Sa ii primim pe TOTI refugiatii, atentie maxima la fanaticii din AMBELE parti!

Actuala criza a refugiatilor din Siria, dar nu numai din Siria ci si din alte tari afectate de saracie si razboaie endemice cum ar fi Iraq, Afghanistan, Pakistan, Bangladesh, Eritreea, Etiopia, Somalia, Nigeria, este cea mai grava criza de acest gen de la al doilea razboi mondial incoace si aduce in atentia noastra mai multe probleme.

In primul rand, e vorba de problema responsabilitatii pentru aceasta cumplita tragedie. Iar responsabilii pentru asa ceva, trebuie spus fara ocolisuri, nu pot fi decat marile puteri imperialiste care, prin colonialism si neo-colonialism, au jefuit si jefuiesc de multa vreme bogatiile lumii sarace. De unde si prima concluzie de bun simt pe care trebuie sa o tragem: tarile occidentale bogate si puternice care constituie tinta principala a valului de refugiati, tari ca Germania, Suedia, Marea Britanie, nu au NICIUN drept sa se planga ca sunt „invadate”, aceste tari nu au niciun drept sa se planga ca sunt „coplesite” de cererile de azil. Cum nu sta in picioare nici argumentul fortelor populiste de acolo (atentie, „populist” nu trebuie niciodata confundat cu „popular”) cum ca acest val de imigranti ar „pune presiune negativa” pe salariile muncitorilor autohtoni. Ca marxisti si ca oameni, trebuie sa intrebam: de cand este important sa protejam salariile mari prin nedreptatirea, prin expulzarea celor care nu au nici din ce trai de azi pe maine? De cand sunt mai importanti oamenii cu salarii mari decat oamenii care nu au ce pune pe masa sau un acoperis deasupra capului? De cand sunt mai importante aristocratiile muncitoresti ale tarilor bogate, oameni care PROFITA, alaturi de burghezia proprie, din super-exploatarea tarilor sarace, decat adevaratii proletari ai acestei lumi? Fascistii si fascistoizii tarilor bogate trebuie sa taca, Istoria le recunoaste acest unic drept, cel de a tacea de bunavoie sau de a fi redusi cu forta la tacere.

In al doilea rand, fiindca tema articolului este tara noastra, ce atitudine trebuie sa adoptam noi, cei din Romania, in privinta cotelor obligatorii sau benevole (nu se stie inca sigur ce varianta se va impune de la centrul UE) de imigranti ce vor fi gazduiti aici?

In primul rand- desi Romania NU este vinovata de tragedia din Africa si Orientul Mijlociu, deoarece Romania NU este un stat imperialist, care sa exploateze tarile sarace si sa-si creeze un standard de viata ridicat pe seama acestor tari, totusi Romania nu-si poate permite sa aiba o atitudine negativa fata de oamenii care vor veni aici. Orice atitudine negativa a statului si poporului roman fata de imigranti ar fi antiumana, ar dezbina clasa muncitoare, si s-ar repercuta negativ in tarile africane, arabe si musulmane. Sa se vada pe CNN cum autoritatile noastre se comporta precum cele de la Budapesta, sa se vada la televizor cum nationalisti romani, dupa modelul celor maghiari, arunca cu petarde in tabere de refugiati, impactul in tarile din Orientul Mijlociu, din Africa, ar fi extrem de negativ. Or, proletariatul roman nu-si poate permite sa traiasca in dusmanie cu proletariatul din tarile din aceste zone. Proletariatul roman a cautat si cauta prietenia proletariatului international, si o mare greutate in acest proletariat international il are proletariatul arab si cel african. Peste asta nu putem trece si trebuie sa intelegem acest lucru.

Prin urmare: TOTI imigrantii care vin aici trebuie sa fie primiti CU BRATELE DESCHISE de poporul roman si, in primul rand, de noi comunistii. Trebuie sa-i primim pe imigrantii saraci ca pe fratii si surorile romanilor saraci! Acest lucru trebuie bine sa-l intelegem noi toti care ne revendicam de la mareata si cea mai umana doctrina de pe fata Pamantului, doctrina marxista.

In al doilea rand insa, nu toti cei care vor veni aici (1786 cum vrea Iohannis sau 6300 cum vrea UE, nu stim prea bine) vor fi proletari care vor cauta o viata mai buna. Printre ei pot fi si teroristi ai „Statului Islamic” din Iraq si Siria. Dar, se intelege, nu putem refuza marea masa a imigrantilor doar pentru ca ar putea fi teroristi sau predicatori radicali infiltrati printre ei. Nu putem refuza o suta sau o mie de mere bune doar pentru ca langa ele e si un mar stricat. Ce trebuie insa sa facem e sa fim atenti la teroristii sau predicatorii radicali infiltrati printre ei si cum putem face asta cel mai bine decat printr-o politica de aparare a secularismului si a fratiei dintre toti oamenii muncii, indiferent de religie.

