Antisemitism, antitiganism, rasism, islamofobie, ca boli ale spiritului alb crestin

Exista pe Pamant o arie geografica si culturala care a facut mai mult rau Omenirii decat toate celelalte arii geografice si culturale la un loc. Este vorba de aria geografica si culturala europeana crestina, cu vlastarele sale nord-american si australian. Noi, bineinteles, suntem de parere ca nu atat rase si culturi sunt vinovate ci sisteme social-economice, oranduiri, ideologii. Capitalismul, imperialismul si fascismul sunt cele care au facut si fac rau lumii. Dar daca e sa luam SECTIUNEA acestor sisteme care a facut cel mai mult rau, aceasta este cea alba si crestina. Capitalismul este criminal dar capitalismul de extractie alba si crestina este cel mai criminal dintre criminali (facand abstractie de ridicarea masiva a capitalismului chinez, care pune lumii probleme foarte mari dar care este un fenomen foarte recent, aproape irelevant la scara temporala a capitalismului, din epoca Descoperirilor Geografice pana azi). Toate popoarele si culturile si-au avut monstrii lor dar monstrii albilor crestini au fost CEI MAI monstruosi.

Si putem demonstra foarte usor, privind la ce s-a intamplat in Istorie. Cele mai mari genociduri din Istorie- genocidul amerindienilor si cel al negrilor, exterminarea si inrobirea amerindienilor, ororile din Congo Belgian, genocidul organizat la scara industriala din Africa Germana de Sud-Vest, care a fost pregatirea nemijlocita a Holocaustului hitlerist, pe urma exterminarea aproape totala a aborigenilor australieni si cea practic totala a aborigenilor tasmanieni. Crime ca astea nu a mai comis NIMENI, nicio alta cultura, nicio alta natiune, nicio alta semintie de oameni, nici macar Attila, Gingis Han sau Timur Lenk! Attila, Gingis Han sau Timur Lenk au fost mici copii, invatacei de gradinita in „arta” crimei pe langa Columb, Cortes, Pizarro, George Washington, James Monroe, Andrew Jackson sau Leopold al II-lea al Belgiei. Toate ororile navalirilor mongolilor si tatarilor palesc pe langa ororile din Congo Belgian sau din minele de argint spaniole din Peru.

Si, bineinteles, Holocaustul. Holocaustul, desi nu a fost nici pe departe ultima dintre mega-atrocitatile comise de diavolii imperialisti albi si crestini, a fost un fel de punct culminant in sensul ca, desi in Holocaustul evreilor, romilor, slavilor, comunistilor, homosexualilor, nu au murit atat de multi oameni ca in Holocaustul amerindienilor, de exemplu, totusi Holocaustul ordonat de Hitler impotriva acestor grupuri de oameni a fost „inegalabil” prin numarul de oameni omorati intr-un timp foarte scurt, cam intre 11 milioane si 17 milioane, cu dovezile de ordin demografic inclinand puternic spre limita superioara a intervalului. Holocaustul lui Hitler nu a fost cel mai rau din Istorie dar a fost cel mai rau care a fost ordonat vreodata de UN SINGUR LIDER. Hitler ramane in Istorie, si va ramane pentru vecie, drept incarnarea Raului Absolut, drept intruparea Satanei intr-un singur individ.

