Leopold al II-lea al Belgiei, portretul unui colonialist diabolic

Belgia este una din tarile bogate si puternice ale lumii. O fosta putere coloniala si actuala putere neo-coloniala. Un mare exportator de capital, un imbogatit prin exploatarea economica directa si indirecta, prin dominatie politica si militara asupra tarilor Lumii a Treia.

Colonialismul mereu si oriunde a fost insotit de genocid. Tarile colonialiste sunt intotdeauna si tari genocidare. Genociduri in cele doua Americi (100 de milioane de amerindieni ucisi pentru a face loc colonistilor albi si crestini intre 1492-1890, dupa estimarea marelui savant David Stannard), genocid in Australia (aborigenii tasmanieni exterminati complet de colonialismul englez pana in 1876), genocid in India, genocid in Irlanda, genocid in Caucaz, Siberia, Asia Centrala si, bineinteles, si in Africa.

Africa, desi face parte din Lumea Veche, fiind unul din continentele de care europenii aveau cunostinta inca din Antichitate si ale carui contururi erau deja binecunoscute inca din secolele 15-16, a fost unul din continentele unde colonialistii europeni au patruns mai tarziu. Pana in a doua jumatate a secolului 19 doar tarmurile si extremitatea sudica, plus parti din extremitatea nordica, fusesera cercetate si colonizate de colonialistii europeni. Interiorul, in special marea jungla congoleza din Centru (al treilea plaman verde al planetei, dupa jungla amazoniana si cea indoneziana), erau inca in mare parte o Terra Incognita. Se vorbea de jungla congoleza chiar ca de „mormantul omului alb”, datorita unei boli specific africane, tripanosomiaza, dar si datorita povestilor despre canibali fiorosi- colonialistul, ca orice ipocrit, judeca restul lumii prin prisma sa proprie si chiar confunda imaginea sa reala cu imaginea altora. Dar, la sfarsitul secolului 19, Congo-ul devine dintr-un presupus mormant al omului alb un foarte real, ingrozitor, prin proportii, de real, mormant al omului negru. Propria patrie a omului negru e transformata intr-un imens cimitir. Iar vinovatul pentru asta a fost un rege al Belgiei despre care formatorilor de opinie din Romania de azi le place sa nu sufle o vorba. Numele sau: Leopold al II-lea.

Foarte pe scurt, cum s-a ajuns aici?

Vechiul colonialism alb, inaugurat de portughezi si spanioli in secolul al 15-lea, se baza pe un capitalism aflat in prima sa faza de dezvoltare, pe un capitalism al exportului de marfuri, dominat de exportul de marfuri si de necesitatea de a deschide noi piete pentru plasarea excedentului de marfuri precum si de a ocupa noi teritorii pentru plasarea excedentului de populatie. In cele doua Americi incepand cu secolele 15-16, in Africa de Sud incepand cu secolul 17, in Australia incepand cu secolul 18, au venit si foarte multi albi, unii dornici de imbogatire altii dornici de a scapa de persecutii. Si unii si altii s-au purtat cumplit cu populatia bastinasa desi, trebuie spus, albii saraci au ajuns si ei in robia celor de aceeasi „rasa” cu ei, la fel ca indigenii nealbi. Dar, incepand cu ultimul sfert al secolului 19, vechiul capitalism bazat pe exportul de marfuri si de populatie e inlocuit cu un capitalism de tip nou, si mai feroce, decat primul, bazat mai ales pe exportul de CAPITAL. Mai feroce, deoarece foamea de profit a corporatiei multinationale e mult mai mare decat cea a vechii corporatii nationale. E o foame de profit atat de mare ca impinge pe stapanii ei la lucruri considerate inainte mult prea riscante, cum ar fi colonizarea de teritorii in mare parte necunoscute si chiar razboaie mondiale inter-imperialiste pentru reimpartirea lumii, o data ce impartirea ei a fost incheiata. De doua ori s-a intamplat asta pana acum si au rezultat 80 de milioane de morti. A treia oara ar putea duce cu mare probabilitate la intoarcerea lumii la Epoca de Piatra.

Trecerea la capitalismul bazat pe export de capital a determinat puterile europene sa-si imparta ultima regiune ramasa Terra Incognita, interiorul Africii. La Berlin s-au intalnit marile puteri, in conferinta din 1884-1885, pentru a-si imparti cea mai mare parte a Africii. In urma hotararilor luate atunci s-au marit considerabili, cu cuceriri africane, imperiile colonial englez si francez si s-au creat practic imperiul colonial german (care in afara de posesiunile din Africa mai avea doar niste mici posesiuni in Oceania) si cel italian (compus si el, aproape exclusiv din posesiuni africane). S-a marit imperiul colonial portughez, prin extinderea in interior a posesiunilor deja existene de pe coasta si s-a creat, cu posesiuni foarte mici, imperiul african al Spaniei. Si tot atunci s-a creat imperiul colonial belgian, care s-a dovedit unul din cele mai crude din cele mai crude.

