Revolutia Romana de la 23 August 1944, cel mai maret moment din istoria poporului roman!

Maine, 23 august 2014, se vor implini 70 de ani de la un eveniment absolut epocal, un eveniment care a adus foloase imense nu doar Romaniei, poporului munciutor din tara noastra, ci si, putem spune cu deplina indreptatire, lumii intregi: anume rasturnarea, prin lupta maselor, a regimului fascist criminal al lui Ion Antonescu, care aservise tara imperialismului nazist german, trimisese sute de mii de soldati romani sa moara la Cotul Donului pentru interese straine poporului roman, care omorase peste 200 000 de oameni pe criterii atat politice (comunisti si antifascisti) cat si etnice (evrei si romi).

 

De ce spun ca a fost cel mai maret eveniment din istoria poporului roman?

 

Pe 23 August 1944 poporul roman a scapat din cel mai negru tip de regim pe care l-a cunoscut Istoria- regimul capitalist de tip fascist. Fascismul este un regim in care dictatura burgheziei, dictatura bogatasilor, este una mult mai dura decat intr-un regim burghez asa-zis „democratic”, in care comunistii nu sunt doar persiflati ci si interzisi si vanati in mod sistematic, in care popoare socotite „inferioare” sunt inrobite, lipsite de orice drepturi si chiar exterminate, iar, pentru a arunca praf in ochii maselor, clica conducatoare se acopera de niste vesminte „nationaliste” de tip etnicist sau rasial. Este un regim pentru divizarea pe criterii etnice si rasiale a maselor muncitoare, un regim in care nationalismul este folosit ca justificare a genocidului rasial si a exploatarii celor ce muncesc. Regimul Antonescu, instaurat in septembrie 1940, s-a incadrat PERFECT in categoria regimurilor fasciste. A fost un regim fascist de la inceput pana la sfarsit, un regim care si-a patat sangele cu crime cumplite impotriva poporului roman, care a trimis, cum am spus mai sus, sute de mii de oameni simpli sa lupte la Cotul Donului pentru interesele marii finante romane si mai ales germane, care a comis masacre cumplite atat pe teritoriul Romaniei (Iasi) cat si pe cel al Uniunii Sovietice (Odessa), care a deportat sute de mii de evrei si 25 000 de romi in Transnistria, lucru care a cauzat moartea a circa 200 000 de evrei si 11 000 de romi. Comunistii si alti antifascisti care indrazneau sa se ridice contra aservirii Romaniei fata de Germania, contra razboiului criminal impotriva Uniunii Sovietice, razboi pentru cotropirea de teritorii straine si pentru distrugerea celui mai bun regim de pe intreaga planeta, regimul marxist sovietic, au fost arestati fara mila, aruncati in inchisori si trimisi la moarte. Au murit atunci comunisti ca Filimon Sarbu, Justin Georgescu, Francisc Panet si multi altii.

 

Revolutia Nationala si Sociala, antifascista si antiimperialista, de la 23 August 1944, organizata, condusa si pregatita de Partidul Comunist din Romania, ne-a scapat deci tara de fascism si de capul sau oficial, maresalul criminal Ion Antonescu, „omul” care a fost si ramane cel mai mare criminal din toata istoria poporului roman. Ea a scos de asemenea Romania din razboiul nedrept impotriva Tarii Marxismului, Uniunea Sovietica, alaturand tara noastra coalitiei antifasciste si deschizand calea eliberarii Ardealului de Nord, ce fusese rapit de Ungaria horthyista in 1940, cu binecuvantarea Germaniei hitleriste.

 