Normal ca toate aceste lucruri, toate aceste realitati, deranjeaza. Deranjeaza sa vorbesti despre aceste crime in spatiul public. La moda este sa ataci asa-zisele „crime” comise in numele egalitarismului, deoarece egalitarismul, vedeti Dumneavoastra, este adevarata ciuma, iar ce s-a facut in numele „libertatii”, in numele inegalitatii si crestinismului, trebuie bagat sub pres. Copiii nostri nu trebuie sa stie la scoala ce s-a intamplat in Congo Belgian. Nici nu se preda asa ceva la scoala in Romania anului 2017, in schimb ni se scoate ochiii cu Memorialul Sighet, unde n-au murit nici a mia parte cati ai murit pe mosia personala a marelui mosier alb, crestin si cu sange albastru pe nume Leopold al II-lea al Belgiei. Coposu si Maniu sunt victime adevarate deoarece au fost burjui, au fost crestini si au avut pielea alba. Negrii din Congo, ucisi, biciuiti si mutilati de calaii lui Leopold, nu prea reusesc la examenul victimizarii deoarece n-au fost suficient de albi si de crestini. Mai ales in conditiile in care asasinul lor a avut sange albastru, deci a fost un fel de chintesenta a modelului civilizational pe care ni se spune ca trebuie sa-l urmam in Romania. Nici faptul ca George Washington, Parintele Fondator al marelui nostru aliat, a ordonat una din cele mai GENOCIDARE masuri posibile, cum ar fi DISTRUGEREA RECOLTELOR triburilor amerindiene cu care se afla in conflict, nu trebuie mentionat, pentru ca el a intemeiat liderul mondial al modelului civilizational pe care trebuie sa-l urmam noi. Cine suntem noi sa ne luam de Parintele Fondator al liderului lumii libere? Niste iobagi nevrednici… Vinovat de a ordona distrugerea recoltelor trebuie sa fie Stalin, cu toate ca multe dovezi indica faptul ca distrugerea recoltelor a fost comisa chiar de opozantii lui Stalin insisi.

Holocaustul nazist impotriva evreilor, romilor, slavilor, homosexualilor, comunistilor, handicapatilor, este singurul dintre genocidurile albe si crestine despre care se vorbeste in scoli. Dar si aici se cam albesc lucrurile, pentru a nu deranja victimele „respectabile” ale genocidului comis impotriva oamenilor respectabili. Am dreptate? Sa luam textul clasic al formatorilor de opinie din ziua de azi: nazismul a omorat 6 milioane, comunismul a omorat 100 de milioane. Deci Holocaustul nazist, atat prin MINIMALIZAREA numarului de morti, caci se aminteste DOAR de victimele din randul evreilor, cat si prin UMFLAREA numarului de victime ale comunismului si prin ASCUNDEREA celorlalte genociduri rasiste, care au ucis MULT MAI MULT decat 100 de milioane, devine tot mai mult, sub ochiii nostri, o adevarata Cenusareasca. Holocaustul nazist este tot mai mult Holocaustul cel mic, in vreme ce „Holocaustul Rosu” devine Holocaustul cel mare, ADEVARATUL DEMN DE MENTIONARE Holocaust. Sa nu batem atat de multa moneda pe primul, sa insistam cu nadejde pe cel de-al doilea, pentru a ne castiga dreptul la o mangaiere pe cap din partea elitelor, din partea celor cu sange albastru, din partea respectabililor societatii si, bineinteles, a Marelui Partener Strategic.

Se opereaza, deci, la nivel multiplu, prin ascundere, negare, minimalizare si umflare artificiala. Se uita cu buna stiinta ca Holocaustul nazist a fost doar unul din nenumarele Holocausturi rasiste si nici macar cel mai mare (chiar daca ramane cel mai sistematic si, la scara temporala, concentrat), se ascund victimele neevreiesti ale acestuia si se umfla artificial numarul de victime ale „ciumei rosii”, pentru a da impresia ca orice tentativa de egalitarism duce la megagenocid, deoarece egalitarismul vine de la insusi Satana.

Asta doar in cercurile oficiale, respectabile, cu papion si parafa de la CIA. In cercurile nerespectabile se neaga SI Holocaustul lui Hitler, si cu ce fervoare! Fie se neaga pentru toata Europa, avansandu-se cifre de 20 de ori sau 30 de ori mai mici numai pentru victimele evreiesti, sau, in maniera „impaciuitoare”, se neaga doar pentru… tara celui care neaga. Vezi Ion Coja, care „admite” Holocaustul pentru toate tarile ocupate de Hitler in afara de… Romania. Nu poate risca sa fie nerezonabil, nu? A fost, desigur, Holocaust in Germania, a fost in Polonia (nu sunt nebun sa neg Auschwitzul), a fost in Ungaria (acum e conjunctura buna sa par anti-horthyist), o fi fost eventual si prin Croatia, si prin Tarile Baltice, dar NU si in tara mea. Puteti accepta ca bunicii Dumneavoastra au omorat evrei, se ratoieste Coja? De victimele rome ale lui Antonescu nu sufla o vorba, romii in ierarhia rasistilor albi si crestini nu se ridica NICI MACAR la nivelul dispretuitilor evrei si am si eu firma mea, nu?

