Raport de activitate pe anul 2016

A fost un an in care am crescut din toate punctele de vedere.

Sa luam intai domeniul propagandei care, in stadiul actual, si chiar multi ani de-acum incolo, este si ramane domeniul nostru principal de activitate. A fost un an in care ne-am intensificat propaganda pe toate fronturile, atat pe cele ale mediului online cat si pe teren, printre oameni.

Pe youtube am fost, o spun fara exagerare, mai activi ca niciodata. Niciodata nu am realizat atatea filme de propaganda cate am realizat in 2016. Ajunge sa amintesc ca din cele 66 de filme de propaganda realizate de noi din 2009 (cand inca nici nu existam ca partid) pana azi, nu mai putin de 43 de filme au fost realizate doar anul acesta! Din 2009 pana in 2015 inclusiv am realizat 23 de filme de propaganda (excluzandu-le pe cele care au cazut) iar in 2016 am realizat 43! Mult mai multe filme intr-un an decat in TOTI anii anteriori, este o performanta care trebuie luata in calcul. In ce priveste filmul nostru cel mai de succes din 2016, sub raport al vizionarilor, el a depasit deja 5200 de vizionari.

Pe blog suntem de asemenea in progres. Anul acesta am postat pe blog 34 de articole si comunicate, in timp ce in 2015 postasem doar 21 de articole. Dar cel mai mare progres se vede la vizitatori si vizualizari. Daca in 2013, anul de varf de pana in 2016, am avut in total 2947 vizitatori, in 2016 am avut 7548! O parte din acest castig se datoreaza activitatii noastre in crestere iar o alta parte, fara indoiala, se datoreaza operatiunii de cosmetizare grafica a blogului nostru, care i-a dat un aspect modern, placut vederii. Acum avem si poze la fiecare postare, ceea ce ne pune in rand cu blogurile cele mai moderne.

Pe facebook suntem de asemenea in continuu progres. Pagina UTC a ajuns la 2500 de aprecieri si 10 000 de vizitatori zilnic, ceea ce nu e putin deloc. Pe grupul PCdR am ajuns la 202 membri, ceea ce ne propulseaza in categoria grupurilor de marime mijlocie. Pe For Genuine Maoism progresul a fost mai putin evident, dar si acolo am ajuns la 92 de membri. Pe conturile noastre continuam sa postam si sa adaugam noi prieteni. Contul subsemnatului a ajuns la 379 de prieteni si realizeaza, in medie, intre 10 si 20 de postari zilnic, dar au fost si zile cand am ajuns la 35 de postari.

In afara mediului online avem de asemenea mijloace de propaganda mult mai bune ca in anii precedenti. Pana anul acesta ne puteam lauda cu o singura pancarta, acum avem si STEAG, pe care l-am si luat cu noi la diverse actiuni, precum si nu mai putin de cateva SUTE de fluturasi de propaganda, intr-un format grafic corespunzator. Avem peste 500 de fluturasi de propaganda cu Manifestul PCdR, dar am realizat si cu alte materiale, cu prilejul a diverse actiuni.

In ce priveste actiunile de impartire de fluturasi pe teren, am realizat anul acesta cinci:

Pe 1 si 2 martie am impartit fluturasi cu Manifestul PCdR. Pe 10 aprilie am impartit fluturasi cu materialul „Partidul Romania Unita partid fascist, Patrula Vlad Tepes organizatie rasista si terorista”, cu prilejul chiar al unui miting PRU. Pe 18 aprilie am fost in mijlocul minerilor protestatari la guvern si am impartit din nou fluturasi cu Manifestul PCdR, iar pe 7 Noiembrie am impartit fluturasi cu materialul „Revolutia din Octombrie a fost revolutia TA, Lenin a fost Parintele TAU”, cu prilejul aniversarii glorioasei Revolutii Socialiste din Octombrie din Rusia.

Am avut de asemenea si actiuni de impartire de bani populatiei nevoiase a Capitalei.

In ce priveste numarul de membri, trebuie spus ca a fost un an in care a trebuit sa renuntam la unii dar in care, per ansamblu, am CASTIGAT atat la capitolul numar de membri cat si la cel de calitate a lor.

In primul rand am efectuat o mica reorganizare admininstrativa, reducand Comitetul Central la 3 membri. S-a stabilit sa existe putine responsabilitati concrete iar anumite responsabilitati sa fie de competenta tuturor membrilor CC. De exemplu, responsabilitatea cu organizarea sa fie de competenta tuturor, la fel si cea cu propaganda. Responsabilitati individuale detin numai presedinele Comitetului Central, responsabilul cu relatiile externe si strangerea de informatii si cel cu relatiile cu tineretul.

Numarul total de membri a ajuns la noua. Dar cel mai important lucru din acest punct de vedere este ca am castigat mult mai multi SIMPATIZANTI, si am stabilit chiar ca atragerea de simpatizanti sa fie PRIORITARA fata de atragerea de membri. Din punctul meu de vedere, sunt simpatizanti toti cei care in mod regulat apreciaza postarile noastre pe profilurile personale, pe grupuri si pe pagina UTC. Partidul Comunist din Romania trebuie sa se concentreze pe atragerea de SIMPATIZANTI, deoarece numai din simpatizanti se pot face, in timp, membri de partid adevarati, adica de calitate.

Criteriul activitatii si cel de a pune partidul pe primul plan, deasupra altor lucruri, au fost criteriile care ne-au calauzit in aprecierea membrilor. Un alt lucru pozitiv il constituie faptul ca acum avem si CARNETE, foarte frumos executate, in care se trece activitatea fiecarui membru, desi, deocamdata, din pacate, avem realizate doar trei carnete, si anume pentru membrii Comitetului Central.

Din punctul de vedere al relatiilor externe, tinem in continuare legatura cu comunisti adevarati, adica antirevizionisti, din lumea intreaga, in principal pe profilurile de pe facebook dar si pe grupul For Genuine Maoism, chiar daca, deocamdata, anul acesta nu am mai participat la reuniuni internationale, cum a fost cazul anul trecut.

Desigur, in afara de implinirile mentionate exista si multe neimpliniri, datorita in principal faptului ca nu crestem suficient de repede. Traim insa cu convingerea ferma ca noi crestem atat de repede cat putem la momentul de fata, cat ne ingaduie conditiile obiective in momentul de fata, si ne luam angajamentul ca in anul 2017 sa realizam, pe masura posibilitatilor, inca si mai multe actiuni care sa ne aduca in prim-planul stangii radicale romanesti. In anul 2017 conditiile obiective de crestere vor fi mai bune ca in 2016, asa ca ne angajam ca in 2017 sa crestem inca si mai repede decat in 2016!

Reclame

Un gând despre “Raport de activitate pe anul 2016

  1. Pingback: Red News | Protestation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s