Rusia si Occidentul sunt doua fete ale aceleaiasi medalii, capitalismul imperialist!

De ceva timp a inceput sa se defasoare in mass-media si pe retelele de socializare din Romania o batalie apriga intre cei care zic sa fim cu Occidentul si cei care zic sa fim cu Rusia lui Putin. Se injura intre ei, mergand chiar pana la a se face unii pe altii comunisti, si fiecare cauta sa ne convinga pe noi, cei multi si saraci, ca am avea numai si numai de castigat daca am fi prieteni buni cu idolii si protectorii lor.

Dar am avea noi oare ceva de castigat daca ne-am face frati cu Occidentul sau cu Rusia?

Ca marxisti, ca oameni care spun maselor Adevarul si numai Adevarul, avem datoria sa avertizam lumea asupra unui lucru: AMBELE variante sunt in mod EGAL catastrofale pentru masele muncitoare si asuprite ale acestei tari si, intr-un sens mai larg, pentru Romania ca intreg, cu tot ce are ea pe teritoriul ei.

Atat Rusia cat si Occidentul, oameni buni, sunt IMPERII CAPITALISTE. Ele reprezinta doua fete ale FIX ACELEIASI medalii, capitalismul aflat in faza in care putrefactia sa ameninta supravietuirea intregii Planete, capitalismul imperialist.

Sa ne uitam la asemanari:

1. Atat Occidentul cat si Rusia se bazeaza pe proprietatea privata asupra fabricilor, bancilor, minelor, pamantului, magazinelor etc. Atat Occidentul cat si Rusia se bazeaza pe EXPLOATAREA MUNCITORILOR DE CATRE PATRONI, care este forma moderna a sclaviei, sclavia salariata. Atat Occidentul cat si Rusia se bazeaza pe un model economic ce duce la acumularea fabuloasa de bogatii de o mana de oameni in timp ce marea masa se zbate la limita supravietuirii, si o parte din populatie traieste chiar in conditii de Lume a Treia. In America avem pe Bill Gates, Soros, Zuckerberg, Warren Buffet si familia Walton alaturi de zeci de milioane de oameni care traiesc in saracie. In Rusia avem pe Abramovici, Deripaska, Friedman, Vexelberg, Mordasov, Potanin, Usmanov alaturi de alte zeci de milioane de oameni care traiesc in aceeasi saracie. In America avem pe Bill Gates, Soros, Zuckerberg, Warren Buffet si familia Walton mai puternici decat Obama. In Rusia aveam pe Abramovici, Deripaska, Friedman, Vexelberg, Mordasov, Potanin, Usmanov mai puternici decat Putin.

2. Atat Occidentul cat si Rusia se bazeaza pe prostirea religioasa a populatiei. In Statele Unite am avut acum un deceniu un presedinte care facea mare parada cu crestinismul sau si care a incercat sa scoata teoria evolutionista din scoli in dauna minciunii creationiste. In Rusia avem un presedinte care face de asemenea mare parada de crestinismul sau si care a inchis oameni pentru blasfemie chiar si atunci cand NU era vorba de blasfemie (cazul Pussy Riot).

3. Atat Occidentul cat si Rusia se bazeaza pe SUPREMATIE ALBA, pe un rasism disimulat (din cauza luptei pentru drepturi civile a negrilor in America si mostenirii internationalismului sovietic in Rusia) dar cat se poate de real, prezent atat la nivel economic cat si, in mod mai subtil, la nivel politic si ideologic. In America negrii, amerindienii si hispanicii sunt mult mai saraci, in medie, decat albii. In Rusia imigrantii central-asiatici (mai ales tadjici, uzbeci si kirghizi), imigrantii caucazieni si aborigenii siberieni sunt mult mai saraci, in medie, decat albii rusi. In America se neaga in mod sistematic genocidul amerindienilor si genocidul sclavilor negri, care au fost cele mai mari genociduri din Istorie daca ne referim la amerindienii si negrii din tot continentul american. In Rusia se neaga sistematic genocidurile tariste comise impotriva circazienilor, aborigenilor siberieni, central-asiaticilor si evreilor (pe vremea tarismului Rusia era chiar cel mai antisemit stat din lume iar facatura tarista numita „Protocoalele Inteleptilor Sionilor” a stat in mod direct la originea Holocaustului hitlerist, legionar, antonescian, horthyist, ustas impotriva evreilor). In America sunt ridicati in slavi criminalii rasisti numiti „Parinti Fondatori”, care au sustinut sclavia negrilor si exterminarea amerindienilor. In Rusia este reabilitat criminalul tarist si antisemit Denikin, responsabil in timpul Razboiului Civil Rus de moartea a peste 40 000 de evrei, si care era atat de antisemit ca nici macar ultra-conservatorul Churchill nu i-a putut determina pe evreii britanici sa dea bani pentru cauza anticomunismului rus. Etc. etc. etc.