Nici nu conteaza ca niciunui antirasist sau Holocaustolog rezonabil nu i-au trecut prin gand sa acuze poporul roman. Cum nici chiar poporul german nu trebuie acuzat pentru dementa criminala a liderilor sai. Negationistul inventeaza o problema acolo unde nu exista de fapt niciuna pentru a-si strecura mai usor marfa de multa vreme imputita…

Evreii insa sunt utili si ca tapi ispasitori. Eu neg genocidul lor deoarece nu pot sa accept ca „rasa mea” si „cultura mea” ar fi facut crime fie chiar si impotriva lor. Dar am nevoie de evrei pentru a crea o LEGENDA cum ca evreii de fapt sunt raspunzatori pentru „toate relele din lume” si a ACOPERI astfel ADEVARATUL dusman, CAPITALISMUL. Vedeti cum lucrurile incep sa se lege? Vedeti cum de la rasism se ajunge usor la acoperirea capitalismului? Cum rasismul serveste de fapt ca un PARAVAN pentru megamonstrul capitalist?

Rasistii au fost si raman mereu UNELTELE CAPITALISMULUI. Atat pentru dezbinarea clasei muncitoare cat si pentru acreditarea ideii ca n-ar fi chiar rau capitalismul, dar unii il strica! Deci capitalismul, vedeti Dumneavoastra, n-ar fi el chiar asa de rau, n-ar fi chiar atat de rau pe cat il prezinta marxistii, dar ar fi DENATURAT, stricat, nelasat sa-si fructifice potentialul in beneficiul meu si al tau, de catre niste oameni malefici, masoni, iluminati, reptilieni, EVREI.

Asa zice rasismul. Asa minte lumea rasismul.

Minciuna gogonata: antreprenorii harnici si generosi muncesc zi si noapte din greu ca sa imbogateasca tara si lumea si doar in subsidiar pe ei in timp ce evreii malefici care conduc Rezerva Federala Americana tiparesc bani in nestire, fara acoperire reala, subminand puterea antreprenorilor harnici si generosi, in timp ce „capitalistii de cazinou” le joaca banii la bursa, generand crize peste crize, lovindu-ne greu pe mine si pe tine. Sa aducem inapoi etalonul aur! Sa desfiintam puterea bancilor centrale si a speculantilor ca Soros! Sa INSANATOSIM CAPITALISMUL SCAPANDU-L DE EVREI.

Asa va spune orice antisemit, numai ca el, in buna traditie, nu-si va mai zice antisemit ci „doar” „antisionist”! Iata cum si o cauza mareata ca antisionismul, in care au stralucit EVREI de calibru ca Chomsky, Finkelstein, poate fi deturnata de rasisti! Hitleristii fara Hitler se dovedesc deosebit de perversi.

Care este adevarul?

Iata putin adevar:

Capitalismul a fost LA FEL DE EXPLOATATOR, LA FEL DE CRIMINAL, LA FEL DE INUMAN, si pe vremea etalonului aur, si inainte de atotputernicia bancilor centrale, si inainte de capitalistii de cazinou. Aceasta deoarece extractia PRIMARA de plusvaloare, HOTIA REALA, HOTIA PRIMARA, se produce, asa cum a aratat Marx, la nivelul capitalistului INDUSTRIAL, la nivelul LAUDATULUI ANTREPRENOR, acolo e buba si de acolo trebuie sa porneasca vindecarea, prin smulgerea raului din radacina, adica prin DESFIINTAREA PROPRIETATII PRIVATE ASUPRA MIJLOACELOR DE PRODUCTIE. Nu imbunatatire a capitalismului, ci DESFIINTAREA capitalismului, nu insanatosire a bolnavului si MOARTEA bolnavului si instaurarea unei societati noi, bazate pe proprietatea SOCIALA asupra mijloacelor de productie.

Citit carti de istorie, cititi romanele lui Dickens si Jack London, si veti vedea ca NICIODATA nu a existat capitalism „sanatos”, ca NICIODATA capitalismul nu a fost altfel decat acum ba chiar, in anume privinte, el a fost chiar mai rau decat acum. Citit si veti vedea realitatea! Cartile bune te fac cu adevarat un om liber!

Capitalismul „antreprenorial” si capitalismul „speculativ” sunt DOUA FETE ALE ACELEIASI MEDALII.

