Gigi Becali este de vina pentru mega-inundatiile din Myanmar!

Si nu doar el cu Maybach-ul lui. Si Tiriac cu cele ale sale cateva zeci de masini de lux, si nu mai stiu ce print arab avid dupa masini de mare viteza, pe care cu un cocalarism indescriptibil in cuvinte si le placheaza uneori cu aur, dar si BOR-istii nostri care isi etaleaza limuzine puternice si rapide in timp ce ca ipocritii se roaga pentru… ploaie! Pai pentru ca ploaie sa te mai rogi tu bai (scuze de vulgaritate, dar as fi tentat chiar sa folosesc cuvinte ce net-ul nu poate sa le suporte) atata vreme cat masinile tale de lux POLUEAZA la greu si incalzesc clima provocand acest val de canicula dupa care, ca sa aveti spor la rugaciuni, urmeaza in cateva zile altul? Adica tu ai CONTRIBUIT la crearea problemei si acum te rogi pentru rezolvarea ei? Ai fost partas la crima si acum te rogi pentru remedierea situatiei? Mare mai e nesimtirea ta BOR-istule si va veni, cred, sper, o zi in care poporul roman (indiferent de nationalitate) iti va mai taia din nasul care ti-a crescut peste masura!

Am ales sa dau vina pe Becali, pe Tiriac, pe printul saudit X sau pe BOR-istul Y pentru ca astea sunt exemplele cele mai elocvente de CONSUM CAPITALIST DESANTAT, consum care pune grav in pericol mediul prin faptul ca isi aduce o mare contributie la incalzirea globala.

Cine vrea cifre sa se uite in ultimul numar din „Stiinta si Tehnica” revista ce, in ciuda unor lipsuri inerente unei publicatii burgheze, este cea mai inaintata dintre revistele romanesti de specialitate, nu chiar la nivelul unui „Scientific American” sau „American Scientist” dar pe-aproape. In articolul „Incalzirea oceanelor: pasaport spre o noua extinctie a vietii?” se spune ca civilizatia noastra (capitalista, fiindca asta e sistemul care domina absolut lumea) elimina in fiecare an 35 de miliarde de tone de dioxid de carbon prin ardere de combustibili fosili (carbuni, petrol, gaze). Daca vom continua in acelasi ritm vom ajunge peste 100 de ani sa fi deversat 3,5 trilioane de astfel de tone, adica LA FEL de mult ca mega-eruptiile vulcanice de la sfarsitul Permianului (acum 250 de milioane de ani), cand a avut loc cea mai mare extinctie in masa din istoria vietii pe Pamant, ce a lasat in urma chiar mega-extinctia de acum 65 de milioane de ani, cand cu acel asteroid care, la sfarsitul Cretacicului, a omorat dinozaurii facand loc mamiferelor. Intr-o suta de ani vom avea, deci, se pare, o noua extinctie la nivelul celei de la sfarsitul Permianului, daca nu, cine stie, chiar mai rea. Nu mai e vorba deja de intoarcerea la epoca de piatra ci chiar de disparitia noastra TOTALA. In doar o suta de ani.

Iar urmarile incep sa se vada de pe acum. Canicula aici, topire a ghetarilor dincolo, acidizare a oceanelor in alta parte. Mor in masa coralii din cauza ca oceanele absorb o parte din acest dioxid de carbon emanat, printre altele, de Maybach-ul lui Fecali. Mor coralii, asta inseamna ca vor muri si o mare parte din pesti. In unele locuri deja pestii au fost inlocuiti prin… meduze, vezi apele din jurul Japoniei. In altele, prin homari. Cum meduzele si homarii nu au valoarea economica a pestilor, milioane de oameni ocupati in industria de pescuit vor ajunge, sau au ajuns deja, muritori de foame. Sa fie situatia din marile Japoniei si din Atlanticul de Nord un vestitor al vremurilor care vor urma? Vom ajunge si noi fara industrie de pescuit? Probabil ca da, e doar o chestiune de timp.

Pe urma, cresterea nivelului marilor. Se estimeaza ca in o suta de ani o TARA INTREAGA, si nu una oarecare ci una cu o populatie de 170 de milioane de locuitori, e vorba de Bangladesh, va DISPAREA IN INTREGIME DE PE HARTA, ca si cand nici nu ar fi existat vreodata. O data cu Bangladeshul, si o serie de tari insulare, din Oceanul Pacific si Oceanul Indian. Maldivele si Kiribati se pare ca isi traiesc ultimele zile. Dar si mari parti din regiunile de coasta ale TUTUROR continentelor vor impartasi aceeasi soarta. Nici nu are rost sa ne mai gandim cati oameni vor muri, direct sau indirect, din aceasta cauza. Cei 156 000 de morti din Myanmar vor fi doar un fleac, doar o nimica toata.

Sa nu vezi, in aceste conditii, ca Maybachurile, si Lamborghiniu-rile, si Ferrari-urile, si Mertanele BOR-ului si sefilor de stat, INRAUTATESC SITUATIA enorm, toarna GAZ PESTE FOC, zi de zi, ceas de ceas si in proportii de masa, sa te lasi in continuare orbit si prostit de falsa lor stralucire, inseamna a fi PARTAS la crimele comise neincetat de parazitii umanitatii numiti bogati. Nadajduim ca oamenii saraci se vor trezi din aceasta betie sinucigasa a „succesului”, succes care inseamna moartea noastra, a tuturor, in 100 de ani sau mai putin. Dar fara ca noi sa ne tinem de treaba la modul cel mai serios, fara ca noi sa demascam CU ORICE OCAZIE, ca ne aflam pe net, ca ne aflam in cercul de prieteni, in parc, la scoala, la locul de munca sau in tramvai, aceste monstruozitati, acest lucru nu se va intampla.

Desigur ca nu doar Becali sau printii arabi sau Daniel sau Iohannis sunt vinovati de aceastea monstruoasa turnare de gaz peste foc ci si patronii germani, italieni, englezi, francezi sau americani de masini de lux, puternice si mari consumatoare de combustibil fosil, nu vrem ca acestia sa ramana ne-blestemati, cu cat blestemam mai multi capitalisti cu atat mai mari sunt sansele ca oamenii simpli sa se trezeasca!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s