Daca Mao nu ar fi existat ar fi trebuit inventat!

Cinstim in Mao pe unul din cei mai mari lideri ai proletariatului international. Dintre numerosii lideri pe care i-a avut clasa proletara Mao a fost unul din cei mai mari si mai vrednici de admiratia si respectul nostru. Privind viata si opera lui Mao Zedong avem multe de invatat, oriunde in lume ne-am afla.

Pentru ce s-a facut Mao Zedong atat de remarcat?

In primul rand pentru felul in care a stiut sa TRANSFORME CHINA, sa o scoata din subdezvoltarea crunta in care se afla si sa o transforme intr-un stat AUTOSUFICIENT, care sa isi poata hrani, imbraca si trimite la scoala populatia.

Cum arata China inainte de Mao? China inainte de Mao era la acelasi nivel cu cele mai sarace tari ale Africii in momentul de fata! China la inceputul secolului 20 nici nu exista ca tara independenta ci era o semicolonie a marilor puteri imperialiste. Nominal ea continua sa existe ca stat dar era impartita in sfere de influenta- a Angliei, a Frantei, a Japoniei, a Rusiei tariste, a Statelor Unite, a Germaniei. Asa cum in Africa zilelor noastre marile puteri imperialiste se bat pentru suprematie, tot asa in China de la inceputul secolului 20 marile puteri imperialiste se bateau pentru a-si largi sferele de influenta si a-si elimina rivalii. Poporul chinez in acest timp traia extrem de prost, suferind sub un jug triplu- cel al imperialismului strain, al feudalismului si al capitalului autohton. Nu exista cuvinte care sa poata descrie saracia si inapoierea in care traia imensa majoritate a poporului chinez in acea vreme. Analfabetismul depasea 90%. Speranta de viata imediat inainte de instaurarea regimului comunist era doar cu putin peste 30 de ani. Se practica pe scara larga vanzarea copiilor in sclavie catre marile bordeluri din Shanghai si Hong Kong. Un obicei barbar, legarea picioarelor, pentru a le face, chipurile, mai „atragatoare”, mutila milioane de femei. Femeia nici nu era considerata un om intreg si era in vigoare obiceiul repudierii sotiei daca ea nu reusea sa nasca un fiu.

Venind la putere in 1949, marea Revolutie Populara a lui Mao a schimbat starea Chinei din temelii. Toate obiceiurile barbare au fost interzise. A fost interzisa legarea picioarelor, au fost interzise si casatoriile aranjate. A fost modernizata agricultura, a inceput industrializarea. Fireste, era greu sa schimbi din temelii aspectul unei tari atat de intinse si de populate. A fost mai greu sa schimbi aspectul Chinei decat, sa zicem, al Romaniei, care se afla si ea pe un nivel apropiat de inapoiere inainte de venirea comunistilor. Totusi, progresele realizate de regimul lui Mao au fost atat de rapide si de spectaculoase incat cu greu isi pot avea o asemanare in istorie. In ciuda unor esecuri temporare (numai cine nu porneste de la un NIVEL atat de jos nu poate intalni si asemenea esecuri) a fost asigurata securitatea alimentara a unei tari de UN MILIARD DE LOCUITORI pana la moartea lui Mao, survenita la numai doua decenii si jumatate de la preluarea puterii. Sa asiguri securitatea alimentara, castronul de orez garantat, unei populatii de un miliard de oameni constituie o PERFORMANTA fara egal in istorie. S-au facut eforturi uriase pentru a asigura accesul fiecarui locuitor la asistenta medicala. Asa numitii „doctori desculti”, proveniti ei insisi din tarani saraci, au fost trimisi pana in cele mai indepartate si inaccesibile colturi ale tarii, si era vorba de o tara de peste 8 milioane de kilometri patrati! GRIJA PENTRU OM a constituit deviza principala a regimului maoist. Numai un astfel de regim poate sa fie intr-adevar cu poporul si pentru popor. Iar rezultatele s-au vazut. Speranta de viata a poporului chinez a inregistrat mai mult de o dublare, ea crescand de la 32 de ani in 1949 la 65 de ani in 1975! Iata ce inseamna socialismul oameni buni, cu adevarat oranduirea GRIJII FATA DE OM!

Dar Mao trebuie admirat si pentru ce a facut pe plan extern. El a fost unul din campionii luptei antiimperialiste si antirasiste la nivel global. Inca din 1950, la numai un an de la preluarea puterii, el a trimis 1 milion de soldati in Coreea, pentru a salva Coreea de Nord din ghearele imperialismului american. Sprijinul pe care China maoista l-a dat Vietnamului impotriva agresiunii americane a fost de asemenea important. La fel si sprijinul sau pentru dezvoltarea economica a popoarelor africane, a se vedea constructia caii ferate care leaga Tanzania de Zambia. Prietenia lui Mao cu lideri ai Lumii a Treia precum Kwame N’Krumah, Kenneth Kaunda, Zulfiqar Bhutto. Maoismul a fost sursa principala de inspiratie si pentru Panterele Negre, organizatie de autoaparare a negrilor americani, care a scris pagini nemuritoare in istoria luptei cu terorismul rasist, pentru drepturi egale si justitie rasiala si sociala.