Cum ramane, totusi, cu acuzatia ca in fruntea capitalismului sunt evreii? Macar de am sti ca albii crestini sunt nedreptatiti de propaganda asta a stangii! Chiar daca n-om putea reforma capitalismul macar sa facem dreptate albilor crestini lovind in evrei. Chiar daca n-om putea salva monstrul care ne plateste, macar sa scapam componenta sa alba si crestina, componenta cea mai rea, de furia lumii, pentru ca intr-o zi, eventual, sa ridicam din nou capul. Chiar daca n-om putea reforma capitalismul macar sa dam rasismului o sansa pentru ca apoi, cine stie?

Nu, rasismul antisemit pierde din nou.

Iata ce spun clasamentele miliardarilor. Ma voi referi la cele trei clasamente de miliardari, publicate anual de Forbes, Hurun si Bloomberg.

NICIUN EVREU NU ESTE IN PRIMII TREI BOGATASI AI LUMII. Niciun evreu nu este pe podium. Pe podiumul bogatasilor, pe podiumul EXPLOATATORILOR malefici, se afla, minune, numai albi si crestini!

Forbes: cel mai bogat evreu, Mark Zuckerberg, e abia pe locul 5, urmat de Larry Ellison pe locul 7 si de Michael Bloomberg pe locul 10.

Hurun: cel mai bogat evreu, Marck Zuckerberg, e pe locul 5, urmat insa pe 6 de Larry Ellison iar Bloomberg e tot pe 10.

Bloomberg: cel mai bogat evreu, Mark Zuckerberg, e tot pe 5, urmat pe 7 de Ellison, ca in Forbes, iar Michael Bloomberg nu mai apare deloc.

Nu se poate vorbi de o dominatie a capitalismului de catre evrei. Nici macar la nivelul bancilor. Pentru ca Rezerva Federala, vedeti Dumneavoastra, e banca centrala si nu prea- este de fapt CONTROLATA de banci private in calitate de actionari, iar actionarul celui mai puternic actionar, Citigroup, e un print saudit. Exista, desigur, in continuare, banci mari conduse intr-adevar de actionari evrei, dar se pare ca nu evreii dau tonul in sistemul bancar mondial. Capitalistii evrei au, desigur, un cuvant greu de spus in finantele lumii dar NU EI SUNT PE PRIMUL LOC. Pe primul loc sunt albii crestini. Chinezii, japonezii si sauditii, ocupa si ei pozitii importante. La numar de miliardari China a intrecut deja Statele Unite. Dar ca bogatie pe primul loc sunt in continuare albii crestini. Capitalismul mondial pare condus de albii crestini. Desigur ca nu exista un unic capitalism mondial ci mai multe centre aflate in rivalitate ale capitalismului mondial, unul fiind America celalalt China, dar pentru a usura intelegerea, de dragul argumentatiei cum s-ar spune, zic ca daca ar exista lideri ai monstruozitatii mondiale ei ar fi ALBI SI CRESTINI.

Asta e important nu doar de dragul disputei. Politica nu e un joc de-a v-ati ascunselea ci are implicatii periculoase pentru noi toti. Daca nu am acorda rasismului alb TOATA ATENTIA, inclusiv in forma sa antisemita, daca i-am face concesii, daca ne-am apuca sa-l infatisam eventual ca pe un actor nedreptatit de altii mai rai el ar putea sa se REFACA si, intr-o buna zis, dupa ce am rasturnat capitalismul, sa inceapa sa submineze socialismul. Orice monstru de sorginte capitalista daca va fi tratat ca mai putin rau decat e va ajunge pana la urma sa submineze socialismul si sa aduca capitalismul inapoi. Stim ca asta S-A INTAMPLAT DEJA in tarile foste socialiste. Stim ca, in Romania de exemplu, rasismul antisemit si antirom, dupa ce fusese combatut pana atunci, a inceput din nou sa ridice capul dupa 1980. Stim ca a existat un sinistru promotor al antisemitismului si antitiganismului in anii 1980, Vadim. Noi nu vrem ca in socialismul viitorului sa apara noi Vadimi. Iata de ce trebuie sa fim vigilenti si sa nu admitem rasismului alb, fie el chiar si in forma sa antisemita, aparent mai putin periculoasa, nicio concesie. Nu putem nici macar sa ne permitem sa-i acordam un moment de respiro in care sa planga pe umarul nostru si noi sa-i zicem: vezi, ai nedreptatit tu pe altii, dar si tu insuti ai fost nedreptatit. Da, ai facut tu crime, dar evreii…

NU! Noi nu vom merge pe aceasta cale! Vom acorda luptei cu rasismul antisemit o atentie deosebita si nu-i vom face nicio concesie!

