Declaratie a PCdR pe probleme de mediu

PCdR considera ca protectia mediului este o chestiune de cea mai mare importanta pentru intreaga Omenire. Omenirea este un produs al Naturii, ca atare ea nu poate trai fara Natura. Intr-adevar, omul are capacitatea de a-si crea, prin tehnologie, propria sa lume, insa toate PANA LA UN PUNCT. Nu mai traim in paduri dar nu putem trai nici fara paduri. Omul, in ciuda capacitatii sale de a modifica Natura, este si va ramane o parte a Naturii. Suntem doar INCUNUNAREA Naturii dar nu suntem, in fond, altceva decat tot COPII ai Naturii, si mereu vom fi asa.

Dar sub ochii nostri se desfasoara cel mai mare asalt impotriva Naturii pe care l-a vazut lumea vreodata. In goana lor nebuneasca dupa tot mai mult profit capitalistii improasca in atmosfera gaze cu efect de sera si taie paduri pentru a face culturi de palmier de ulei sau a exporta mobila. In setea lor nepotolita de lux capitalistii ucid pe capete animale salbatice sau se lafaie in masini de lux care improasca alte gaze cu efect de sera in atmosfera. S-a ajuns in China sau in Franta sa nu se mai poata iesi din casa in marile orase pentru ca aerul a devenit, din cauza poluarii, de nerespirat.

Specia noastra a avut si are nevoie de dezvoltare. Specia noastra a avut si are nevoie de o anumita extindere in cadrul Naturii, in dauna altor specii. Sa nu ne facem iluzii. Insa capitalismului ii este caracteristica dezvoltarea NECONTROLATA, dezvoltarea nu in scopul producerii si reproducerii vietii umane reale care, asa cum a aratat Engels, este scopul suprem al activitatii omenesti, ci in scopul PROFITULUI, a ceea ce intra in buzunarul capitalistului pentru a fi in parte reinvestit si in parte a cumpara obiecte de lux. Or, ce nume are dezvoltarea necontrolata in biologie? CANCER! Exact, capitalismul este un CANCER, pentru ca nu pune pe primul loc nevoile omului ci profitul, realizand o dezvoltare nu in slujba Omului ci una de tip canceros. Capitalismul, o data ce si-a trait traiul si si-a incheiat misiunea istorica, a devenit CEL MAI MARE CANCER pe care l-a vazut lumea vreodata.

Este deci de datoria tuturor oamenilor de bine, a oamenilor adevarati, si, in primul rand, a comunistilor, AVANGARDA oamenilor de bine, sa militeze pentru protectia Mamei noastre Natura si pentru oprirea masacrului provocat de capitalism. Atat in lume cat si in tara noastra comunistii trebuie sa vina cu un PLAN clar de actiune pentru a salva ce se mai poate salva.

Noi, comunistii din Romania, propunem urmatoarele masuri.

In primul rand, o OPRIRE IMEDIATA A TAIERILOR NECONTROLATE DE PADURI. Taierile necontrolate de paduri trebuie sa inceteze! Trebuie oprite TOTAL taierile de paduri in ariile protejate! Trebuie, mai mult decat atat, create SI MAI MULTE ARII PROTEJATE. Trebuie inventariata toata biodiversitatea Romaniei pentru a vedea ce arii protejate mai trebuie create. Iar o data creata, o arie protejata trebuie declarata INTANGIBILA pentru ferastraie, taierea in arii protejate urmand a se PEDEPSI aspru, mergand de la inchisoare pentru contravenientii de rand pana la PEDEAPSA CU MOARTEA pentru capii retelei! Regimul comunist si-a dovedit candva eficacitatea in protejarea padurilor si a locuitorilor lor, atunci cand a marit de zece ori numarul ursilor salbatici, de la 800 la 8000. Daca ajungem la putere din nou, ne vom dovedi, cu siguranta, eficacitatea din nou.

Un program national de plantare de paduri trebuie de asemenea pus la punct, in cat mai multe arii. Iar pedeapsa pentru taierea padurilor replantate trebuie sa mearga tot asa, de la inchisoare pentru faptasii de rand, pana la moarte pentru capii de retele.