Mao a fost, de asemenea, un lider care a stiut sa PASTREZE STEAGUL SUS dupa ce liderul lagarului socialist, Uniunea Sovietica, a incaput pe mainile revizionistilor. Revizionistii au ajuns la putere in Uniunea Sovietica dupa moartea lui Stalin si au inceput sa loveasca atat in memoria cat si in mostenirea stalinismului. Hrusciov a declarat ca nu mai e nevoie de lupta de clasa si de dictatura proletariatului si a inceput sa loveasca nu numai in memoria lui Stalin ci si in liderii blocului care pastrau aceasta memorie vie. In Ungaria a fost schimbat Rakosi, in Polonia a fost schimbat Bierut, in Bulgaria a fost schimbat Valkov Cervenkov, prin intermediul unor puciuri care nu au ezitat sa recurga chiar la otravire. Hrusciov a incercat sa faca asta si in Albania, unde Dali Ndreu si Lari Ghega au incercat sa se opuna lui Enver Hodja, si in Romania, unde Iosif Chisinevschi si Miron Constantinescu au incercat sa se opuna lui Gheorghiu Dej. Tototdata Hrusciov a normalizat si relatiile cu tradatorul Tito, denuntand conflictul dintre Stalin si Tito ca pe o asa-zisa „abatare de la internationalism”.

China a fost principalul stegar al aparararii atat memoriei cat si mostenirii lui Stalin. China a fost tara care a acordat ajutor economic Albaniei atunci cand Hrusciov a incercat sa o inghita (1960-1961). Experti chinezi au sosit in Albania pentru a ajuta la industralizarea tarii. Modestia traiului lor si a revendicarilor lor salariale i-a impresionat puternic pe albanezi, obisnuiti cu pretentiile mari ale expertilor hrusciovisti de dinainte.

Mao insa nu numai ca a aparat memoria si mostenirea lui Stalin dar totodata a stiut si sa DUCA STALINISMUL MAI DEPARTE! E mare lucru sa ramai fidel unui om mare, dar si mai mare lucru e sa fii capabil sa DEPASESTI pe acel om mare! Luat in sine, simplul fapt ca Mao a ramas fidel lui Stalin constituie un lucru extraordinar, dar si mai extraordinar a fost modul in care Mao a stiut sa-l depaseasca pe Stalin, dezvoltand invatatura marxista, ducand-o pe un stadiu nou, superior, si anume MARXISM-LENINISM-MAOISMUL. Marx si Engels au fost intemeietorii genialei invataturi care de 170 de ani ghideaza proletariatul international impotriva exploatatorilor capitalisti. Ei au pus temeliile. Lenin a venit apoi si a adaugat un etaj, cel al marxism-leninismului, care reprezinta marxismul aplicat, inseamna teoria si practica REVOLUTIEI PROLETARE. Stalin a dezvoltat si el marxismul, ramanand totusi in cadrul etajului marxist-leninist. Stalinismul reprezinta, mai precis, teoria si practica CONSTRUCTIEI SOCIALISMULUI. Mao, la randul lui, reprezinta teoria si practica CONSTRUCTIEI AVANSATE a socialismului. In ce consta noutatea si insemnatatea universala a etajului pus de Mao la edificiul maret al marxismului?

Stalin era constient, spre deosebire de Hrusciov, ca victoria oranduirii socialiste nu este definitiva. El era constient ca pericolul restauratiei capitaliste nu a trecut. Dar el lega acest pericol numai de existenta incercuirii capitaliste. Se cunoaste celebra formula a lui Stalin ca victoria socialismului este posibila la scara unei tari luate separat, dar victoria FINALA a socialismului este posibila numai la scara mondiala, prin nimicirea incercuirii capitaliste. Dar Mao a venit si a aratat, cu argumente imbatabile, ca pericolul restauratiei capitaliste este nu doar extern ci si INTERN, ba chiar mai presus de toate intern! Chiar si dupa disparitia totala a vechii burghezii, a aratat Mao, exista un TEREN pentru nasterea unei noi burghezii, deoarece, desi vechea burghezie ca si clasa a disparut, au ramas totusi IDEILE burgheze, care pot sa recreeze burghezia, o burghezie care exista la inceput in underground dar care foarte curand, daca nu se iau masuri, ajunge sa iasa la lumina. Mao considera deci ca sistemul capitalist poate fi restaurat chiar si fara interventie militara imperialista, si cursul evenimentelor in URSS, Estul Europei, ba chiar China insasi, i-au dat cu prisosinta dreptate. Iata de ce Mao a chemat, in 1966, la REVOLUTIE CULTURALA impotriva noii burghezii.