Sa trecem acum la alte forme de rasism, chiar mai periculoase decat antisemitismul.

In tara noastra, rasismul antirom este cel mai periculos, pentru ca in Romania romii sunt cea mai saraca etnie, avand un risc de saracie de 10 ori mai mare decat alte etnii, dar si etnia cu cresterea cea mai rapida. In Romania romii sunt deja un contingent important al proletariatului, iar in viitor vor DOMINA NUMERIC proletariatul. Daca proletariatul trecutului a fost in Romania in principal unul alb, in Romania viitorului el nu va mai fi asa. El va fi unul de culoare. Si, prin asta, va fi legat mai trainic ca acum de proletariatul de culoare al LUMII, care este deja majoritar in comparatie cu proletariatul alb al lumii! Daca nu vom fi atenti cu rasismul antirom, vom strica relatiile si cu alti proletari de culoare ai lumii, nu doar cu cei de culoare de aici!

Din pacate, rasismul rom este inca FOARTE RASPANDIT la noi in tara, inca si mai mult decat cel antievreiesc, cum ar fi si de asteptat, intrucat e mai avantajos pentru capitalism sa raspandeasca ura fata de cei mai saraci dintre saraci decat fata de altii mai putin saraci si mai putin numerosi. Rasismul fata de cel mai sarac si mai numeros aduce mai mult profit, umple mai mult conturile capitalistilor decat cel fata de cel un pic mai rasarit si mai putin prolific. Daca rasismul antisemit aduce profituri de milioane, cel antirom aduce profituri de miliarde. Daca rasismul antisemit e ca un pitbull turbat, cel antirom e ditamai tiranozaurul turbat.

Cate exemple de rasism antirom nu vedem in fata noastra LA TOT PASUL! Deschideti televizorul: veti vedea exemple de rasism antirom NENUMARATE! Cea mai perversa dintre toate forma de rasism: mentionarea etniei infractorului DOAR CAND E VORBA DE ROMI! Cand se bat doua clanuri de interlopi romi se spune ca s-au batut doua clanuri de ROMI (nici macar interlopi nu prea se spune). Dar cand un mare corupt ROMAN e ridicat de DNA televiziunile si ziarele noastre nu spun niciodata ca a fost ridicat un infractor ROMAN! Puteti nega acest lucru? Nu, nu-l puteti nega.

Dublu standard la tot pasul.

Daca pana si cea mai blanda forma de rasism antirom arata asa, atat de odios, atat de pervers, va imaginati cum arata celelalte! Pentru asta trebuie sa intram pe forumuri. Nu exista forum in care sa nu se reverse rasismul antirom cel mai cumplit, cel mai hidos. Apeluri la gazare, la sterilizare, prejudecati din cele mai oribile si mai NEADEVARATE cum ar fi ca romii „nu muncesc”, confundarea MINORITATII INFIME de romi imbogatiti prin mafie cu marea masa care sunt asupriti de capital, si lista poate continua. Niciun marxist adevarat nu poate privi aceste forumuri fara a simti ca turbeaza de indignare. Niciun marxist adevarat nu poate privi asemenea revarsare de ura fara a mai da drumul si la cateva injuraturi. Trebuie stiut: limbajul academic e foarte bun dar excesul de limbaj academic nu mai e asa bun, denota ca nu ai suflet. Iar marxistul fara suflet nu prea mai e atat de folositor marxismului.

Si aceasta revarsare de ura si de minciuni abjecte da rezultate si in afara forumurilor. Postacii nazisti sunt o investitie pretioasa a sistemului. Ei COMPLETEAZA prejudecatile raspandite de mass-media, ei PREIAU SI AMPLIFICA aceste prejudecati, le injecteaza in publicul larg, care in zilele noastre prefera sa se educe de pe forumuri in loc sa caute surse cu adevarat valoroase sau pur si simplu sa deschida ochii la ce se intampla in jurul lor. Mass media rasista si postacii rasisti merg de fapt mana in mana. Iar rezultatul este intunecarea mintilor unei mari parti din romani, inclusiv a unei parti a muncitorilor, ridicarea lor impotriva fratilor lor de clasa romi, divizarea proletariatului, incitarea la discriminare, incitarea la pogrom, incitarea la genocid.