Belgia a primit o singura posesiune, dar mare. Una singura, teritoriul actual al Republicii Democrate Congo, dar cat de mare era ea! Congo-ul belgian era de nu mai putin de 77 de ori mai intins decat metropola! Belgia are doar 30 000 de kilometri patrati, Congo-ul 2,3 milioane de kilometri patrati! In Congo incap si 10 Romanii, Romania fiind una din tarile de intindere mijlocie. Si dupa ce s-a eliberat, formal, de stapanirea belgiana, in 1960, Congo-ul a continuat sa fie una din tarile cele mai mari din lume, desi noi si noi tari independente au aparut pe mapamond. Pana in 2011, cand s-a rupt Sudanul, Republica Democrata Congo era a treia tara africana ca intindere, dupa Algeria si Sudanul intreg. Acum, ea este pe locul doi. Ca si populatie, Republica Democrata Congo e acum pe locul 4 in Africa, dupa Nigeria, Etiopia si Egipt, cu circa 70 de milioane de locuitori, si pe locul 3 in Africa Subsahariana, dupa Nigeria si Etiopia, dar cu o rata de crestere demografica mai mare decat a acestora.

Acest Congo nu a fost insa atribuit burgheziei belgiene in intregul ei, adica in calitate de colonie a statului, ci doar UNUI reprezentant al acesteia, insusi capului incoronat Leopold al II-lea (anii de domnie ai acestui cel mai sinistru fiu al pamantului belgian fiind 1865-1909). Era practic mosia personala a regelui Leopold, propulsandu-l pe acesta in fruntea celor mai mari mosieri ai lumii, pe picior de rivalitate doar cu un alt vampir incoronat, tarul Rusiei. Si, ca o ironie a colonialistilor, acestei mosii private i s-a dat numele pompos de amar de „Statul Liber Congo”.

Cum aceasta mosie era extrem de bogata in resurse- diamante, aur, fildes, cauciuc- Leopold al II-lea, in calitatea sa de mega-mosier si mega-capitalist, s-a decis sa o exploateze intr-un mod feroce, care COMBINA cele mai negre aspecte ale exploatarii mosieresti cu cele mai negre aspecte ale exploatarii capitaliste si chiar sclavagiste. „Statul Liber Congo” a devenit, concomitent, cel mai mare fief al planetei, cel mai mare LAGAR DE CONCENTRARE al planetei si cel mai mare ABATOR al planetei. Un popor de marimea celui roman de azi a fost transformat in sclav de toate cele trei tipuri- antic, medieval si modern, clasic, iobag si salariat-, pentru a-l face pe stapanul alb si crestin de peste mari unul din cei mai bogati oameni ai intregii lumi. Cea mai crunta soarta o aveau cei ce lucrau in domeniul fildesului si al cauciucului. Industria automobilului era la inceputuri, se dezvolta rapid, si avea nevoie de anvelope de cauciuc. Culturile de cauciuc erau una din cele mai profitabile afaceri de pe tot Globul. Iar fildesul ia ochiii celor iubitori de lux si aduce celui ce-l vinde de asemenea profituri imense. Asa cum in prezent omorarea in masa a elefantilor africani e finantata in principal de cererea oligarhiei chineze, atunci ea era manageriata direct de Leopold al II-lea, in folosul mai ales al oligarhiilor occidentale.

Amara, groaznica, era soarta bietilor negri congolezi pusi sa stranga cauciuc si fildes! Toate chinurile lui Maniu si Coposu la Sighet si la Ramnicu Sarat erau un FLEAC pe langa ce trebuiau sa indure ADEVARATII oprimati din cauza lui Leopld al II-lea! Sate intregi erau obligate sa culeaga cauciuc si sa vaneze elefanti in adancul junglei. Fiecare om avea o cota de strans si cine nu o indeplinea era ori impuscat pe loc ori pedepsit cu mutilarea, cel mai adesea prin taierea mainii. Nu putini au fost cei carora li s-au taiat ambele maini! Chiar si copiii care nu-si indeplineau cotele erau pedepsiti cu taierea mainilor, asa cum atatea si atatea fotografii de arhiva arata cu prisosinta! Violarea femeilor era si ea larg raspandita. Cum ofiterii albi ii plateau pe soldatii din Force Publique in functie de cate maini taiate aduceau, rezulta de aici un sistem in care soldatii erau incurajati sa mutileze din pura placere, chiar si oameni care isi stransesera cotele. Atunci s-a inradacinat in Africa acea cruzime gratuita fata de civili pe care nesimtitii de rasisti de toate felurile o considera un derivat al „salbaticiei” negrilor! Nu, NU „salbaticia” negrului este de vina pentru atrocitatile similare savarsite mai aproape de zilele noastre in razboaiele civile din Sierra Leone, Liberia si… Republica Democrata Congo, ci SALBATICIREA negrului de catre colonialisti, de catre fostii si actualii colonialisti, este de vina! Cine i-a salbaticit pe negri in proportii de masa in Congo sub Leopold al II-lea? Cine i-a platit pe soldatii negri in functie de numarul de maini taiate pe care le aduceau? Ofiterii ALBI, colonialistii ALBI, pastoriti de seful cel mare ALB de la Bruxelles, alb si cu „sange albastru”!