Dar Revolutia Romana de la 23 August nu ne-a salvat doar tara de robia germana si de teroarea rasista anti-evreieasca si anti-roma a lui Antonescu. Ea a luat total trupele germane din Romania si din tot Sud-Estul Europei prin surprindere, a lovit in spate mari efective de trupe germane si a usurat considerabil inaintarea trupelor sovietice, lucru recunoscut de Stalin insusi. Afirmatia ca Revolutia Romana de la 23 August a scurtat razboiul cu 6 luni, timp in care Hitler putea sa faca bomba atomica inaintea Aliatilor, nu este o exagerare. Hitler insusi califica intoarcerea armelor de catre Romania drept un „dublu Stalingrad” si o considera o catastrofa militara pentru Germania comparabila doar cu ofensiva sovietica din Bielorusia din iunie 1944 si cu debarcarea anglo-americana din Normandia, tot din iunie 1944. Poporul roman, datorita conducerii intelepte a Partidului Comunist, a reusit sa obtina asupra Germaniei Naziste o victorie militara COMPARABILA cu cele mai mari victorii ale Aliatilor din tot razboiul! Motiv de mandrie patriotica pentru noi romanii, indiferent de etnia noastra- Romania a fost atunci in avangarda coalitiei antifasciste, la aceeasi inaltime cu aliatii mari, cu URSS, SUA si Marea Britanie! Avem tot motivul sa multumim Partidului Comunist Roman si liderului sau de facto Gheorghiu-Dej, care a fost autorul planului de rasturnare a lui Antonescu, pentru ca ne-a scapat de un monstru, ne-a eliberat tara de fascismul intern si extern, si ne-a asezat-o in avangarda intregii omeniri. Nu trebuie sa uitam nici rolul factorilor externi, in primul rand a Armatei Sovietice, care, dupa ce a rupt coloana vertebrala a armatei germane la Moscova in 1941, la Stalingrad in 1942, la Kursk in 1943 si in Bielorusia in iunie-august 1944, a inceput inca de pe 20 august 1944 ofensiva victorioasa impotriva trupelor lui Hitler si Antonescu chiar pe teritoriul Romaniei, dar nu putem uita nici contributia comunistilor romani, care l-au dat jos din fruntea tarii pe capul rautatilor, care au inarmat mii de muncitori, care au lovit in spate trupele germane si au permis trupelor sovietice sa inainteze fara lupta intre 620 si 750 de kilometri. spre Balcani, Austria si Ungaria.

 

Revolutia Romana de la 23 August a deschis nu doar drumul eliberarii nationale a tarii noastre din jugul celui mai negru imperialism din istorie, imperialismul nazist german, ci si pe cel al eliberarii SOCIALE a muncitorilor de la orase si sate din jugul exploatatorilor interni. Deoarece a inarmat mii de muncitori, deoarece a scos Partidul Comunist din ilegalitatea in care statuse 20 de ani, permitandu-i sa mobilizeze masele mai eficient, aceasta Mareata Revolutie Romana a slabit considerabil clasele exploatatoare si a deschis drumul unei revolutii noi, care avea sa incununeze pe cea antifascista si antiimperialista, anume revolutiei SOCIALISTE a anilor 1946-1947-1948 si urmatori. Fara 23 August am mai fi avut poate socialism peste 500 de ani. Cu 23 August Partidul Comunist a venit la putere in numai cativa ani si a inceput o revolutie care avea sa schimbe fata Romaniei din temelii. Acum, dupa 70 de ani, trebuie sa ne aducem aminte ca marile realizari ale epocii socialiste, colectivizarea agriculturii, nationalizarea industriei, construirea a mii de fabrici si uzine noi, construirea a milioane de locuinte moderne, invatamantul gratuit si obligatori care a lichidat aproape in totalitate analfabetismul, electrificarea satelor, eradicarea malariei, a pelagrei si a gusei endemice, toate acestea NU ar fi fost posibile fara 23 August 1944, sau ar fi fost posibile peste decenii sau poate secole. Burghezia care s-a intors la putere dupa FALSA „revolutie” din 1989 stie foarte bine acest lucru si cauta sa loveasca in 23 August din toate puterile, zicand ba ca ar fi fost o „tradare” (tradare fata de cine? fata de cel mai mare criminal din istorie, Adolf Hitler? fata de cel mai mare criminal din istoria noastra, Ion Antonescu?), ba ca regele ar fi avut rolul principal, cu toate ca regele Mihai, personalitate slaba, manipulata de liderii liberali si taranisti care au BINECUVANTAT regimul fascist in primii sai ani, a putut sa-l aresteze pe Antonescu DOAR pentru ca a fost presat de comunisti, de partidul care organizase pe muncitori in 1929 si 1933 si care imediat dupa 23 August a putut sa inarmeze mii de muncitori care au luptat cu nemtii cot la cot cu Armata Romana. Noi, care avem Adevarul de partea noastra, trebuie sa contracaram aceste minciuni si calomnii ordinare si sa spunem maselor populare de la noi din tara ce s-a intamplat atunci, acum 70 de ani si CINE a condus lupta poporului impotriva lui Antonescu si Hitler!

 

 

Slava Vesnica lui 23 August 1944! Slava vesnica autorilor reali ai Revolutiei de atunci, Partidul Comunist din Romania, condus de tovarasul Gheorghe Gheorghiu-Dej si sprijinit de Armata Sovietica, de Partidul Comunist al Uniunii Sovietice si de Marele Stalin!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s