Kurzii sirieni trebuie sa spuna Nu atat ISIS cat si agresorilor imperialisti americani!

In articolul precedent referitor la kurzii din Siria am aratat ca marxismul nu interzice comunistilor si popoarelor asuprite sa primeasca ajutor de la anumiti imperialisti impotriva altora sau impotriva unor forte fasciste, anticomuniste, dusmane de moarte ale Progresului si Libertatii, insa am aratat de asemenea ca marxismul interzice categoric sa faci POLITICA acelor imperialisti care, din motive egoiste, ce nu au nimic de-a face cu lupta ta, te poti sprijini. Am aratat ca se poate colaborare cu anumiti imperialisti dar nu e permisa APOLOGIA acelor imperialisti.

Kurzii din Siria s-au aflat in avangarda luptei cu ISIS inca din 2014, cand fortele lui Assad fugeau mancand pamantul. Acesta e un lucru bun. Am vazut intotdeauna in kurzi, in organizatia lor YPG, singura forta cu adevarat progresista din Siria, mai ales dupa pactizarea lui Assad cu imperialismul rus. Nu am obiectat in principiu fata de decizia lor recenta de a primi sprijinul militar din partea imperialismului american. Dar am obiectat CATEGORIC, si vom obiecta mereu, unui acord care ar avantaja pozitiile imperialismului american in Siria. Or, ce vedem?

Fortele imperialiste americane, care nu au NICIO TREABA cu lupta cu terorismul si islamofascismul (regimul saudit sta marturie pentru asta!), macelaresc in masa civili sirieni in zona Raqqa, unde se afla capitala „califatului”! O spun organizatiile internationale de aparare a drepturilor omului. Cel mai mare violator de drepturi ale omului din lume (alaturi de Israel, Rusia si China) omoara civili, si trebuie spus ca face asta animat exclusiv de setea de resurse siriene, sete asupra careia noi am atras si vom atrage mereu atentia. Ei zic ca lupta cu terorismul dar, la fel ca si imperialistii lui Putin, fac un singur lucru: OMOARA IN SCOPUL JEFUIRII.

Ce au avut, pana acum, cei din YPG de zis despre asta?

Nimic.

Sa luam interviul cu un lider YPG publicat pe site-ul acestora, vezi https://www.ypgrojava.org/Tabqa-Dam%3A-The-key-to-capturing-Raqqa.

Nu se spune NIMIC despre macelarirea civililor sirieni, desi ea este documentata de organizatii internationale precum ONG-ul britanic Airwars, care spune ca NUMAI IN APRILIE 2017 aviatia „coalitiei” conduse de SUA a ucis, in Iraq si Siria, intre 283 si 366 de civili:

https://airwars.org/news/80-coalition-ally-deaths/

Interviul de pe site-ul YPG doar mentioneaza ca aceasta coalitie a contribuit cu lovituri aeriene si vehicole blindate la lupta pentru Tabqa dar FARA SA SPUNE NIMIC despre faptul ca au murit civili, desi ERA DE DATORIA LOR SACRA SA O FACA, sa ridice problema fata de coalitie si, daca lucrurile persista, sa rupa pactul cu coalitia si sa ceara acesteia sa-si retraga fortele aducatoare de moarte. Mai mult, intr-un comunicat de pe site-ul sau, YPG chiar multumeste coalitiei pentru sprijinul acordat la Tabqa, https://www.ypgrojava.org/The-Great-Battle-for-the-liberation-of-Raqqa%3A-Syrian-Democratic-Forces-Statement. Multumeste dar fara sa sufle o vorba despre bombardarea civililor sirieni, nici macar despre cea mai barbara forma de bombardare, cea cu fosfor alb, documentata de Human Rights Watch, https://www.hrw.org/news/2017/06/14/iraq/syria-danger-us-white-phosphorus.

Nu este bine, nu este bine deloc. YPG-ul tradeaza periculos de grav interesele fundamentale ale Siriei, care cer lupta IN PRIMUL RAND cu imperialistii, imperialisti care, deocamdata si chiar si in perspectiva, vor sa aduca o sclavie chiar mai rea decat cea a ISIS.

Interesele Siriei, ca si ale Iraqului, cer ca lupta cu ISIS sa fie dusa de fortele locale, iar imperialistii sa fie TINUTI IN AFARA. Da, se poate primi sprijin militar de la imperialisti (Lenin nu a fost absurd ci realist in 1918, cand a fundamentat prima oara posibilitatea unor asemenea acorduri), dar NU SE POT ADUCE IMPERIALISTI inauntru, pentru ca asta inseamna OCUPATIE, iar la ocupatie se raspunde nu cu laude, nu cu multumiri, ci cu arma! Poporul kurd a realizat, sub conducerea YPG, niste lucruri insemnate in ultimii ani. A respins pe islamofascisti din numeroase locuri. A inceput implementarea unei revolutii antifeudale si antipatriarhale, interzicand lucruri cum ar fi casatoria copiilor si crimele pentru „onoare”, care faceau altadata ravagii printre kurzi. Iar acum liderii YPG parca si-au pierdut busola si lauda pe aceia care vor sa DISTRUGA aceasta revolutie, sa transforme pe kurzi, ca si pe toti sirienii, in mana de lucru ieftina, in sclavi in propria lor tara, care vor sa transforme femeile kurde in marfa pentru bogatasii occidentali, nicidecum in fiinte libere ci intr-o marfa.

Prin ce se deosebesc acum liderii YPG de regimul Assad, care si el lauda fortele imperialiste pentru „ajutorul dat impotriva teroristilor”?

Prin nimic.

YPG o ia pe urmele lui Assad. Asa cum Assad face politica imperialismului rus, YPG incepe sa faca deja foarte pregnant politica imperialismului american.

Amandoua aceste cai sunt FUNESTE pentru poporul sirian, indiferent de nationalitate si religie. Amandoua aceste cai duc la sclavia poporului sirian si noi, ca internationalisti, nu putem decat sa protestam impotriva promotorilor lor, mergand pana la a-i condamna in cei mai aspri termeni.

Daca YPG nu se trezeste, ii vom condamna cum condamnam regimul Assad, ne-o cere datoria noastra de internationalisti.

Anunțuri

Un gând despre “Kurzii sirieni trebuie sa spuna Nu atat ISIS cat si agresorilor imperialisti americani!

  1. Pingback: Red News | Protestation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s