Mesajul PCdR cu ocazia Zilei Victoriei

9 Mai este ziua Victoriei popoarelor lumii asupra celui mai cumplit monstru care a amenintat vreodata Omenirea- fascismul german, nazismul. 9 Mai este o zi de aducere aminte, o zi de comemorare a sacrificiilor popoarelor in lupta cu fascismul, dar si o zi a hotararii, o zi a determinarii intregii Omeniri progresiste de a nu mai permite niciodata acestui monstru sa ridice capul la lumina. Prea multe rele a facut nazismul, prea multe crime, prea multe barbarii si distrugeri, pentru ca popoarele lumii sa mai permita renasterea sa.

Ce a reprezentat nazismul?

Nazismul a fost COPILUL CEL MAI ORIBIL zamislit vreodata de capitalism si imperialism. Nazismul a fost cel mai hidos, mai monstruos vlastar al CAPITALISMULUI SI IMPERIALISMULUI. Ideile nazismului sunt idei CAPITALISTE si IMPERIALISTE, si nu orice fel de idei capitaliste si imperialiste ci idei capitaliste si imperialiste din cele mai criminale. Nazismul are radacini adanci in solul capitalist. Nazismul inseamna preluarea celor mai malefice idei ale capitalismului si ridicarea lor la patrat sau la cub. Nazismul ia tot ce e mai rau din gandirea capitalista si face din ce a luat si mai rau. Nazismul ia de la capitalisti un balaur si face din el un balaur cu zece capete sau cu o suta de capete, cam asta e nazismul.

Burghezia nu vrea sa recunoasca aceste lucruri si face mare caz de faptul ca nazismul s-a numit „national-socialism”. Pe la televiziuni si pe la catedre se prezinta tot felul de diversionisti si de inculti care ne informeaza sententios ca nazismul a fost o „varianta a socialismului”. Dar ce fel de socialism poate fi acela care imparte lumea in rase superioare si inferioare? Ce fel de socialism poate fi acela care spune ca cel tare are dreptul sa-l domine sau chiar sa-l omoare pe cel slab? Ce fel de socialism conduce mana in mana cu marii capitalisti, ce fel de socialism poate fi acela care reprezinta o intreprindere organizata pentru imbogatirea marilor capitalisti, pentru jefuirea lumii in folosul marilor capitalisti? Inca din 1934 Stalin spunea despre „national-socialism” ca „nici cea mai migaloasa cercetare n-ar putea descoperi intr-ansul nici macar un atom de socialism”. Ca sa vedem cat de „socialist” a fost nazismul ajunge sa ne uitam la cum au crescut profiturile mega-corporatiei IG Farben sub nazisti- de la 71 de milioane de marci in 1935 la 240 de milioane de marci in 1939, de pilda.

Ideile nazismului isi au adanc radacinile in tot ce a fost mai rau in gandirea capitalista. Rasismul, de exemplu, a fost si este un concept clar CAPITALIST. Rasismul nu a fost inventat de Hitler. Conceptia despre „rasa alba superioara” e mai veche decat Hitler cu aproximativ un secol si jumatate, daca nu mai mult. Conceptia despre „rasa alba superioara” a stat la baza politicii Imperiului Britanic timp de aproape doua sute de ani. Cu un secol si jumatate inainte de Hitler rasismul facea parte integranta din sistemul politic, economico-social si ideologic american. Cu un secol si jumatate inainte de Hitler rasismul i-a inspirat pe americani sa ucida si sa deposedeze in masa pe amerindieni. Chiar Hitler insusi admira comportamentul barbar al americanilor fata de amerindieni si il considera un model de urmat fata de „rasele inferioare” din sfera sa de interes. Cu mult inainte de Hitler sclavia MOTIVATA RASIAL a negrilor era o realitate tragica in jumatate din Statele Unite. Chiar si dupa desfiintarea sclaviei discriminarea MOTIVATA RASIAL a negrilor a ramas o realitate in Statele Unite. Cand Hitler s-a simtit ofensat de succesul lui Jesse Owens la Olimpiada din 1936 el nu a facut decat sa REPETE comportamentul unor AMERICANI cu influenta. Germania nazista era in 1936 doar un alt stat rasist intre atatea si atatea state rasiste, nu era decat un monstru rasist intre atatia altii.