4. Atat Occidentul cat si Rusia sunt imperii capitaliste, sunt puteri care prin export de capital, razboaie de agresiune, ocupatie militara si proiecte de „integrare” suprastatala, jefuiesc cumplit alte tari, le fura resursele, le otravesc apele, le taie padurile, le transforma populatia in sclavi si cersetori. A se vedea jefuirea Europei de Est, a unor parti din America Latina, din Africa si Asia de catre imperialismul american si vest-european, a se vedea jefuirea Asiei Centrale, Caucazului, Mongoliei si Belarusului de catre imperialismul rus, aliat cu un alt imperialist ultra-hraparet, cel chinez. A se vedea invadarea si bombardarea Serbiei, Afghanistanului, Iraqului de catre americani, a se vedea invadarea Mali-ului de catre francezi, a se vedea invadarea Georgiei, Ucrainei si Siriei de catre rusi. A se vedea sclavii si cersetorii romani din Occident, a se vedea sclavii si cersetorii tadjici din Rusia.

Ce am avea noi de castigat daca am pleca urechea la slugile platite ale oligarhilor din Vest si Est? NIMIC.

Romania trebuie sa spuna NU imperialismului occidental, NU imperialismului rus, NU oricarui imperialism in general. Romania trebuie sa spuna DA independentei nationale, suveranitatii, neutralitatii si nealinierii. Romania trebuie sa IASA de urgenta din imperiile capitaliste NATO si UE dar FARA sa intre in imperiul capitalist Uniunea Eurasiatica.

Pe vremea cand Tito a lansat conceptul de nealiniere el era total reactionar, intrucat pe atunci Rusia era socialista, iar intre socialism si capitalism NU poti fi neutru, cine incearca sa fie neutru intre capitalism si socialism inevitabil va intari capitalismul. Insa acum, cand Rusia lui Putin este TOT un imperiu capitalist ca si Occidentul, nealinierea a devenit ceva VITAL, ceva tot atat de necesar ca si aerul. Avem nevoie de o Romanie nealiniata. Noi, poporul acestei tari, avem nevoie de o Romanie nealiniata deoarece numai prin nealiniere ne vom putea lua resursele inapoi, numai prin aliniere putem incetini exodul populatiei noastre, numai prin nealiniere putem apara cu strasnicie hotarele actuale ale Romaniei. Insa in aceeasi masura, ba chiar intr-o si mai mare masura, si LUMEA INTREAGA are nevoie de o Romanie nealiniata, deoarece numai o Romanie nealiniata poate contribui la DEESCALADAREA situatiei internationale, deoarece numai o Romanie nealiniata poate incuraja si alte tari sa urmeze politica sanatoasa a nealinierii, or stiut este ca niste imperialisti inconjurati de tari nealiniate pot mult mai greu sa aprinda lumea prin razboi inter-imperialist (care acum, din pacate, nu poate fi decat nuclear) decat niste imperialisti inconjurati de tari satelizate. Imperialistii inconjurati de tari nealiniate sunt ca niste piromani inconjurati de apa. Si cu cata apa in jurul lor, bineinteles, cu atat mai bine!

Cine sunt postacii care zic „ori cu Occidentul ori cu Rusia”? Ei sunt uneltele capitalistilor imperialisti, ei sunt dusmanii de moarte atat ai Romaniei cat si Umanitatii!

Cine sunt sustinatorii nealinierii? Ei sunt PRIETENII cei mai mari atat ai Romaniei cat si ai Umanitatii!

Cat mai mult sa-i combatem pe aliniatori, cat mai mult sa cultivam nealinierea si pe nealiniatori!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s