Pentru a pune stavila poluarii, poluare care sta la originea incalzirii globale care face ravagii in atatea tari si sub atatea forme, trebuie ca statul sa intervina decisiv pentru a investi in tehnologii nepoluante. Un program national de INVESTITII IN TEHNOLOGII NEPOLUANTE trebuie pus la punct. Nu trebuie sub nicio forma sa lasam asta in seama „pietei”. Pana se va trezi „mana invizibila a pietii” sa corecteze lucrurile pot trece sute de ani si pana atunci toata Omenirea poate fi distrusa! Capitalismul nu este calauzit de grija fata de Omenire ci numai de setea de profit. Capitalismul ar fi dispus sa investeasca in tehnologii nepoluante numai daca i-ar iesi din asta un profit. Dar daca nu-i iese? Daca in momentul de fata nu-i iese profit din investirea in tehnologii nepoluante? Putem oare noi risca asteptand si tot asteptand? Nu, nu putem! NU PUTEM sa lasam problema in grija sacrosanctei vai de ea piete. STATUL este cel care trebuie sa se implice, venind cu un program national de investitii OBLIGATORII in tehnologii nepoluante! Locul mainii LA PROPRIU invizibile a pietei trebuie sa-l ia MANA REALA a statului. Trebuie creata un MINISTER SPECIAL al tehnologiilor nepoluante si trebuie introduse pedepse aspre pentru agentii economici care nu investesc in tehnologii verzi. Energia solara, energia eoliana, masinile electrice, toate astea trebuie sa devina PRIORITATE A STATULUI si, in felul acesta, ne vom aduce, aici in Romania, contributia noastra la stoparea incalzirii globale. E dureros ca atunci cand vezi recife de corali moarte prin marile tropicale sa stii ca si din cauza capitalismului romanesc mor ele, asa ca trebuie sa punem capat capitalismului romanesc.

Ne putem aduce contributia la incetinirea si stoparea incalzirii globale si declarand RAZBOI MASINILOR DE LUX, care polueaza mult! De fapt, trebuie sa renuntam TOTAL la masinile pe benzina deoarece orice masina pe benzina polueaza, insa, cum acest lucru nu se poate produce dintr-o data, e necesar ca intai si intai sa renuntam- adica sa OBLIGAM pe proprietarii lor sa renunte-, la masinile de lux, care polueaza cel mai mult. Masinile de lux trebuie confiscate de echipe inarmate ale statului, trebuie CONFISCATE si DISTRUSE, neaparat IN PUBLIC, pentru a da un exemplu tuturor, apoi topite si reciclate! Pentru introducerea clandestina in tara a masinilor de lux trebuie date pedepse care sa mearga inclusiv pana la pedeapsa capitala. O perioada de 10 ani trebuie fixata pentru a renunta LA ORICE masina pe benzina, locul lor fiind luat de masini electrice. Fabricile de masini pe benzina trebuie reconvertite in fabrici de masini electrice si chiar trebuie avuta in vedere deschiderea unor astfel de fabrici noi. Da, am auzit ca au aparut firme capitaliste, chiar mari, care fac masini electrice, dar sa privim adevarul in fata: productia de masini electrice ramane si in ziua de azi una nerentabila pentru capitalisti. Putem oare astepta noi pana ce aceasta productie sa devina rentabila? Nu, nu putem. Viata Omenirii este in joc. Daca vrem masini electrice, pai la masini electrice trebuie sa trecem RAPID si TRECAND PESTE sacrosancta libertate a pietei. Masinile de lux trebuie interzise apoi, in 10 ani, trebuie eliminate TOATE masinile pe benzina in favoarea celor electrice.

Nota: aceasta declaratie nu este una completa, ea poate fi imbunatatita. Asteptam sugestii din partea membrilor si cititorilor nostri pentru completarea listei de cereri!

Anunțuri

2 gânduri despre “Declaratie a PCdR pe probleme de mediu

  1. Pingback: Red News | Protestation

  2. Dragii mei Tovarasi totusi intelegem si stim cu toti ca omul fara natura nu poate trai dar ma intreb totusi cum putem traii in mediul acesta de a vedea ce se intampla si de a nu face nimic contra HULIGANILOR CAPITALISTI sa putem opri aceasta crima organizata si totodata drama acestei tari TOVARASI PATRIOTI si zic asta pentru ca noi comunisti suntem patrioti cu adevarat nici un alt partid din lume nu au interes de a fi patriot ca toti sunt capitalisti avem nevoie de a ne SACRIFICA MAI MULT DE A CONVINGE CLASA MUNCITOARE CA SUNTEM UNITI DOAR ASA PUTEM INDEPARTA CANCERUL CARE A DISTRUS O NATIUNE ADICA O ROMANIE UNITA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s