Multi au murit atunci si de foame, dar si de bolile pe care infometarea le aduce cu ea.

Numarul total al victimelor nu poate fi stiut cu precizie, asta in mare masura si pentru ca Leopold al II-lea, atunci cand stapanirea i-a ajuns la sfarsit, a DISTRUS deliberat documentele mosiei sale, la fel cum au facut alti doi criminali pe pamant romanesc, Carol I si Ion IC Bratianu in 1907. Sa fi invatat Leopold al II-lea de la criminalul „nostru” incoronat, de la ce facuse el cu un an inainte? Foarte, foarte posibil.

Comisia Casement, care si-a publicat investigatiile in 1904, estimeaza 3 milioane de morti in „Statul Liber Congo” pana in momentul incheierii investigatiei sale. Insa macelul si infometarea au continuat pana la sfarsitul lui 1908, cand Congo-ul a fost predat de Leopold al II-lea intregii oligarhii belgiene, sub forma de colonie a statului! Ce stim sigur este ca in 1919 autoritatile belgiene au apreciat ca populatia coloniei lor s-a redus LA JUMATATE in timpul lui Leopold. Coroborand aceasta estimare cu rezultatele recensamantului oficial din 1924, care a gasit 10 milioane de locuitori in Congo Belgian, ajungem la concluzia ca macelul din timpul lui Leopold a costat vietile a circa 10 milioane de oameni. Ceea ce inseamna ca poporul congolez a pierdut in Holocaustul lui Leopold mai multi oameni decat au pierdut evreii in Holocaustul lui Hitler!

Dar victimele acelui abominabil Holocaust traiesc intr-o lume condusa de cei bogati, iar mari bogatasi ai lumii sunt in proportie covarsitoare albi. Oligarhii belgieni albi si crestini care au stors miliarde din Congo atat sub Leopold al II-lea cat si dupa, si pe alocuri mai storc si azi, acesti oligarhi continua sa se bucure de bogatie si putere. Nimeni nu i-a judecat pentru crimele lor. Oligarhul al mare, Leopold, are si acum monumente la Ostende, la Ghent, la Bruxelles. Cei care au stors miliarde din sangele a milioane de congolezi, cei care s-au imbogatit OMORAND, omorand in proportii de masa, sunt bogati si puternici si acum. Iar la nivel global, Belgia este un stat respectat, un membru de nadejde in blocul imperialist occidental condus de Statele Unite, unul din cele doua blocuri imperialiste care se lupta pentru reimpartirea lumii in ziua de azi. Vinovatilor li s-a acordat imunitate, atat de sistemul capitalist-imperialist belgian cat si de cel capitalist-imperialist occidental, capul de Vest al hidrei capitalist-imperialiste mondiale. Suferintele celor saraci, mai ales cand sunt si negri, nu sunt, pentru vampirii bogati si pentru trompetele lor intelectuale, importante. In presa si in scolile din tara noastra, care este ea insasi o colonie a imperialismului occidental, nu se sufla o vorba despre suferintele negrilor cauzate de colonialismul occidental. In schimb ni se baga pe gat numai suferintele MULT MAI MICI ale albilor bogati, victime PE DREPT ale regimului comunist! Dar lasati, domnilor papagali ai oligarhiei si imperialismului, papagaliciti voi in continuare de Maniu si Coposu, ca in tara asta mai suntem si noi, iar noi, partidul proletariatului EDUCAM lumea, educam acest popor, mai ales tinerele sale generatii, prezentandu-i ISTORIA ADEVARATA, istoria celor care au fost CU ADEVARAT criminali si CU ADEVARAT victime!

 

Jos minciunile colonialiste si neo-colonialiste!

Jos cu fostii si actualii colonialisti!

Pentru daramarea PUBLICA a monumentelor spurcatului criminal Leopold al II-lea si pentru profanarea PUBLICA a osemintelor lui!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s