Poate cineva sa nege aceste lucruri? Poate cineva sa nege standardele duble ale mass-mediei „respectabile”? Poate cineva sa nege revarsarea de ura de pe forumuri, poate cineva sa nege ca aceasta nu este produsul unor „cetateni revoltati” ci al unor AGENTI PLATITI, bine rasplatiti si bine ascunsi ai sistemului? Cine are curajul sa nege asa ceva nu traieste in lumea reala… Poate cineva sa nege ca SI SCOALA are o mare parte din vina pentru raspandirea de prejudecati prin TACEREA pe care o are fata de TRAGEDII cumplite cum ar fi sclavia, cum ar fi Holocaustul antonescian? Pentru ca ala care tace cand altii ponegresc este de fapt PARTAS la ponegrire, acela care tace cand rasistii spumega la gura este de fapt ALIATUL pretios al rasistilor care spumega la gura!

Partidul Comunist din Romania va continua sa denunte aceste lucruri. Partidul Comunist din Romania va continua sa combata rasismul anti-rom pe toate caile de care dispune. Partidul Comunist din Romania va continua sa demaste ipocrizia, sa condamne standardele duble, sa combata minciuna cu arma Adevarului. Vom continua sa cerem spatii mai largi in manualele scolare pentru romi. Vom continua sa cerem predarea obligatorie a sclaviei romilor si a Holocaustului romilor in manualele scolare. Vom continua sa cerem popularizarea in scoli a contributiilor pozitive ale romilor la cultura si istoria acestei tari. Vom continua sa cerem INCETAREA practicii din mass media de a mentiona etnia infractorului doar cand e vorba de romi (practica ce are drept corolar o alta, NEMENTIONAREA etniei atunci cand e vorba de exemple pozitive sau foarte pozitive din randul acestei comunitati- am vazut azi pe Digi 24 un reportaj despre un atrenor rom de fotbal care NU era prezentat ca rom ci ca roman). Vom continua sa cerem INTERZICEREA propagandei rasiste, INCLUSIV IN MEDIUL ONLINE, interzicerea organizatiilor rasiste gen Noua Dreapta sau PRU. Si vom continua sa luptam cu rasismul antirom atunci cand el SE STRECOARA in randul miscarii comuniste! Cat de mult se bucura capitalistii cand tocmai in miscarea de avangarda a celor asupriti se strecoara otrava lor ucigasa! Dar noi nu ne vom lasa si-i vom combate si aici. Vom lupta pana in panzele albe mai ales cu punctele de concentrare maxima a acestor nazisti travestiti, facaturile SRI-isto-social-democrato-legionare PSR si Partidul „Comunitar”.

Cum ramane cu islamofobia?

In Romania sunt putini musulmani si putini proletari musulmani dar numarul lor e in crestere. Desigur, nu ne putem astepta ca in viiitorul previzibil proletarii musulmani sa atinga ponderea proletarilor romi, dar ne asteptam in orice caz ca numarul lor sa creasca. Importanta luptei cu islamofobia va continua si ea sa creasca. Iar lupta cu islamofobia va avea, la fel ca si lupta cu rasismul antirom, atat importanta interna cat si importanta externa. Stalin a remarcat, acum peste 9 decenii, potentialul dezbinator al islamofobiei in raport cu solidaritatea muncitoreasca peste nivelul de tara, atunci cand spunea ca orice greseala savarsita fata de poporul din Adjaria (regiune musulmana din Sud-Vestul Georgiei) se va repercuta negativ in Turcia si in tot Orientul islamic. Iar in tarile socialiste s-au facut cateodata asemenea derapaje- vezi politica nefasta a lui Jivkov in anii 1980 fata de minoritatea turca si musulmana din Bulgaria. Cand Jivkov a persecutat pe turcii si musulmanii din Bulgaria rezultatul nu a fost doar dezbinarea clasei muncitoare din Bulgaria ci si dezbinarea clasei muncitoare din Bulgaria CU clasa muncitoare din Turcia si din tot Orientul Musulman. Cand Karadzici savarsea crime fata de musulmanii din Bosnia in anii 1980 rezultatul a fost ca nu doar musulmanii bosnieci au inceput sa-i urasca pe sarbi ci si musulmani din toata lumea. Trebuie sa continuam sa sustinem integritatea teritoriala a Serbiei dar fascismul sarb trebuie criticat, asta sa o intelegem bine.

