedeze locul regimului de DICTATURA A PROLETARIATULUI. Pentru etapa Revolutiei Socialiste vom avea in vedere urmatoarele masuri:

 

1. Nationalizarea INTEGRALA a mijloacelor de productie. Tot ce inseamna mijloc de productie, de pe care se poate scoate profit, trebuie sa treaca in proprietatea intregului popor, admininstrata de statul de dictatura a proletariatului.

 

2. Consideram ca pentru micii patroni si pentru o parte din cei mijlocii se poate da compensatie pentru intreprinderile nationalizate. Eventual, o parte din micii patroni pot fi numiti chiar directori in fostele intreprinderi nationalizate.

 

3. Pentru micii patroni in sensul cel mai strict al cuvantului, adica pentru cei care sunt in acelasi timp si patroni si muncitori, trebuie urmarita atragerea in cooperative comerciale sau mestesugaresti.

 

4. Atragerea in cooperative trebuie urmarita si pentru tarani. Numai pentru chiaburi, pentru taranii instariti care folosesc munca salariata a altora, se poate aplica exproprierea fortata, cu compensatii acolo unde e cazul, sau fara nicio compensatie acolo unde e cazul. Pentru taranii care isi muncesc ei insisi pamantul, asocierea in cooperative trebuie sa fie benevola, trebuie sa se respecte strict liberul lor consimtamant in aceasta privinta. Taranii muncitori trebuiesc educati in permanenta ca numai prin asocierea in cooperative vor putea scapa de lipsuri pentru ca numai agricultura colectivista exclude exploatarea omului de catre om si numai agricultura colectivista ofera TUTUROR taranilor mijloace moderne de a-si lucra pamantul, nu ca in capitalism unde numai o minoritate de chiaburi monopolizeaza masinile si tractoarele.

 

5. Egalizarea intre veniturile muncitorilor si ale directorilor trebuie urmarita cu inca si mai mare vigoare decat in etapa revolutiei antiimperialiste. In etapa revolutiei socialiste trebuie redus la minimum decalajul intre salariul maxim si cel minim si trebuie respectat cat mai strict ca salariul personalului de conducere din intreprinderi si institutii de stat sa nu depasesca nivelul salarial al unui muncitor calificat mediu.

 

6. Apropierea muncii fizice de munca intelectuala trebuie sa continue cu si mai mare intensitate, pentru ca numai eliminarea inrobitoarei diviziunii intre oamenii muncii fizice si muncii intelectuale se poate atinge comunismul, stadiul superior al oranduirii fara clase. Aceasta apropierea trebuie realizata nu doar prin apropierea veniturilor muncitorilor de ale intelectualilor ci si prin apropierea conditiilor lor de lucu, si asta in AMBELE directii. Consideram absolut justificata politica din China maoista si din Romania ceausista conform careia nu doar muncitorii trebuiesc obisnuiti cu munca intelectuala ci si intelectualii trebuie neaparat obisnuiti cu munca fizica. Apropierea intre oamenii muncii fizice si cei ai muncii intelectuale trebuie sa fie BI-directionata, atat dinspre muncitori catre intelectuali cat si invers, dintre intelectuali spre muncitori.

 

7. Pe masura inaintarii socialismului va trebui sa creasca partea care revine schimbului de produse si sa scada partea care revine schimbului mijlocit prin bani, fiindca numai o astfel de politica poate sa scada sfera de actiune a legii valorii, fara eliminarea careia nu e posibil de atins comunismul deplin. De asemenea, pe masura inaintarii socialismului va trebui ca proprietatea cooperatista sa fie, treptat, convertita in proprietate a intregului popor, fiindca numai asa se pot elimina neajunsurile cauzate de necuprinderea adecvata a secctorului cooperatist in planificarea de stat.

 

8. Singurul stat compatibil cu socialismul si cu trecerea la comunism este acela de dictatura a proletariatului. Dictatura proletariatului, asa cum arata magistral Marele Lenin, este o putere de stat care EXCLUDE de la drepturi politice pe toti exploatatorii. Burghezia nationala mica si mijlocie va fi in aceasta perioada tratata ca o clasa ce trebuie exclusa de la democratie, de la dreptul de vot si de a fi ales, si numai o data cu exproprierea ei se poate, de la caz la caz, anula aceasta interdictie. De asemenea, dictatura proletariatului, spre deosebire de regimul Noii Democratii, va interzice SI partidele burgheziei patriotice mici si mijlocii precum si orice asociatie care promoveaza idei burgheze, va interzice toate ziarele, posturile de televiziune si site-urile care promoveaza asemenea idei si se opun socialismului si dictaturii proletariatului.

 

9. Lupta cu burghezia rosie este una din marile lectii ale maoismului pe care PCdR si-o insuseste in totalitate. Lupta cu burghezia rosie se va manifesta nu doar prin urmarirea riguroasa a egalitatii salariale intre muncitori si personalul de conducere ci si prin lupta cu ramasitele mentalitatii burgheze, care raman in societate si dupa disparitia vechii burghezii si care pot sa recreeze o clasa burgheza si chiar o vor recrea cu siguranta daca nu se iau masuri, potrivit principiului enuntat de Marele Mao ca nu numai baza determina suprastructura ci si suprastructura poate, in anumite conditii, sa determine baza socio-economica. Trebuie luptat pe toate caile atat cu ramasitele mentalitatii burgheze cat si cu cei care se lasa condusi de ele, cu cei care fac specula, contrabanda, care isi insusesc ilegal venituri nejustificate.

 

10. Va continua politica de combatere a rasismului si a sovinismului, mai ales ca, asa cum a relevat Stalin, in domeniul constiintei nationale ramasitele mentalitatii burgheze se manifesta inca si mai puternic decat in alte domenii.

 

11. Va continua politica de respectare riguroasa a laicitatii iar propaganda ateista va avea un camp mai alrg de desfasurare decat in prima faza, cea a revolutiei antiimperialiste, cu mentiunea ca nici in aceasta faza ateismul nu trebuie impus prin forta sau prin jigniri, asta ar face cel mai mare deserviciu posibil cauzei ateiste.

 

12. Politica externa de neutralitate si nealiniere intre blocurile imperialiste va fi urmata cu si mai mare vigoare, insa in cazul in care va exista un bloc socialist autentic, si nu unul social-imperialist ca in epoca de trista amintire a hrusciovismului si brejnevismului, integrarea socialista este unica solutie de accelerare a progresului si inaintarii Romaniei spre comunism, si ea va trebui urmata cu fermitate si perseverenta.

 

13. O deosebita atentie se va acorda, si in faza revolutiei antiimperialiste si in cea a revolutiei socialiste, protectiei mediului. PCdR respinge cu fermitate conceptie capitalista a dezvoltarii de dragul dezvoltarii si o sustine pe cea marxist-leninist-maoista a dezvoltarii DE DRAGUL OAMENILOR, de dragul satisfacerii nevoilor in continua crestere ale intregii societati, de dragul omului eliberat de exploatare si de chinurile capitalismului. Dezvoltarea socialista este una care respecta atat oamenii si mediul, si numai in socialism, unde omul este deasupra profitului, poate si mediul sa se bucure de atentie egala cu a omului!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s