A inceput atunci cea mai mare mobilizare umana din Istorie. Zeci de milioane de tineri s-au organizat in Garzi Rosii si au inceput sa atace elementele burgheze. „Este corect sa te razvratesti” si „sa bombardam cartierele generale” au fost maretele lozinci maoiste care au rasunat atunci in toata China si care au inspirat intreaga lume! Efectiv la propriu, ochii intregii omeniri progresiste erau in 1966-1967-1968 atintiti spre China! Multumita geniului si principialitatii lui Mao China a devenit principalul model pentru comunismul international, inlocuind Uniunea Sovietica ce aluneca pe panta revizionismului. Dintr-un outsider al comunismului mondial, China devenea liderul ei de necontestat! Chiar daca lupta lui Mao cu noua burghezie a fost pana la urma un esec, totusi MODUL cum s-a desfasurat ea a fost atunci o sursa de inspiratie pentru lumea intreaga si la fel trebuie considerat si acum. Da, Mao a pierdut lupta cu noua burghezie, cu burghezia rosie, dar una e sa pierzi fara lupta, cum, din pacate, a facut Nicolae Ceausescu, si alta e sa pierzi luptand cu arma in mana. Nu este locul aici sa vorbim de greselile lui Mao. Numai cine nu incearca nu greseste iar oamenii mari nu sunt scutiti de greseli. Ce trebuie retinut aici este ce am spus mai sus. Mao ramane un Gigant pentru CONTRIBUTIILE sale nemuritoare atat la progresul tarii sale cat si la progresul invataturii marxiste, care este o invatatura UNIVERSALA. Maoismul nu este doar pentru chinezi ci si pentru intreaga lume. Ceea ce Mao a aratat ca se intampla in China s-a intamplat in TOATE tarile foste socialiste. In prezent suntem toti comunistii elevi ai lui Mao. Toti comunistii care ne revendicam de la Marx, Engels, Lenin si Stalin suntem OBLIGATI sa ne revendicam si de la Mao, altfel suntem condamnati sa esuam in lagarul revizionist. Sperantele lumii intregi, a oamenilor asupriti din lumea intreaga, a luptatorilor cinstiti pentru interesele celor multi, ale Planetei, ale Omenirii, sunt in maoism.

Da, sunt mandru ca il cinstesc pe Marele Mao Zedong, da, sunt mandru ca sunt maoist!

 

Glorie vesnica tovarasului Mao Zedong, glorie vesnica marxism-leninism-maoismului!

Reclame

7 gânduri despre “Daca Mao nu ar fi existat ar fi trebuit inventat!

 1. Pingback: Red News | Protestation

 2. Du-te ba in Coreea de Nord si traieste acolo daca e asa bine, dementule! Aia au aplicat ”ad literam” preceptele lui Mao, traieste-le pe pielea ta, nu mai plange dupa ele pe aici in Romania, cacaciosule!

 3. Dar chiar mai Florine de ce nu te duci acolo ?
  Sa stii ca promovarea totalitarismului poate fi pedepsita in Romania. si sunt legi in acest sens , si nu iti va aduce niciun beneficiu ,te trezesti cu un dosar penal de nu mai stii si cum te cheama, iar tu nu esti un caracter tare ca sa stai umbli prin tribunale, asa ca te sfatuiesc sa te relaxezi putin si sa iti vezi de viata ta personala si profesionala.
  Iti garantez eu ca 98% din populatia Romaniei nu doreste un regim comunist totalitar … poate decat intr-un univers paralel dar nici acolo, fi te rog ancorat in realitate nu in basme, trece viata pe langa tine si cu cat te expui mai mult cu astfel de atitudini profund anti-democratice, anti-libertate si anti-gandire libera, cu atat iti vei face mai mult rau pentru viitor…
  M-as bucura daca ai lua macar putin in considerare din ceea ce ti-am scris, daca nu, eu iti doresc succes si sa fi sanatos.

   • Draga Florine, am realizat ca ,din pacate, nu traiesti pe „lumea aceasta” scuze de expresie, dar esti total pe dinafara subiectului , si de la un profesor de istorie am mai multe pretentii sincer,
    banuiesc ca in aceelasi „mod” ii inveti si pe copii la scoala sa gandeasca … pacat

    Eu , de exemplu ,cand mi-am dorit sa realizez ceva care sa imi schimbe viata am inceput sa fac mutarile intai cu mine si nu cu ceilalti, de aceea am si fost plecat din Romania pentru o perioada lunga dupa care am revenit… nu iti convine pleci doar nu crezi ca stau sa schimb eu sistemul sau pe ceilalti… schimbarea vine de la tine , sa fi tu sanatos e cel mai important … din cate stiu in lume sunt in jur de 200 de tari din care vreo 4 socialiste , poti alege linistit una dintre aceste 4 tari , te duci vezi despre ce e vorba si daca iti convine ramai daca nu te intorci si gata,,, ca pe noi aici in Romania nu ne mai schimbi in comunisti 1000 de ani de acum inainte,,, tara asta a suferit mult in perioada aceea… asta a fost ,a trecut , mergem mai departe … gandeste-te la ce vei face tu si la tine, lasa-i pe altii , ca nu iti da nimeni niciodata nimic, nici in comunism nici unde vrei tu ,,, si revenind la tovarasul mao, poporul chinez murea de foame la propriu ,ajunsesera si canibali ,pe cand iubitul conducator o ducea bine mersi mai ceva „ca capitalistii” …
    o zi buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s