Desigur, ce au facut nazistii IN PRACTICA, mai ales dupa 1938-1939, a intrecut (dar nu cu foarte mult) ceea ce faceau liderii englezi sau americani cu nealbii din tarile si imperiiile lor. Rasistii lui Hitler au omorat pe criterii rasiale mai mult decat orice alt lider rasist din vremea lor, si chiar din toata Istorie. Numarul victimelor inocente ale nazismului se estimeaza a fi intre 11 milioane si 17 milioane, dintre care 6 milioane de evrei si aproximativ 1 milion de romi. Nazismul se naste din capitalism dar intrece prin criminalitatea sa toate celelalte regimuri capitaliste, chiar daca nu intrece si INTREG bilantul altora pe perioade lungi de timp. Imperiul Britanic a omorat de-a lungul timpului (in general pe criterii rasiale) mai multi oameni decat a facut-o Hitler, dar Hitler ramane cel mai criminal lider INDIVIDUAL. Chiar daca liderii britanici luati la un loc au omorat mai multi oameni decat Hitler, totusi niciun lider britanic luat in parte nu a reusit sa-l intreaca sau sa-l egaleze pe Hitler. Hitler ramane monstrul rasist suprem, ceilalti monstri rasisti au fost rai dar Hitler a fost insusi RAUL INCARNAT. Si inca si mai mare, mult mai mare, ar fi fost bilantul criminalitatii hitleriste daca criminalii hitleristi ar fi reusit sa castige razboiul!

Si cine i-a impiedicat pe criminalii hitleristi sa castige al doilea razboi mondial?

Ei bine, insasi forta cea mai luminoasa care a existat vreodata pe Pamant, COMUNISTII! Hitler a fost in principal o victima ca COMUNISMULUI, reprezentat la acea vreme printr-un unic dar urias stat socialist, Uniunea Sovietica, si prin numeroase partide comuniste strans legate de mase in tarile cucerite. Se cunoaste faptul ca numai victoria sovietica de la Stalingrad (1942-1943) a pricinuit armatei naziste pierderi de nu mai putin de 330 000 de oameni! Istoricul german Gorlitz, citat de Deborin, spune negru pe alb despre lupta de la Stalingrad: „a fost cea mai mare infrangere pe care a suferit-o vreodata armata germane IN INTREAGA EI ISTORIE”, deci nu numai pe timpul acelui razboi ci si in toate razboaiele de dinainte de acesta. Istoricii burghezi incearca sa mai dreaga busuiocul spunand ca Armata Sovietica a reusit sa rupa spinarea celei naziste pentru ca a fost „ajutata de americani si englezi”, dar realiatea e ca livrarile de armament britanice si americane catre URSS au reprezentat doar 10%-15% din totalul tancurilor si avioanelor folosite de Armata Sovietica impotriva nazistilor. Iar motivul pentru care imperialistii englezi si americani nu are nimic de-a face cu vreo „simpatie pentru comunism” a acestora, sau cu vreo „dominatie evreieasca” a capitalismului anglo-american si comunismului, cum spun sau insinueaza antisemitii, ci cu un fapt foarte simplu, descoperit inca de Lenin: marii rechini imperialisti se urasc intre ei mult mai tare decat urasc comunismul! Dupa cum spune Stalin: „… lupta tarilor capitaliste pentru piete si dorinta de a-si ineca concurentii s-au dovedit in practica mai puternice decat contradictiile dintre lagarul capitalismului si lagarul socialismului”.

Si cand vorbim despre rolul fortelor comunismului in zdrobirea ciumei hitleriste nu vorbim doar de Uniunea Sovietica, ci si de toate tarile ocupate de nazisti, in care rezistenta populara a fost condusa de COMUNISTI. In Franta comunistii aveau, la sfarsitul lui 1943, 200 000 de oameni sub arme. In mica Albanie comunistii au condus de asemenea rezistenta antifascista si au reusit, PRIN FORTE PROPRII (atentie!) sa-si elibereze tara in cursul anului 1944, fara nicio divizie americana sau britanica angajata in lupta! Un mare rol in tinerea pe loc a unor mari unitati hitleriste care ar fi putut fi aruncate impotriva Aliatilor l-au avut si comunistii iugoslavi (liderul lor se va dovedi in cativa ani un tradator al socialismului, dar asta e alta poveste). Si se cunoaste rolul comunistilor romani si bulgari la glorioasele insurectii antifasciste din 23 August 1944 respectiv 9 Septembrie 1944.