Islamofobia in Romania nu este atat de proeminenta ca gipsofobia dar e in crestere. Pe forumuri islamofobii au inceput sa spumege la gura exact ca gipsofobii. In Romania, caz unic pana acum in aceasta tara in care Islamul este prezent de SASE SUTE DE ANI, s-au profanat moschei (terenuri rezervate pentru moschei, dar e in fond acelasi lucru). Iata de ce trebuie sa fim atenti. Iata de ce nu putem lasa garda jos in lupta cu islamofobia, si CU ATAT MAI MULT nu o putem lasa jos in cadrul miscarii comuniste, care ar trebui sa fie CEA MAI AVANSATA miscare din Romania dar care e in realitate PLINA DE ELEMENTE INAPOIATE si chiar ultrainapoiate.

In ierarhia luptei cu rasismul, in tara noastra, lupta cu rasismul anti-rom trebuie sa fie pe primul loc, lupta cu islamofobia trebuie sa fie pe locul doi, iar lupta cu antisemitismul (si cu alte forme de rasism) pe locul trei. Desigur, toate aceste forme de lupta sunt IN ESENTA la fel, LA FEL de importante. Numai ca aici e vorba nu doar de calitate ci si de calitate. Da, la nivel individual, dezbinare a proletariatului e LA FEL si cand nedreptatesti un proletar evreu pentru ca e evreu, si cand nedreptatesti un proletar ungur ca e ungur, si cand nedreptatesti pe unul rom ca e rom sau unul musulman pentru ca e musulman. Dar cand vorbim de COMUNITATI, de MASE MARI de oameni, potentialul dezbinator al rasismului anti-rom este cel mai mare si a celui anti-evreu cel mai mic. Multa lume confunda planul individul cu cel al masei mari si are impresia ca daca zici ca e mai important sa lupti cu rasismul anti-rom decat cu cel anti-evreu inseamna ca nedreptatesti pe proletarul evreu. NU, nici vorba de asa ceva. Toata conceptia noastra se bazeaza pe ideea ca TOATE formele de rasism sunt IN ESENTA la fel de rele, ca TOTI proletarii trebuie sa aiba ACELEASI drepturi, ca NU poate exista discriminare fata de NICIUN proletar, din NICIO comunitate. Dar daca ne uitam la nivel mare vedem ca avem o comunitate de 1 milion poate 2 milioane si una de 5000 sau mai putin. Daca pentru comunitatea de 1 milion aloc atatea resurse de lupta antirasista ca pentru comunitatea de 5000 mai inseamna oare egalitate? Mai e oare echitabil? Daca aloc pentru comunitatea de 1 milion cat aloc pentru cea de 5000 nu inseamna ca nedreptatesc comunitatea de 1 milion? Iata despre ce este vorba. La nivel individual lupta cu rasismul anti-rom si cu cel anti-evreu sunt la fel de importante, dar la nivelul comunitatii mari MAI MULT trebuie alocat pentru lupta cu rasismul anti-rom decat pentru lupta cu rasismul anti-evreu, Sper ca acum lucrurile sunt clare, pentru ca atunci cand le-am expus pentru prima oara unii au judecat gresit.

Anunțuri

2 gânduri despre “Antisemitism, antitiganism, rasism, islamofobie, ca boli ale spiritului alb crestin

  1. Pingback: Red News | Protestation

  2. ba voi sunteti retardati?voi va plangeti de rasism si de faptul ca se mentioneaza cuvantul „rom” la stiri da nu va derajeaza ca folositi cuvantul „alb” si „crestin” in articolul vostru de cacat.Voi sunteti adevarati rasisti!
    Va urati tara!Va pasa mai mult de niste musulmani care sunt aproape inexistenti in Romania decat de propriul vostru popor.Rusine sa va fie comunisti infecti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s