Sa fim bine intelesi, Partidul Comunist din Romania nu foloseste termenul terorism islamic cu ghilimele. Partidul Comunist din Romania recunoaste ca o problema REALA acest terorism islamic- i-am vazut doar in ultimul an niste orori cumplite in Iraq, Siria si Nordul Nigeriei dar, in proportie mai mica, si in Tunisia, Libia, Egipt, Pakistan sau Bangladesh. De asemenea Partidul Comunist din Romania nu mimeaza atasamentul fata de secularism cum fac stangisti de carton care-si inchipuie ca doar cu dusmanul principal, rasismul alb, trebuie sa lupti, in timp ce fanatismul islamic, atat cel violent sau care incita la violenta cat si cel care cauta sa submineze pe cale pasnica secularismul, nu ar fi dusmani deloc. Acesti oameni limitati din toate punctele de vedere nu inteleg, se vede bine, ca daca cu dusmanul secundar nu lupti deloc atunci acest dusman secundar va lua locul dusmanului principal intr-o buna zi si va deveni el insusi un cumplit dusman principal. Partidul Comunist Roman considera secularismul o valoare SACRA si intelege sa-l apere contra TUTUROR atacurilor, atat contra celor venite de la talibani ortodocsi mai mult sau mai putin platiti de Putin si oligarhia rusa (vezi cazul Pimen) cat si contra celor venite de la talibani islamici, de la talibani propriu-zisi. Daca luptam in principal cu fanatismul cel mai puternic, cel ortodox, nu trebuie sa neglijam lupta cu fanatismul islamic, pentru ca ne-am putea trezi intr-o buna zi ca tocmai cel islamic devine dominant si comunismul, sa tinem bine minte asta, este PERSECUTAT CRUNT in tari cu regim islamic fatis sau care mimeaza secularismul. In Iran, in Arabia Saudita, in Indonezia, comunistii sunt CRUNT PERSECUTATI, sunt haituiti intocmai ca niste caini turbati, si noi NU vrem sa aducem Romania in situatia acelor tari!

La ce lucruri concrete trebuie sa fim atenti daca vrem sa fim in stare sa tinem sub foc toate lucrurile negative, si xenofobia rasista, si fanatismul ortodox si pe cel islamic?

Trebuie sa fim atenti la oricine ataca secularismul, fiindca cine se atinge de secularism, indiferent ca e anti-secularist ortodox sau anti-secularist islamic, se atinge de egalitatea oamenilor muncii de toate religiile, care este sacrosancta pentru marxisti.

Trebuie sa fim atenti la oricine sustine discriminarea religioasa, fie ca e vorba de fanatici ortodocsi care vor ca minoritatile religioase sa „se supuna” ortodocsilor fie de fanatici islamici care cer ca crestinii sa plateasca o taxa suplimentara (conform „Pactului lui Omar” din secolul 7, pe care toate statele islamice din istorie l-au respectat mai mult sau mai putin cu sfintenie), fie de fanatici ortodocsi care sustin „doar” ca musulmanii vor arde in iad sau de fanatici islamici care sustin „doar” ca non-musulmanii vor arde in iad etc. Ce „nevinovat”, la prima vedere, sa zici „doar” ca cel de alta religie va arde in iad! Nu dai nimanui in cap, ce-i drept, dar inciti pe altii sa dea in cap in numele religiei, fiindca de la arderea celuilalt in iad se ajunge rapid la segregare religioasa, iar segregarea religioasa e mama urii religioase a viitorului. Referitor la Pactul lui Omar, nu incape indoiala ca, cel putin in raport cu crestinii si evreii, acest pact era mult mai tolerant in Evul Mediu decat politica statelor crestine din Apus care nu obligau pe musulmani doar sa plateasca taxe mai mari ci ii expulzau de-a dreptul in masa (cazul Siciliei in secolul 13 sau al Spaniei in secolul 17) sau chiar ii omorau in masa, insa sa mai sustii Pactul lui Omar in secolul 21, cand, prin iluminism si marxism, standardele morale s-au ridicat atat de mult, e de-a dreptul FASCIST. Cand Pactul lui Omar se compara cu intoleranta medievala crestina el era un pas inainte, dar cand Pactul lui Omar se compara cu marxismul, mama tolerantei religioase din toate timpurile, el devine clar fascist, dezbinator al clasei muncitoare pe criterii religioase in folosul capitalistilor si imperialistilor.

Trebuie sa fim atenti la insulta publica a simbolurilor religioase, trebuie sa fim atenti atat la dezaxati ortodoxisto-putinisti de felul celor care au pus cruce pe terenul rezervat moscheii de la Romexpo sau care ar arde in public Coranul cat si la dezaxati islamisti de felul celor care ar arde Biblia in public dar chiar si la „atei” din jalnicul curent al „ateilor de dreapta” care ar face acest lucru cu Biblia sau cu Coranul sau care ar face si distribui caricaturi cu Muhammad in pozitii indecente- in privinta caricaturilor din „Charlie Hebdo” sa se stie ca eu am aparat dreptul de a reprezenta pe Muhammad, pe principiul ca islamistii nu ne pot impune noua, non-islamistilor, vederile lor, insa am COMBATUT cu fermitate pe cei care il reprezentau pe Muhammad in pozitii considerate unanim drept rusinoase. O masura trebuie sa existe in toate si „ateii de dreapta” facuti la apelul de noapte al SRI sau CIA trebuie sa-si aminteasca de modul atat de civilizat in care marii, cu adevarat marii, atei Diderot, Darwin, Marx, Lenin, Mao sau Dawkins au inteles sa combata fundamentalismul religios.

 

Sa fim atenti la toate aceste lucruri si din Romania luptelor religioase ale viitorului pe care o viseaza SRI-ul, FSB-u, Mossadul sau CIA se poate naste Romania ARMONIEI RELIGIOASE a viitorului!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s