In lupta intre Bine si Rau au triumfat fortele Binelui. Fortele Egalitatii au invins fortele rasismului, fortele Luminii au zdrobit fortele Intunericului. Pe 9 Mai 1945 Marele Stalin, sufletul si creierul Victoriei sovietice, s-a adresat prin radio poporului sovietic, cu urmatoarele cuvinte: „Tovarasi! Compatrioti si compatrioate! A sosit marea zi a victoriei asupra Germaniei. Germania fascista, ingenuncheata de Armata Rosie si de trupele aliatilor nostri, s-a recunoscut invinsa si a acceptat capitularea neconditionata… Acum putem declara cu deplin temei ca a sosit ziua istorica a zdrobirii definitive a Germaniei, ziua marii victorii a poporului nostru asupra imperialismului german… Va felicit pentru victorie, scumpii mei compatrioti si compatrioate!”

Internationalismul marxist, care statea la baza Uniunii Sovietice, a invins nationalismul cel mai desantat din cate cunoscuse Istoria. „Forta patriotismului sovietic- spune Stalin- rezida in faptul ca el nu are la baza prejudecati rasiste sau nationaliste ci adancul devotament si credinta fierbinte a poporului fata de Patria lui sovietica, prietenia frateasca a oamenilor muncii apartinand tuturor natiunilor tarii noastre… Patriotismul sovietic imbina in mod armonios traditiile nationale ale popoarelor si interesele vitale comune ale tuturor celor ce muncesc din Uniunea Sovietica.”

Popoarele lumii, in frunte cu cel mai mare Far al lor calauzitor, invinsesera. Dar azi, la 72 de ani de la aceasta mare Victorie, vedem ca fortele intunecate ale fascismului au inceput din nou sa ridice capul. Impulsionate de prabusirea (datorita actiunii combinate a dusmanilor interni si externi) a lagarului socialist, fortele intunericului ridica de peste doua decenii din nou capul si in ultimii ani o fac mai rau ca niciodata. Prabusirea lagarului sovietic a reinviat monstrii nationalismului in Est. Sarbi contra croati, armeni contra azeri, georgieni contra oseti, nationalismul a facut sa curga sange cum nu mai cursese de foarte mult timp. In 2016 cel mai fascist lider american din toate timpurile a ajuns la Casa Alba. In Marea Britanie asa-zisul „Brexit” a facut sa se reverse un val de teroare asupra imigrantilor, albi si nealbi deopotriva. In Franta figura sinistra a lui Le Pen se profileaza ca o amenintare la orizontul unei tari de 60 de milioane de locuitori, din care peste 10% au o origine straina recenta. In Romania, fasicstii sinistri Becali, Bogdan Diaconu si Tudor Ionescu au infiintat alianta numita in mod cinic „Bine”. Declaratiile rasiste si sexiste in spatiul public din pacate se inmultesc si la noi. Se dau pinteni calului de bataie dintotdeauna al fascistilor care este anticomunismul. In aceste momente grele pentru popoarele lumii, rolul de luptator de avangarda revine, ca si acum 7 decenii, comunistilor. Cum spunea tovarasul Nicolae Ceausescu in 1982: „… trebuie actionat cu toata hotararea pentru demascarea politicii fortelor reactionare, neofasciste, pentru apararea libertatilor si drepturilor fundamentale ale omului- la munca, la libertate, la demnitate, a dreptului popoarelor la independenta”. Iar noi ne vom achita pana la capat de aceste sarcini. Comunistii exista, traiesc, muncesc si lupta pentru cauza celor multi, iar aceasta cauza e inseparabil legata de lupta impotriva fascismului, indiferent de cat de cosmetizat ar incerca acest fascism sa apara in public.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s